2020-08-08

Lampedūzos gyventoja Rosy Matina apie imigrantus: jie suvalgė mano keturis šunis, aš ką nors nušausiu (video)


Lampedūzos gyventoja Italijos dienraščiu Il Giornale papasakojo apie gyvenimą saloje, kur niekada nesustoja nelegalių imigrantų išlaipinimas. Moterį šokiruoja migrantai. „Štai ką jie čia daro...: „Jie suvalgė mano keturis šunis, dvi ožkas ir keturias vištas... tik kiaulių neliečia. Taip negali tęstis.“

Rosy Matina yra Lampedūzos salos gyventoja, 1967 m. čia jos tėvas nusipirko žemę. Ji nebegali pakęsti to, kas dabar čia vyksta. Naktį migrantai ateina į jos valdas, surengia stovyklavietes, geria alkoholį, girtauja. Nežmoniška smarvė aplink apleistą namą, kurio stogą šeimininkai buvo priversti nugriauti, nes viduje migrantai slapstė moteris ir su jomis čia turėjo lytinius santykius. Visur sklinda šlapimo ir ekskrementų kvapas, nėra kuo kvėpuoti. Ant grindų mėtosi antklodės, indai, maisto likučiai, čiužiniai (žiūr.video).

Kai kartą šeimininkė čia atėjo vakare, imigrantai „pasiūlė hašišo“, kai atvažiavo su 14-mete dukra, tai neblaivūs imigrantai prie jų ėmė seksualiai priekabiauti. Prašė policijos pagalbos, bet buvo atsakyta, kad „migrantai yra neliečiami. Jie daro tai, ką nori.“

Rosy tai aiškina tuo, kad saloje yra italų, kurie iš migracijos pelnosi. Vietos valdžia jai aiškino, kad išvalys jos teritoriją, bet taip niekas ir nepasirodė. Merui Totui turi būti gėda, mano Rosy. (Mes, Vilniaus gyventojai, įsitikinome, kad gėdos jausmas nebūtinai yra būdingas merui. Pasitaiko tokių, kaip Remigijus Šimašius, kurie sugeba antisanitariją užveisti miesto širdyje).

Rosy pasakoja, kad jos tėvas būtų nušovęs tą, kas imtų šeimininkauti jų žemėje. Jų šeima gyveno iš žemdirbystės, bet dabar iš ūkio liko tik kiaulės, kurių nevalgo imigrantai musulmonai.

„Man liko tik kiaulės. Jie jų nevalgo, nes arabams tai draudžiama. Bet jie suvalgė keturis mano šunis. Matai, čia pat, kur yra antklodės“, - sako moteris ir iš anglių ir pelenų krūvos ištraukia šuns kaulą.

Rosy nuomone, padėtis Lampedūzoje primena siaubo filmą. Vos keli šimtai metrų nuo Lampedūzos centro vakarais renkasi migrantai, jie čia suvažiuoja greitaisiais mikroautobusais ir sėdi ant laiptelių prie bažnyčios, nes parapijos kunigas Don Carmelo La Magra jiems suteikia „wi-fi“ slaptažodį. Daugybė vaikų kreipiasi į juos norėdami nusipirkti narkotikų.

Vietos gyventojai kelis kartus kvietė policiją, bet policija neatvyksta, o jei atvyksta, atrodo, kad bijo imigrantų. Kartą čia vyko muštynės, bet atvykusi ginkluota karabinierė moteris bijojo išlipti iš automobilio. Čia šeimininkai yra migrantai.

„Aš jums sakau, anksčiau ar vėliau aš ką nors nužudysiu. Man nebėra ko prarasti“, - pasakė Lampedūzos gyventoja Rosy Matina.


https://www.youtube.com/watch?v=MkoNceQNfp0

https://www.youtube.com/watch?v=erQrgzCH4Qo

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/sfogo-choc-sui-migranti-hanno-mangiato-i-miei-cani-1882149.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą