2021-02-22

Graikija ir nelegali imigracija. NVO tiekia vaikus pedofilams

 


Žinoma graikų žurnalistė Elena Akrita parašė Facebook apie nevyriausybinių organizacijų (NVO) veiklą. Šios NVO, jos teigimu, tiekė pabėgėlius vaikus į pedofilų namus.

Šis pranešimas FB tapo tęsiniu Elena Akrita publikacijų, kuriose žurnalistė kaltino žinomą Graikijos aktorių Dititrį Lignadisą pedofilija. Žurnalistė anonsavo FB savo tyrimą apie nevyriausybinių organizacijų dalyvavimą šioje nusikalstamoje veikloje. Žurnalistė tvirtina, kad NVO tiekia pabėgėlių vaikus pedofilams, kurių namuose vaikai seksualiai prievartaujami.

Niki Kitsantonis dienraštyje The NewYork Times vasario 16 d. paskelbė straipsnį, skirtą pedofilijai tarp Graikijos meno žmonių. Dešimtys žymiausių graikų aktorių ir režisierių buvo apkaltinti seksualiniais priekabiavimais. Atsistatydino Nacionalinio Graikijos teatro vadovas po to, kai buvo apkaltintas priekabiavimu prie jaunų aktorių, kaip vyrų, taip ir moterų. Vasario 20 d. buvo pranešta, kad teatralų bylą papildė pareiškimas nukentėjusio, kuris 14 metų buvo menininkų 2010 metais išprievartautas. Šioms byloms Graikijoje netaikomas senaties terminas.




Operacija „Alkmini 2“: kaip NVO veža į Graikiją nelegalius imigrantus ir pabėgėlius 

Vasario 3 dieną buvo pranešta apie pabaigą bendros operacijos „Alkmini 2“, kurią vykdė Graikijos policija ir EYO (Graikijos nacionalinės žvalgybos tarnyba).

Paskelbtoje pasienio policijos BorderNews tinklapyje sakoma, kad NVO dalyvauja pervežant migrantus, slepia juos Graikijos salų pakrantės olose ir miškuose. Toliau nelegalai pervežami į registracijos punktus, o, esant galimybei, transportuojami į kontinentą, kad palengvinti neteisėtą atvykimą į ES. Dažnai šie žmonės yra užsikrėtę COVID-19. Turkijos stovyklose nėra vykdoma ligų profilaktika.

Operacijos metu Graikijos valdžia „verbavo“ užsieniečius-migrantus ir prekeivius žmonėmis Turkijoje, kad užfiksuoti NVO metodus, kurių pagalba įvežami imigrantai, kas apsunkina padėtį šalyje. Vienas iš kaltinimų NVO – šnipinėjimas prieš Graikiją.

Žinoma (dar iš pirmosios operacijos „Alkmini“), kad NVO bendradarbiai sukūrė specialią platformą tiesioginei transliacijai apie atvykimą valčių į Lesbo ir kitas Graikijos salas Egėjo jūros rytinėje dalyje, kad apsunkinti pakrančių apsaugos galimybę priešintis jų atvykimui į Graikiją.


Priedėlis „Alarm Phone.“ Pirmosios operacijos „Alkmini“ tyrimai parodė, kad 35 NVO nariai padėjo atvykti nelegaliems imigrantams iš Turkijos į Lesbo salą, naudodami „neteisėtus metodus ir procedūras“. Jie buvo Graikijos, Prancūzijos, Šveicarijos, Austrijos, Norvegijos ir Bulgarijos piliečiai, o dvi NVO, prieš kurias vyksta tyrimas, yra registruotos Berlyne tuo pačius adresu. Paaiškėjo, kad keturios NVO sukūrė priedėlį pavadintą „AlarmPhone“.



„AlarmPhone“ leidžia panaudoti skubios pagalbos telefoną migrantams, kertantiems jūros rajoną nuo Turkijos pakrantės iki Graikijos salų. Gavę migrantų signalą, NVO darbuotojai susisiekdavo su pasienio apsauga ir reikalavo nedelsiant gelbėti „patirusius katastrofą jūroje pabėgėlius“. Priešingu atveju jie šantažavo pasienio tarnybos jūreivius, grasindami paskelbti faktą katastrofos signalo ignoravimo. Be to kai kuriais atvejais jie skelbė fotografijas ir elektroninius žemėlapius, rodančius tikslią padėtį Graikijos karinių pajėgų laivų, kurie tuo metu plaukiojo Rytinėje Egėjo jūros dalyje.

Operacija „Alkmini 2“ parodė, kad priedėlis „AlarmPhone“ buvo skelbiamos fotografijos ir elektroniniai žemėlapiai, rodantys tikslią padėtį pasienio apsaugos ir karo laivų, kurie tuo metu patruliavo pasienį.

Sprendžiant iš įžūlaus NVO darbuotojų elgesio, jie buvo specialiai apmokyti ir turėjo labai galingus globėjus, jiems garantavusius, kad jų veiksmai liks nebaudžiami. Ir iš tiesų, už jų nugaros yra Sorošas ir Klintonų fondas.

Šie iš Azijos ir Afrikos atvykstantys milijonai nelegalų yra jėga, kuri reikiamu momentu gali destabilizuoti situaciją ES. Nors JAV šiandien ir yra „draugiškos“ ES, tačiau, žinia, nėra sąjungininkų, o tik amžini interesai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą