2021-02-17

Valdas Anelauskas: Dangus dėl virusų negriūva. 4 dalis


Pradžia: 1d.2d., 3d.

Vis didėjant šiai išties jau pasaulinio masto psichozei dėl „koronaviruso“, nepalieka jausmas, kad dabar tarsi vyksta kažkoks globalus „flašmobas“, kur dalyviai ištisos valstybės. Žaidimo esmė — kas geriau sugebės suvaldyti žmonių mases...

Tačiau esu įsitikinęs, jog toli gražu ne visus pavyks išgąsdinti. Kuo daugiau mus spaus, tuo labiau priešinsimės!.. Na jau ne, velniai griebtų, aš nesileisiu, jie man neįstengs implantuoti jokio čipo! Geriau mirti nuo priešo kulkos ar kokio nors viruso (šito ar kito), negu tapti Naujosios Pasaulinės Tvarkos vergu.

Nors jie jau, beje, turi atskirą planą ir žmonėms, kurie, kaip aš, iki galo priešinsis ir nesileis vakcinuojami/čipuojami. Mus, kiek suprantu, mėgins net užnuodyti kažkokiais narkotikais, „moralės piliulėmis“, kad tokiu būdu priverst paklusti.

Karantinas — tai juk, kaip ir privalomi antsnukiai, tai dresūra paklusti tvarkai, kuri mūsų laukia vėliau — Naujajai Pasaulio Tvarkai! Nemažai naivuolių, kurie galvoja, jog visos šios priemonės įvedamos dėl jų saugumo, dėl sveikatos. Jie niekaip nesupranta, jog čia yra būtent dresūra. Jus dresiruoja kaip šunis, kaip meškas cirke. Tai yra komandinės dresiravimo priemonės totaliam gyventojų valdymui.

Žmonės štai jau dabar visur vaikšto kaukėmis apsivožę veidus ir drebėdami iš padilbų dėbčioja vieni į kitus, vis kažko bijodami, kažkokio mistinio viruso, nors dauguma, kada būna jų paklausi, net ir nepažįsta nieko, kas ne tik kad būtų nuo to viruso numiręs, bet dauguma net ir susirgusio nė vieno asmeniškai nepažįsta. Kai tuo tarpu aš pažįstu, net du.



Pavyzdžiui, čia pas mus toks lietuvis Petras pernai pavasarį tikrai labai sunkiai sirgo (nors ir pats jis toli gražu nėra garantuotas, ar tai tikrai būta viruso), o kai iš ligoninės jį išrašė, tai netgi per vietinę televiziją rodė. Na ir ką, pasveiko jis ir dabar, sako, jaučiasi net sveikesniu, negu iki „koronės“... Vasarą buvo pas mus atėjęs, atsinešė meksikietiško „Corona“ alaus, pasėdėjom, paplepėjom, kaip lyg jokios „koronės“ žmogui išvis net ir nebuvo. Taipogi neseniai sirgo mano draugas Boria, gyvenantis Maskvoje, na tai irgi sako, kad tiesiog kiek sunkesnis, nei įprastai būna, gripas ir tiek. Irgi kuo puikiausia pasveiko. Taip kad aš dvi „koronės aukas“ asmeniškai pažįstu, nors jie patys save kažkokiomis ypatingomis aukomis ir nelaiko. Bet aš taipogi pažįstu Lietuvoje žmogų, prieš kiek daugiau nei 20 metų išlošusį loterijoje milijoną litų.

Mirusių nuo koronoviruso tai išvis nežinau. Tokių atvejų mano pažįstamų tarpe nėra. Kai tuo tarpu pirmąjį šių metų mėnesį Lietuvoje numirė net du mano vaikystės draugai. Mirė ne nuo viruso, aišku, nuo širdies ligų.

Žodžiu, tikimybė nuo „kovido“ numirt gal būt ir yra maždaug tokia pat kaip kad loterijoje išlošt milijoną. Na, gal kiek ir didesnė, bet tikrai ne tokia didelė, kaip mus tikina. Kai tuo tarpu tikimybė, jog kartu su vakcina gausi mikročipą ir tapsi kyborgu, yra šimtaprocentinė. Ne tik tikimybė, bet tiesiog 100% garantija...

Jei šitas virusas būtų tikrai toks užkrečiamas ir mirtinas, kaip mus tikina, tada visi užsikrėtę turėtų labai sunkiai sirgti, ir kurkas daugiau jų mirti. Taip nėra. Atsirado net tokios absurdiškos sąvokos, tiesiog nesąmonės, kaip kad „liga be simptomų“, kada žmogus atseit gali sirgti, bet net nepajausti, jog sergąs... Kokia tada liga, jei nėra jokių jos simptomų? Jeigu nėra simptomų, tai reiškia nėra ir ligos! Kaip kažkas internete gerai pajuokavo, besimptominis sirgimas — tai sirgimas nuotoliniu būdu...

Na ne, aš jokiu būdu nesakau, kad visai nereikia dabar saugotis. Aišku, reikia būt atsargiems. Visada ir visur reikia, ir ne vien tik dėl kažkokio viruso. Besisaugantį ir Dievas saugoja — ir tai yra tiesa.

Pamenu, kai mano dukra buvo visai dar maža tai aš vis būdavo parodydavau jai čia pas mus mieste buvusį tada kažkokį paralyžiuotą invalidą, ant kurio vežimuko kabojo didelis apvalus raudonas ženklas su ryškiu užrašu „Live Carefully!“ (Gyvenk atsargiai!) Aš dukrai būdavo liepdavau pamąstyt apie tą užrašą. Jeigu žmogus visąlaik stengtųsi būtent atsargiai gyvent, tai kurkas tada mažesne ir būtų tikimybė, jog staiga imsi ir susilaužysi kažką, ar dar kažkas, kad atsitiks. Aišku, nuo nelaimių šimtu procentu niekas nėra garantuotai apsaugotas, niekad gi nežinai, kur gali staiga imt ir paslyst. Taip kad būtent ir yra svarbiausia gyvenime stengtis būtent nepaslyst... Ir aš čia turiu omeny ne tiek paslydimą tiesiogine prasme, kaip kad aš, pavyzdžiui, prieš aštuonis metus paslydau kalnuose ir nusilaužiau koją, o greičiau aplamai, kad reikia gyvent būtent atsargiai, nes klaidingų žingsnių pasekmės paskui, kaip žinia, gali būti labai liūdnos.

Tačiau ta vadinamoji dabar „pandemija“ juk išvis jau virsta tiesiog kažkokiu siurrealizmu ir jeigu pernelyg kreipt į visa tai dėmesį, tada jau ir išvis reikėtų nustot gyventi... Buvo tokia lietuviško roko grupės „Hiperbolė“ daina, su priedainiu, kad „jeigu taip pagalvojus gerai, tai labiausiai kenksminga gyventi“, na tai ji ir tinka dabar, kaip atsakas tiems, kas šiandieninę „koronę“ laiko jau vos ne pasaulio pabaiga...

Ką dauguma žmonių dabar sako, jeigu iškeli klausimus dėl šitos feikinės „pandemijos“ tikrumo arba net jei tik užsimeni, kad skelbiami duomenys gali būti netikri? Du dažniausi atsakymai yra: „bet juk žmonės miršta“ ir „ekspertai juk nemeluotų“. Jie atseit šventai „tiki mokslu“ ir jie nenori girdėt apie visas kitas priežastis dėl ko žmonės serga ir miršta. Jie tik girdi apie virusą, virusą ir dar kartą virusą.

Visos kitos ligos šiandien „gydomos“ telefonu. Mano mama, kuriai 90 metų, atliko kažkokius tyrimus poliklinikoje lapkričio mėnesį ir ligi šiol atsakymo nesulaukė. Nes tai niekaip nesusiję su virusu. Štai būtent to pasekmes „kovidu“ ir pavadino. Jau net jokios kalbos apie visas kitas priežastis dėl ko žmonės gali sirgti ir mirti šiandien būt negali. Vien tik apie virusą, virusą, virusą.

Girdėjau istoriją kaip 80-metę močiutę su širdies ritmo sutrikimu ir koma buvo atsisakyta vežti į gydymo įstaigą. Telefonu rekomendavo susirasti, kas namuose lašalinę pastatytų...

Prieš pora savaičių visose žiniasklaidos priemonėse buvo iškilmingai pranešta, kad pasaulyje nuo koronaviruso jau mirė virš dviejų milijonų žmonių. Skamba įspūdingai, ar ne? Siaubas, siaubas, oi koks siaubas!..

Bet nedaug kam ateina į galvą sužinot, kiek gi apskritai pasaulyje žmonių numiršta kiekvienais metais. Ir mažai kas dabar rūpinasi tuo, kad žmonės miršta juk dėl įvairiausių priežasčių, tarp kurių koronavirusas yra bene viena iš mažiausių ir nereikšmingiausių.

Visame pasaulyje žmonės nuolat miršta, kiekvieną dieną, kiekvieną valandą, kiekvieną minutę, kiekvieną sekundę. Visais laikais žmonės mirė. Amžinų nėra. Jei karta gimei, tai ir mirsi, o kada ir nuo ko vienas Dievas žino... Gali maukšlintis nors ir dvi kaukes, jei bus skirta tai ir susirgsi, ne tuo, tai kitu... Galų gale, koks išvis skirtumas, dėl ko mirsi — kažkokio „kovido“ ar kitos ligos?..

Mano vienas pažįstamas čia, kaip ir daugelis dabar, tiesiog iš proto kraustosi dėl koronaviruso, bet tuo pat metu visai nepagalvoja apie infarktą ar vėžio tikimybę, nors jo žmona prieš pora metų kaip tik būtent nuo vėžio ir numirė...

Kai tuo tarpu kitas mūsų pažįstamas amerikietis, beveik 30 metų patirtį turintis gydytojas, sakė, kad šitas virusas pavojingas (gali būt, taip, net ir mirtinas) tiktai 3% atvejų, maksimum, o likę 97% infekcijos atvejų net nepajaučiami... Na, aš nesu specialistas ir, žinoma, nenorėčiau būt tarp tų 3 procentų, bet manau, jog vis gi yra daug didesnė tikimybė, kad važiuojant automobiliu įvyks avarija, ar net kad nuo stogo tau ant galvos plyta (ar varveklis) nukris... Anądien, važiuodami link vandenyno, kaip tik turėjome sustot ir laukti daugiau nei pusvalandį ant kelio, nes ten buvo įvykusi labai rimta avarija, iš automobilio telikęs blynas, buvo atvažiavę net kelios greitosios pagalbos mašinos, taigi manau, jog kažkam ir be koronaviruso buvo lemta tapti lavonu...

Visas absurdas čia ir slypi būtent tame masiname gąsdinime vienintele liga, kad kažkokią vieną ligą, kažkokį vieną virusą staiga išskiria iš visų kitų, tarsi būtų tai kažkuo ypatinga. Nors tokių virusų jau buvo dešimtys (prisiminkim pavyzdžiui SARS, prieš penkiolika metų, arba Ebolą), ir kažkaip viskas praėjo, net neatsimenam... Egzistuoja daugybė visokiausių virusų, bakterijų, mikrobų, bet kažkodėl tik vienas jų staiga ėmė ir tapo privilegijuotu...

Kaip ten bebūtų, du milijonai (šiai dienai 2 396 408) mirčių — tai ir iš tiesų gana nedidelis skaičius, pasauliniu mastu, turint omeny, kad kasmet pasaulyje miršta apie 60 (!) milijonų žmonių. Tikslių duomenų apie 2020 metus kolkas neturiu, o 2019-tais metais pasaulyje mirė 58 394 000 žmonių. Šiemet, per pusantro mėnesio, štai jau 7 514 270 mirusių. Bet šis skaičius nėra teisingas, nes mirčių pasaulyje, kartoju, didėja kiekvieną sekundę...

Du milijonai, taip, paprasčiausia yra labai mažai, jeigu palyginti su daugybe milijonų, kur miršta kiekvienais metais nuo vėžio, ar milijonų, kurie miršta nuo širdies ligų. Visa ši statistika yra lengvai prieinama internete, oficialiuose šaltiniuose, kaip, pavyzdžiui, Pasaulio sveikatos organizacijos tinklalapyje. Tiesiog tereikia turėti norą žinoti tiesą.

Net ir iš bado kiekvienais metais pasaulyje miršta apie 9 milijonai žmonių. Praėjusiais metais iš bado mirė 8 676 947 žmonės! Šiemet jau numirė 1 123 488 žmonės. Tikriausia bent pusė jų yra vaikai. Apie trys milijonai vaikų miršta kasmet nuo bado! Visa tai, beje, duomenys iš tokių šaltinių, kur yra veikiau kairėje tvoros pusėje, kadangi ten pat daug kalbama taip pat ir apie „globalinį atšilimą“ ir įvairiausias kitas „leftolibų“ mėgstamas pasakas. Ne tai kad mane labai jaudina badaujantys Afrikos ar Azijos vaikai, bet aš tik tiesiog noriu parodyti ir įrodyti, jog keli milijonai žmonių, mirusių visame pasaulyje nuo „kovido“ ne toks jau ir didelis skaičius.

Jungtinėse Amerikos Valstijose šiuo metu yra apie 330 milijonų gyventojų, nuo koronaviruso jau mirė beveik pusė milijono ( 497 278 ). Bet tai tėra vos 0,15% nuo JAV gyventojų skaičiaus.

Nežinia kiek tarp jų buvo tokių, kur prabalsavo už Baideną. Ar būtų balsavę, jei gyvi būtų buvę. Išvis prabalsavo už jį 81 283 098 piliečiai, na tai jeigu nuo šio ar kokio kito viruso jie visi išdvėstų, ir aš tikrai irgi mielai prisijungčiau, nors ir šiandien...

Tiesą sakant, aš daug labiau ir domiuosi ne kiek žmonių miršta visame pasaulyje, o būtent kiek čia Amerikoje, ypatingai kokia padėtis Oregono valstijoje, kur aš pats gyvenu. Na tai štai tokių statistinių duomenų taip pat pilna, juos visai nesunku rasti ir savo akimis viskuo įsitikinti.



Oregono valstijoje išvis gyvena šiek tiek daugiau nei 4 milijonai žmonių. Na ir šiuo metu Oregone užfiksuota 2 137 mirties nuo koronaviruso atvejai.

Taip pat dar gi yra ir duomenys apie apskritai mirčių skaičių, iš paties oficialiausio šaltinio, JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro. Paskutiniai metai, už kuriuos galima gauti pilną mirčių Oregone statistiką, tai 2017-ieji, taigi aš juos ir naudoju. Bet yra ir kitų metų, iki 2017-tų.

Čia, mūsų Oregone, kaip ir visame pasaulyje, vėžys ir širdies ligos yra pačios svarbiausios mirties priežastys. Na, pavyzdžiui, 2017 metais Oregone nuo vėžio mirė 8 083 žmonės, o dėl širdies ligų — 6 942 žmonės, kas, žinoma, gerokai daugiau, nei mirė nuo koronaviruso.

Tad jei palyginsime mirčių skaičių nuo koronaviruso su visomis kitomis priežastimis, tai šitas „pats baisiausias“ virusas ir atsidurs pačiame sąrašo gale. Tai, aš kartoju, 2017 metų duomenys, bet nemanau, kad 2020 metais buvo dideli pokyčiai. Todėl, kad šioje svetainėje galima juk palyginti 2017 metų statistiką su 2016, 2015, 2014 metų, ir galbūt taip pat galima ten rasti ir palyginti 2017 metų statistiką su 2016, 2015, 2014 metų, ir galbūt taip pat galima ten rasti ir kitus metus. Aš neketinu ieškoti, nes tų duomenų, kuriuos turiu, man visiškai pakanka.

Štai ir viskas, ir turėtų jau būti daugiau nei aišku, kas slypi už isterijos dėl šito viruso. Tikiuosi, kad aš apie tai jau daugmaž viską čia ir paaiškinau. Tai tik susirgimas, kaip ir daugelis kitų, ne kažką pavojingesnis už bet kokią kitą ligą. Susirgai — vadinasi, taip, gali ir numirti, tai normalu, įprasta, kaip ir nuo bet kokios ligos. Bent jau man tai visai ir nesvarbu, nuo ko numirsiu, nuo „koronos“ ar infarkto, tiktai tikimybė mirti nuo infarkto, kaip rodo mirčių statistika, tiek Oregone, tiek ir visame pasaulyje, daug didesnė. Taip pat kaip ir mirties nuo vėžio, kas, manau, gal man būtent ir nutiks kada nors ateityje.

Bet prie viso to dar reikia pridurti, kad šiandien no koronaviruso miršta daugiausiai pagyvenę žmonės, turintys daugybę ir šiaip visokių kitų ligų, apie ką, beje, dažnai kalbama netgi žiniasklaidoje. Štai, pavyzdžiui, neseniai buvo vienas toks straipsnis, mūsų miesto vietinės televizijos stoties svetainėje, kur išvardinti mirties atvejai (neva nuo „koronos“) būtų čia, mūsų Lane apskrityje, kur mes Oregone ir gyvename. Pranešta, jog nuo koronaviruso numirė kažkokia moteris, kuriai buvo šimtas metų. Nejaugi, jeigu ne virusas, ta šimto metų močiutė ruošėsi dar šimtą metų gyvent?! Tame tad ir yra visas absurdas. Tai yra konkretus pavyzdys, paneigiantis visas kalbas apie pandemiją, epidemiją ir panašiai.

Panašią mirčių statistiką, beje, galima nesunkiai surasti ir iš Lietuvos. Aš būtent todėl visuomet ir stengiuosi remtis tiktai pačia patikimiausia informacija, o ypač mėgstu sausus faktus, skaičius, statistinius duomenis. Na tai tad nepatingėjau ir patyrinėjau mirtingumo Lietuvoje statistiką. Visi tie duomenys labai lengvai prieinami lietuviškame internete. Netgi galima Higienos instituto Sveikatos informacijos centro Mirties atvejų ir jų priežasčių stebėsenos skyriaus specialistų parengtą knygutę parsisiųst, visiškai už dyką, kurioje apibendrinti 2019 metais mirusių Lietuvos gyventojų mirties priežasčių duomenys. Tokios pačios knygos yra, beje, ir apie kitus metus, nuo 2010-tų, taip kad galima palygint duomenis įvairių metų.

Na tai pradėt reikia tuo, kad nuo 2020 metų sausio 3 dienos iki šiandien, t.y. 2021 metų vasario 15-tos, Lietuvoje nuo (atseit) COVID-19 numirė iš viso 3 080 asmenys. Čia aš cituoju Pasaulio sveikatos organizacijos oficialiai pateikiamą skaičių. Ir tas dabar Lietuvoje jau paskelbta ko ne pasaulio pabaiga!.. Karantinas, „lokdaunas“, antsnukiai, baudos, policinis teroras, dabar dar ir vakcina...

Bet galima tiesiog imt ir palyginti šį skaičių su kitais turimais skaičiais, būtent iš tos knygutės „Mirties priežastys 2019“: Užpernai iš viso Lietuvoje mirė 38 281 žmogus. Tai mažiau, negu 2018 metais (39 574) ar 2017 metais (40 142). Ką gi, belieka laukt kada sužinosim, kiek mirusiųjų būta 2020-tais, pažiūrėt kaip tas skaičius skirsis nuo kitų metų.

Nuo vėžio 2019 metais mirė 8 236 žmonės, kas yra beveik tris kartus daugiau, nei dabar mirusių nuo „kovido“. Bet tai irgi, galima sakyt, nedidelis skaičius, jeigu jį lyginti su mirtimis nuo širdies ligų, kurių 2019 metais Lietuvoje būta net 20 901. Tai beveik 7 (!) kartus daugiau, negu „kovidinių“ mirčių. Septynis kartus!

Bet niekas šito, galima sakyt, net ir nepastebėjo... Ir nebuvo 2019-tais paskelbta Lietuvoje vėžio ar infarkto epidemija... Kaip ir nebuvo visais ankstesniais metais.

Ką gi, galima žiūrėt toliau. Ta lentelė (1.7. Mirtingumas pagal mirties priežastis) prasideda dvyliktame puslapyje ir baigiasi keturioliktame. 

Kvėpavimo sistemos ligos (gripas, pneumonija, bronchitas), kas ir yra būtent panašiausia į dabartinę „koronę“. Taigi, nuo paprasto plaučių uždegimo (pneumonijos) 2019 metais Lietuvoje mirė 540, o nuo bronchito 503, tad jei sudėt kartu, ir dar pridurti mirtis nuo gripo, kurių buvo ne taip jau ir daug, tik 54, išeis beveik trečdalis dabartinių mirčių nuo (neva) „koronos“.

Galima būtų paminėt mirusius ir nuo, pavyzdžiui, visokių virškinimo sistemos ligų, kurių užpernai būta 1 921, taigi, vėl, beveik du trečdaliai „koroninių“. Na ir dar visokių ligų, aišku, yra daugybė, bet į jas nesigilinsiu. Jeigu įdomu, kiekvienas juk gali pats tą lentelę (ir kitas statistines lenteles) patyrinėt.

Na, ir, žinome juk, Lietuva pirmauja pasaulyje pagal savižudybes, tad ir 2019 metais tokių mirčių buvo net 658, kas yra maždaug apie penktadalis dabar „karūnuotųjų“. Vėl, kažkodėl niekas nepaskelbia savižudybių epidemijos Lietuvoje, nors, kartoju, Lietuva jau daug metų užima pirmąją vietą pasaulyje... Kapų tyla apie savižudybes.

O juk ir apskritai tai Lietuva pagal mirtingumą (mirčių skaičių 1 tūkst. gyventojų) užima antrą vietą pasaulyje, po Lesoto. Ir dar vienas čia yra niuansas, į ką noriu atkreipt dėmesį, kad Lietuvoje gyventojų nėra jau net apdainuotųjų trijų milijonų, kai tuo tarpu Oregono valstijoje, JAV, gyventojų keturi milijonai, net šiek tiek virš, kas beveik pusantro karto daugiau, nei Lietuvoje, o jei nuo vėžio miršta lietuviai panašiai kaip oregoniečiai (8 236 mirčių, palyginus su 8 083 Oregone), tai dėl širdies ligų Lietuvoje žmonės miršta net tris kartus dažniau, nei Oregone (20 901 Lietuvoje ir 6 942 Oregone). Ką gi, pas žmogų širdis ne iš gero gyvenimo juk plyšta...

Mano supratimu tai mirtis vienodai tragiška nesvarbu nuo ko žmogus mirė. Man atrodo, visi šie skaičiai kalba patys už save. Taip, žinoma, žmonės ir dabar miršta ir nuo vėžio ir nuo kitų ligų, o 3 080 „karūniečiai“ Lietuvoje tiesiog priedas prie tų kitų, bet juk išties absurdiška yra kada šitoks, palyginus, gan nedidelis skaičius dabar traktuojamas taip lyg tai būtų milijonas...

Pagal oficialius Lietuvos statistikos departamento duomenis, 2020 metų pradžioje Lietuvoje gyveno 2 794 100 nuolatinių gyventojų. Na tai galima paprasčiausia imt ir paskaičiuot, koks gi procentas jų mirė nuo koronaviruso:



3 080 yra 0,11023227515121% nuo 2 794 100

O dabar paskaičiuokim koks procentas Lietuvos gyventojų 2019-tais mirė nuo vėžio:

8 236 yra 0,29476396693032% nuo 2 794 100.

O nuo širdies ligų?

20 901 yra 0,74804051394009% nuo 2 794 100.

Na, čia tai supertikslūs skaičiai, bet galima, kad geriau matytųsi, juos suapvalinti:

Širdies ligos: 0,7%

Vėžys: 0,3%

COVID-19: 0,1%

Tai štai tokia statistika. Gal kai kam, ar net daugeliui, ji ir neįdomu, o man tai labai įdomi. Iš karto matyti, kur yra tiesa ir kur apgaulė.

Tikslios praeitų metų mirčių statistikos, kaip sakiau, kol kas dar neturiu, nė apie Lietuvą, nė apie Oregoną, tačiau esu beveik 100% įsitikinęs, kad jeigu ji bus sąžininga, tai tada nuo ankstesnių metų tikriausia nelabai ką ir skirsis. Gal bus tiesiog kiek mažiau mirčių nuo vėžio, nuo infarkto, nuo kitų visokių ligų, nes dalis mirusiųjų nuo tų įvairių ligų bus priskirta prie mirusiųjų nuo COVID-19 kategorijos. Ką būtent dabar kaip tik visur ir daro. Ir čia pas mus Amerikoje daro ir ypatingai Lietuvoje. Žinau pats, beje, bent kelis tokius atvejus Lietuvoje, apie ką man papasakojo mirusių senukų giminės.

Mano žmonos draugė iš Kauno pasakojo, kad numirė kažkoks giminaitis, senolis, virš 80 metų, na tai ligoninėje artimiesiems iškart ir pasiūlė, kad jeigu sutiktų mirties priežastimi užrašyt „koroną“, tada valstybė padengs laidojimo išlaidas... Tikriausia žmonės ir sutiko, nes laidotuvės Lietuvoje gi, kaip ne kaip, yra „malonumas“ ganėtinai brangus. Na ir tokiu būdu „koronos aukų“ skaičius Lietuvoje išaugo dar vienu skaičiumi...

Jei kokiam senukui pensininkui prireikia greitosios medicininės pagalbos, atvyksta brigada baltais skafandrais ir išsiveža pensininką. Ir artimieji po trejeto dienų atsiima jo lavoną.

Diagnozė — COVID-19. Už laidotuves valdžia gal ir užmokės, bet užtat pensijos vienam mokėt jau nebereikės...

Esu girdėjęs apie panašius atvejus jau iš kelių savo pažįstamų. Pavyzdžiui, vieno mano draugo mama neseniai numirė, 85 metų, labai ligota buvo, daug visokiausių ligų, bet mirė, kiek supratau, ji dėl širdies, o užregistravo mirtį Šiauliuose, vis tiek, kaip mirusią nuo COVID-19... Nežinau, ar irgi laidojimo išlaidas Lietuvos valdžia padengė, bet manau, jog tikriausia. Lygiai taip ir su absoliučia dauguma tų sergančių ir mirštančių — daugiausia tai tiesiog apgaulė, blefas. Miršta žmonės nuo visokių įvairių kitų ligų, ar tiesiog paprasčiausia nuo senatvės, o COVID-19, kaip mirties priežastį užrašo todėl, kad „taip reikėjo, taip buvo liepta“.

Man vienas pažįstamas būtent ir papasakojo, kad jo žmonos giminaitis numirė, atrodo Švenčionyse, visiems buvo aišku, kad mirė nuo širdies ligos, bet vietinėje ligoninėje mirties priežastimi užrašė koronavirusą. Tada giminės paklausė pas gydytoją, kuris pasirašė jo mirties liudijimą, kodėl nurodyta tokia priežastis, na o jis būtent ir atsakė: „Taip iš Vilniaus liepta“... Tokiu būdu dauguma tų 3 080 „koronos aukų“ Lietuvoje ir atsirado. Na o jeigu pradėčiau dar pasakot ir apie visokius panašius atvejus Amerikoje tai laiško šito dydis iškart padvigubėtų...

Beje, mums čia Amerikoje, kaip paaiškėjo, tai dar net labiau, negu kažkokio mistinio koronaviruso, reikia bijot tiesiog mūsų amerikoniškos medicinos... Vieno mūsų gero draugo brolis pateko į ligoninę, dėl to kad, vėl, sunegalavo širdis, na tai ir ėmė jį ten tuoj pat „gydyt“, tiktai ne širdį gydė, o nuo viruso... kurio, pas jį visiškai net nebuvo!.. Nepadarę jokio testo, iškart įkišo vamzdį į gerklę, kad išventiliuot plaučius, kas jo padėtį, suprantama, tik apsunkino, ir ko pasekoje ištiko širdies priepuolis... Bet pirmas infarktas dar nebuvo mirtinas, galėjo išgelbėti, jeigu nebūtų tęsę tos visiškai nereikalingos plaučių ventiliacijos... Tada įvyko antrasis infarktas, ir kai jau pradėjo daryt tai ką paprastai tokiais atvejais daro, tai yra visų pirmiausia turbūt elektrinę širdies stimuliaciją, kažkodėl tai pamiršo išjungt tą plaučių ventiliaciją, dėl ko jo plaučiai galiausiai sprogo... Žmogus iškart ir numirė, buvo jam 60 metų. Siaubas! Amerikos gydytojai, pasirodo, jį tiesiog nužudė!..

Paskui aš kalbėjau su tuo savo draugu, na tai jis man tiesiai šviesiai būtent taip ir pasakė, kad būtent gydytojai ir nužudė jo brolį. Gerai, kad ten buvusi kažkokia rusė seselė, kuri apie viską paskui papasakojo, kitaip būtų tiesiog nuslėpę. Jis yra labai religingas žmogus, vienas iš rusakalbių evangelikų baptistų, kurių turime čia Oregone kelias dešimtis tūkstančių, tai todėl mūsų pokalbio pabaigoje ir pasakė, kad tiki į Dievą, bet ne į koronavirusą, jeigu ne visa šita dabartinė koronavirusinė isterija tai jo brolis būtų gyvas...

Tuo tad ir užbaigsiu, sakydamas, kad NEREIKIA TIKĖT TUO, KUO NEREIKIA TIKĖTI, IR BIJOT TO, KO NEREIKIA BIJOTI.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą