2020-11-17

Lenkija ir Vengrija mano, kad ES biudžetas negali būti siejamas su migracija ir LGBT ideologija

 

Vakar Lenkija ir Vengrija ES pasiuntinių susitikime atmetė 1,8 trilijonų eurų biudžeto paketą 2021-2027 metams ir pandemijos įveikimui skirtą rekonstrukcijos fondą. Tai, kad Vengrija ir Lenkija užblokavo ES paketą, apie kurį valstybės-narės susitarė dar liepos mėnesį, nebuvo nelaukta. Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas Europos Tarybos prezidentui Šarliui Mišeliui apie tai pranešė lapkričio 5 dieną. Orbano žodžiais, „niekas nesuderinta, kol viskas nesuderinta“. Vengrija buvo bejėgė sustabdyti naujų biudžeto taisyklių priėmimą kitaip kaip užblokuoti visą biudžetą, kas yra jo teisė.



Anksčiau dauguma balsų buvo priimtas mechanizmas, kuris sieja ES lėšų skyrimą su teisės viršenybės laikymusi. Briuselio požiūriu, „teisės viršenybė“ - ES valstybių narių paklusnumas Briuselio diktatui dėl nelegalių migrantų priėmimo ir šeimų griovimo su LGBT ideologija. Lenkija ir Vengrija turi kitą poziciją. Jos mano, kad šie klausimai, kurie gudriai ir melagingai pavadinti „įstatymo viršenybe“, „demokratinių normų gerbimu“, negali būti reguliuojami ES.

Lapkričio 17 dieną biudžeto paketas bus pakartotinai svarstomas ES užsienio reikalų ministrų, o lapkričio 19 dieną – 27 video konferencijos metu tarsis valstybių vadovai. Šio pasitarimo pradinis formatas buvo pasitarimas dėl koronaviruso.

Šaltiniai:

https://www.polskieradio.pl/397/7830/Artykul/2621476,Польша-и-Венгрия-в-ходе-встречи-послов-ЕС-отклонили-бюджетный-пакет

https://www.breitbart.com/europe/2020/11/16/populist-govts-of-hungary-poland-veto-eus-globalist-power-grab-budget/

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/eu-krise-ungarn-und-polen-blockieren-corona-hilfen-17055228.html





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą