2020-11-05

Dėl mutavusio Sars-CoV-2 viruso Danija naikina visas šalyje laikomas audines


 

Danijos dienraštis Politiken pranešė, kad su audinių fermomis pasirengusios kovoti šios šalies Gynybos ministerijos, Nepaprastųjų padėčių agentūros ir Nacionalinės gvardijos pajėgos. Jos bus panaudotos naikinti audinėms, nes šių kailinių žvėrelių fermose Sars-CoV-2 virusas mutavo ir kelia grėsmę šalies gyventojams. Apie tai pranešė šalies premjerė Mette Frederiksen spaudos konferencijoje trečiadienį. Jos žodžiais, visos Danijoje veisiamos audinės turi būti nužudytos, nes koronavirusas tarp audinių mutavo ir išplito tarp žmonių.

Šiuo metu yra 12 žmonių, mutavusio viruso nešiotojų. Buvo nustatyta, kad mutavęs virusas silpnai reaguoja į antikūnus, todėl Sars-CoV-2 vakcina prieš mutavusį virusą bus neveiksminga. Danijos premjerė pasakė, kad infekcija iš audinių fermų kelia grėsmę gyventojams, todėl nutarta likviduoti visas audines.



Iš pradžių mutavęs COVID-19 sukėlėjas iš buvo aptiktas 207 fermoje. 67 fermose audinės buvo likviduotos, dar 23 fermose augintinės įtartos turinčios mutavusį virusą. Buvo nužudytos visos audinės, kurios buvo laikomos radiuse 7,8 km nuo užkrėstos fermos. Šių priemonių, valdžios nuomone, nepakako, kad sustabdydi infekcijos plitimą.

Danija – stambiausia pasaulyje kailinių žvėrelių augintoja. Čia yra 15-17 milijonų audinių.

Premjerė Mette Frederiksen parlamente pasakė, kad audinių sunaikinimas – „praradimas viso gyvenimo darbo, kuris dažnai buvo tęsiamas iš kartos į kartą“.

Sars-CoV-2 mutacija aptikta penkiose audinėse iš skirtingų fermų. Apie tai Danija pranešė Europos sveikatos apsaugos agentūrai ir Pasaulio sveikatos organizacijai.

Biomedicinos dr.A.Lebionkos komentaras:

Mano nuomone, Danijos valdžia kovoja su vėjo malūnais ir naikina ekonomiką. Po audinių seks kiaulių fermos, šunų ir kačių prieglaudos. Mutabilumas – tai koronaviruso biologija ir jokios priemonės, net pačios kvailiausios, kurių imasi Danija, nesustabdys šio viruso mutacijų. Sars-CoV-2 mutacijos vyksta nuolatos žmonių populiacijoje, todėl ir kuriamos vakcinos neturės laukiamo efekto. Reikia stiprinti žmonių imunitetą, o ES ir PSO daro priešingai – žmonių imunitetą silpnina, kai verčia lauke dėvėti sveikatai žalingus apsnarglėtus antsnukius, apriboja žmonių buvimą saulėje ir gryname ore.

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7986408/Mette-Frederiksen-Virus-har-muteret-og-spredt-sig-til-mennesker-alle-mink-skal-aflives




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą