2020-01-22

Davosas. Eko-sodomo ar ekonomikos forumas? (Trumpa spaudos apžvalga)



Davoso Pasaulio ekonomikos forumas vyksta nuo 1971 metų. Per pusę šimto metų iš ekonomikos forumo jis transformavosi į ekologijos ir sodomo forumą. Šių metų forumo devizas - „Kapitalizmas visiems“, tačiau jo turinys mažai ką bendro turi su jo pavadinimu. Vienintelis ryškus ekonomistas jame, kol kas, buvo JAV prezidentas Donaldas Trampas.

Prof. V.Katasonovas apie Davoso forumą rašo:

„Forumo dienotvarkėje atsirado klausimai, kurie neturi nieko bendro su ekonomika ir kurie kurie anksčiau Davose nebuvo liečiami, - feminizmas, genderinė lygybė, seksualinių mažumų teisės. Kai kurių stebėtojų vertinimu, Davosas virsta į Antrojo Sodomo įtakingą propagandistą. Politinį bloką atstovaują sesijos „Amerikos užsienio politikos ateitis“, „G8 prioritetai“, „Naujausias europinis naratyvas“ ir kiti. O tradiciniai ekonomikos klausimai, kuriais PEF ir turi užsiiminėti, traukiasi į antrą planą. Ekonominiame bloke suplanuota sesija „Globali ekonominė prognozė, diskusijos „Finansinių rinkų ateitis“, „Skaitmeninės ekonomikos ateitis“. Pasaulio ekonomikos ir finansų krizė artėja, o Davosas, kaip strutis, bando slėpti galvą smėlyje.“


Thunberg sindromu sergantis Davosas

Thunberg sindromas – visuomenės diagnozė ir Davoso forumo simbolis. Bent tokiu buvęs iki Donaldo Trampo kalbos.

Thunberg-sindromas yra eko-totalitaristinės ideologijos dalis. Jis paralyžiuoja ypač jautrius ir patiklius visuomenės atstovus. Neadekvatūs šios ideologijos ekologiniai reikalavimai prasilenkia su gyvenimo realybe, mokslo žiniomis. Jie remiasi vien apgaule: apgaule apie „mokinę“, kuri nesimoko ir faktiškai yra bedarbė, apie „vaiką“, nors Greta subrendusi į 18 metus įžengusi mergina, apie „blogerę“, kuriai blogus rašo tėvas ir indusas Adarsh Prathap, dirbantis JTO, melu dėl CO2 įtakos temperatūrinėms klimato anomalijoms, kas buvo paneigta dar prieš 13 metų.

Kiek ilgai tęsis šis siaubingas farsas? Šiandien esame liudininkai masinės manipuliacijos, prilygstančios 7 -jo dešimtmečio LSD psichodelinei manipuliacijai, kurią surengė pinigų šeimininkai, kai nuodais vakarų pasaulį aprūpino Rotšildai ir jų „Sandoz“ farmacijos koncernas.

Į Thunberg sindromą investuoti milžiniški pinigų šeimininkų aktyvai, tačiau perlenkta lazda gali tampi grėbliu šios klimato aferos sumanytojams ir praskelti jų pakaušius. Protaujančiai visuomenei gretinizmas jau sukelia šleikštulį ir alergiją.

Davose JAV prezidentas Donaldas Trampas apie „naujuosius pranašus“, tokius kaip Thunberg pasakė: 

„Mes turime atmesti amžinus žūties pranašus ir jų pranašystes apie apokalipsę“.

Breitbart pažymima, kad „Yra baisi tragedija“, jei Davose skambėję išmintingi Donaldo Trampo žodžiai bus išjuokti, o skleidžiamas idiotizmas kairiųjų marionečių, tokių kaip Gretos Thunberg, „bus garbinami kaip Šventasis raštas“.

Donaldas Trampas „metė pirštinę visiems tiems politikams, ekonomistams ir kitiems „ekspertams“ - naudingiems idiotams žaliųjų judėjimo, – kurie įsivaizduoja, kad galima pagerinti gyvenimo lygį paprastų žmonių, toliau žalojant ekonomiką ir žudant jų darbo perspektyvas nesibaigiančiais ekologiniais mokesčiais ir taisyklėmis.“







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą