2020-01-07

Trampo logika: sumokėk už kulkas, su kuriomis tave nužudė amerikiečių kareivis


Irako parlamentas pareikalavo, kad JAV išvestų iš Irako savo kariuomenę, JAV pareikalavo, kad ši šalis susimokėtų už JAV čia sukurtą karinę infrastruktūrą ir pagrasino sankcijomis. Buvusi karinė korespondentė Darja Aslamova komentuoja šią situaciją. Aslamova rašo:
Kartais jauti tokį pyktį ir tokį pašėlimą dėl stulbinančios neteisybės, kad supranti žmonių norą imtis ginklo! 2003 metais solidūs žmonės su kostiumais ir kaklaraiščiais, kratydami mėgintuvėlius su skalbimo milteliais, kuriuos kažkodėl vadino „cheminiu ginklu“, be JTO sankcijų sumalė į miltus šalį vardu Irakas. (Aš tuo metu tenbuvau. Prieš Iraką jau dešimtį metų buvo taikomos sankcijos, bet vis tiktai šalis atrodė labai padoriai, nors ligoninėse be vaistų mirė vaikai. Aš tai pati mačiau. O vaistus Irakui uždraudė pirkti, vadovaudamiesi „humanitariniais sumetimais“). 

 Po to šalis buvo taip „demokratizuota“, kad šimtai tūkstančių žmonių žuvo, o daugiau nei milijonas tapo pabėgėliais. Visi senoviniai neįkainojami muziejų lobiai buvo išplėšti ir išvežti iš šalies. Po to tie patys solidūs žmonės su kaklaraiščiais prisipažino, kad jie melavo apie cheminius ginklus, jiems buvo labai gėda, bet taip reikėjo. Iraką reguliariai ir įvairiausiais pretekstais bombarduoja jau septynioliktus metus!

Dabar, kai irakiečiai po eilinių oro antskrydžių ir daugybės žmonių žudymo pareikalavo, kad JAV išvestų savo kariuomenę, Trumpas pareiškė, kad nusiaubtas Irakas turėtų sumokėti amerikiečiams už jų bazę, pažadėdamas, jei kas, šaliai skirti tokias sankcijas, lyginant su kuriomis sankcijos Iranui atrodys menkniekis.

Gal irakiečiai dar ir privalo susimokėti už kiekvieną į juos paleistą kulką, už visas bombas, kurios krito ant jų namų, už degalus tankams, kurie su žeme sulygino jų tėvynę, o tuo pačiu sumokėti amerikiečių kariškiams atlyginimus?! Ką jūs darytumėte jų vietoje ?! Ir šlykščiausia yra tai, kad žmones, kurie perima kalašnikovus ir eina į mūšį, Vakarų žiniasklaida tuoj pat pavadins teroristais.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą