2020-04-15

COVID-19 laisvėje – aplaidumas ar nusikaltimas? Plamen Paskov apie koronavirusą(2 dalis, pabaiga)



Larry Romanoff portale www.globalresearch.ca išreiškė nuomonę, kad koronavirusas buvo sukurtas JAV. 2019 metų rugpjūčio mėnesį JAV kilo plaučių pneumonijų banga. Buvo manoma, kad jas sukėlė „elektroninių cigarečių“ garai. Kaip tik tuo metu, dėl galimų patogeninių mikroorganizmų patekimo į aplinką, buvo uždaryta JAV Merilendo valstijoje esanti Fort Detrick karo biolaboratorija. Apie tai rugpjūčio 8 dieną pranešė laikraštis „The New York Times“. Po to ir įvyko „elektroninių cigarečių epidemija“.

2019 metų rugsėjo mėnesį Havajuose buvo infekuoti Japonijos piliečiai, kurie niekada nėra buvę Kinijoje. Po to Kinijos socialiniuose tinkluose pasirodė straipsnis, pasakojantis, kad penki „užsienio“ sportininkai, kitas personalas, buvę Uhano pasaulinėse kariškių žaidynese 2019 metų spalio 18-27 dienomis, buvo hospitalizuoti dėl nežinomos infekcijos. Manoma, kad infekcija galėjo būti atvežta iš JAV. Į Uhano mietą atvykę JAV kariai galėjo apkrėsti tūkstančius vietos gyventojų, o kai kurie jų galėjo virusą atnešti į jūros produktų turgų. Tai paaiškina ir nesėkmingas „nulinio užsikrėtusiojo“ paieškas.



Daniel Lucey iš Džordžtauno universiteto, infekcinių susirgimų ekspertas, straipsnyje žurnale „Science“  nurodė, kad pirma žmogaus infekcija buvo patvirtinta 2019 metų gruodžio mėnesį ne Uhane. Jis padarė prielaidą, kad virusas kilo ne iš šio jūros produktų turgaus.

Dr.Philip Giraldi straipsnyje „Kas sukūrė Koronavirusą? Tai buvo JAV, Izraelis ar pati Kinija“ rašo, kad nors MIP dažniausiai koronavirusas kildinamas iš mikroorganizmo, rasto pas šikšnosparnius ir buvo naudotas maistui Uhane. Nepaisant to, čia anksčiau nebuvo epidemijos protrūkio.

Kita prielaida, kad virusas buvo sukurtas dirbtinai, kaip mikrobiologinis ginklas, rėmėsi publikacija autoritetingame moksliniame žurnale „Nature“. 

Autorius atkreipia dėmesį į faktą, kad koronavirusas turi ŽIV fragmentus, kurie negalėjo atsirasti natūraliai jo struktūroje.

Autorius mano, kad viruso kūrimas galėjo būti bendras JAV-Izraelio mokslininkų kūrinys. Trampas pabrėžia Kinijos grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, jos potencialo augimą globalioje konkurencinėje kovoje. Autorius neneigia, kad virusas pagamintas tam, kad susilpninti Kinijos ekonomikos potencialą.


2005-9 metais JAV ir Izraelio vyriausybės slapta sukūrė kompiuterių virusą Stuxnet, kuris bus buvo skirtas pakenkti Irano kompiuterių kontrolines ir operacines sistemas, naudojamas šios šalies branduoliniuose tyrimuose. Šis virusas išplito už Irano ribų į Kiniją, Vokietiją, Kazachstaną ir Indoneziją. Autoriui tai sukelia analogiją su koronavirusu.

Prasidėjus koronaviruso epidemijai Kinijoje, Izraelio mokslininkai iš Galilėjos mokslinio-tyrimų instituto tvirtino, kad pas juos po kelių savaičių bus vakcina nuo koronaviruso. Buvo tvirtinama, kad jau prieš keturis metus čia vykdomi tyrimai su paukščių koronavirusu, kuris panašus į Uhano koronavirusą. Buvo nurodoma, kad vakciną reikės tikrinti ir tai užims virš metų. Autorius reiškia prielaidą, kad Izraelis buvo JAV partneris aukščiau minėtuose Fort-Detrich tyrimuose.

Koronaviruso atsiradimas turi politines pasekmes. Tai turės įtakos 2020 vyksiantiems JAV prezidento rinkimams. Jeigu ekonomika skęs kartu su fondų rinka, tai neigiamai atsilieps Trampui. Jeigu ligos gydymas JAV vyks blogai, tai taip pat gali kenkti Trampui, nes demokratai yra visuotino sveikatos draudimo šalininkai. Šiuo metu 1/3 JAV gyventojų neturi sveikatos draudimo, o gydymas nuo koronaviruso ligoninėje kainuoja nuo 35 iki 75 tūkstančių JAV dolerių.

Charles M. Lieber – prestižinio Harvardo universiteto profesorius. Sprendžiant iš pavardės, jis žydų tautybės. Biomedicinos srityje JAV žydai dominuoja. Apie tai iškalbingiausiai kalba JAV Nobelio premijos laureatų sąrašas.

Sausio pabaigoje buvo pranešta, kad JAV teisingumo ministerija pateikė Harvardo universiteto profesoriui Charles M. Lieber kaltinimus dėl melagingo pranešimo apie jo darbus Kinijoje ir nuslėptas išmokas, kurias jis gavo iš Kinijos vyriausybės. Dėl šio sukčiavimo profesorius sausio 28 dieną buvo suimtas. Pranešta, kad Lieber nuo 2008 metų gavo grantus 15 milijonų sumai iš JAV NIH (nacionalinio sveikatos apsaugos instituto) ir JAV gynybos ministerijos. Šie grantai įpareigoja gavėja informuoti vyriausybę apie finansinius interesų konfliktus, gaunamus pinigus iš užsienio šalių vyriausybių.

Liberis su Uhano universitetu bendradarbiavo nuo 2011 metų. Tai vyko be Harvardo universiteto žinios. Be to, 2012-2017 metais jis buvo šio Kinijos universiteto projektų ekspertu ir skatina juos vogti konfidencialią informaciją. Manoma, kad už tokias paslaugas gaudavo po 50 tūkstančių dolerių per mėnesį, 158 tūkstančius pragyvenimo išlaidų ir 1,5 milijono už laboratorijos sukūrimą universitete.

Kontraktas su Uhano universitetu reikalavo iš Liberio „deklaruoti tarptautinio bendradarbiavimo projektus, užsiiminėti pedagogine veikla, rengti tarptautines konferencijas, teikti paraiškas patentams ir šio universiteto vardu skelbi mokslinius straipsnius.

Apie JAV ir Kinijos mokslininkų bendradarbiavimą koronaviruso konstravimo darbuose jau esu rašęs straipsnyje „Kas iš mėgintuvėlio paleido koronavirusą? Įrodymai, kad jis buvo pagamintas karinėse laboratorijose (video)“.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą