2020-08-22

Informavau atsakingas LR įstaigas dėl lietuvių diskriminacijos baltarusių atžvilgiu


Seimo kontrolierius augustinas.normantas@lrski.lt
Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba lygybe@lygybe.lt
Švietimo, mokslo ir sporto ministras ministras@smm.lt
Sveikatos apsaugos ministras aurelijus.veryga@sam.lt

Informacija apie straipsnį „Klausimas Sveikatos apsaugos ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoms: Kodėl pažeidžiama Lietuvos Konstitucija ir lietuviai diskriminuojami baltarusių atžvilgiu? Dr.Algimantas Lebionka kalbina advokatą dr.Antaną Bartusevičių“, paskelbtą portaluose www.manolietuva.com ir www.lebionka.blogspot.com:
Šiame straipsnyje pateikiamas kvalifikuotas įvertinimas antikonstitucinės Sveikatos apsaugos ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų veiklos, pateikiami faktai, kad šios įstaigos pažeidžia lygiateisiškumo principą, diskriminuoja Lietuvos piliečius Baltarusijos piliečių atžvilgiu, suteikdamos jiems nemokamą mokslą ir stipendijas, juos nemokamai gydydamos, kai Lietuvos piliečiams šios paslaugos pastaruoju metu tapo praktiškai neprieinamos.

Leidėjas dr. Algimantas Lebionka nepuoselėja vilties, kad minima neteisybė bus panaikinta, bet apgailestauja, kad Lietuvos respublikoje teisės teorija, atspindėta Konstitucijoje ir įstatymuose, prasilenkia su praktika, o straipsnyje minimos ministerijos tinkamai neatlieka savo funkcijos. Piliečio pareiga neleidžia leidėjui tylėti, kuomet kenkiama Lietuvos valstybei ir lietuvių tautai.

Pagarbiai, portalo www.manolietuva.com leidėjas dr. Algimantas Lebionka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą