2021-02-12

Naujas Pasaulio prekybos organizacijos vadovas diegs Bilo Geitso dienotvarkę. Prof.Valentinas Katasonovas

 

Great Reset (Didžiosios pertvarkos) plano realizavimui pajungiama PPO.

Praeitais metais, kada PSO generalinis direktorius Tedros Adhanom Gheybreyesus pareiškė, kad situacija su COVID-19 „gali būti“ traktuojama kaip pandemija, visur įvedė įvairios ekonominės veiklos apribojimus, tarptautinė prekyba buvo paralyžiuota. 2020 metais, preliminariu vertinimu, tarptautinė prekių apyvarta krito 9,2%. Tam yra dvi priežastys. Pirmiausiai, gamybos ir vartojimo kritimas visose pasaulio šalyse (išskyrus Kiniją). JTO vertinimu, pasaulio BVP kritimas buvo 4,3%. Antra, daugelis valstybių ėmė riboti prekių įvežimą. Dažnai tokie apribojimai buvo atviri taisyklių pažeidimai, kurių pažeidimus privalo sekti Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), įsteigta 1995 metų sausio 1 d. tikslu liberalizuoti tarptautinę prekybą ir reguliuoti prekybinius-politinius santykius tarp organizacijos narių. Organizacijai priklauso virš 160 valstybių, nuo 2012 metų prie jos prisijungė RF. (Lietuva į PPO įstojo 2001 m. gegužės 31 d., A.L.)

PPO autoritetas ėmė kristi dar iki „pandemijos“. PPO apėmė krizę. Tai baigėsi tuo, kad 2020 gegužę generalinis PPO direktorius brazilas Roberto Carvalho de Azevêdo pareiškė, kad ruošiasi pirma laiko apleisti savo postą. Rugpjūčio 31 d. jis iš tiesų pasitraukė iš PPO vadovo kėdės, maždaug metai iki kadencijos pabaigos.

Rugsėjį buvo sudarytas aštuonių kandidatūrų sąrašas užimti PPO vadovo postą. Spalį sąraše liko du pretendentai: buvęs valdantysis Pasaulio banko direktorius Ngozi Okonjo-Iweala (nuotraukoje) ir Pietų Korėjos prekybos ministras Yoo Myung-hee. Abu pretendentai – moterys (anksčiau PPO generalinio direktoriaus postą užėmė tik vyrai). Beveik keturis mėnesius vyko įvairių šalių kovo dėl savo kandidato iškėlimo. Donaldas Trampas palaikė damą iš Pietų Korėjos. Tačiau, kai tik Baltuosiuose rūmuose atsirado Džo Baidenas, jo komandos pajėgos buvo mestos tam, kad pastatyti į PPO vadovo pareigas kitą moterį - Ngozi Okonjo-Iweala.



Vasario 5 d. Yoo Myung-hee pareiškė, kad nekandidatuos. Sprendžiant iš visko, su ja gerai padirbėjo Baideno aplinkos žmonės. Netiesioginiu to įrodymu pasitarnavo oficialus Pietų Korėjos Prekybos, pramonės ir energetikos ministerijos pareiškimas, paskelbtas žinybos puslapyje. Jame pažymima, kad sprendimas atsiimti Yoo Myung-hee kandidatūrą priimtas po „konsultacijos su JAV“.

Tą pačią dieną reagavo Vašingtonas, tiksliau JAV prekybos atstovybė prie PPO, paskelbęs pranešimą spaudai: „[Vašingtono] administracija <...> su džiaugsmu praneša apie savo ryžtingą paramą kandidatūrai Ngozi Okonjo-Iweala į PPO generalinio direktoriaus postą, kad surasti tolimesnius kelius pasiekti būtinai reikšmingai ir procedūrinei PPO pertvarkai“.

Ngozi Okonjo-Iweala iš Nigerijos, gimė 1954 metais. Ją pristato kaip ekonomistą ir tarptautinio ekonominio vystymosi ekspertą. Jos labai margas darboviečių sąrašas: privatus verslas, tarptautinės organizacijos, valstybės tarnyba, visuomeninės pareigos... Dvi kadencijos Nigerijos finansų ministro pareigose (2003-2006, 2011-2015), kelis mėnesius buvo Nigerijos užsienio reikalų ministre. Yra narė tarybos direktorių transnacionalinės bankų korporacijos Standard Chartered, narė IT korporacijos Twitter direktorių tarybos narė, vyresniuoju patarėju investicinio banko Lazard. Dirbo vadovaujantį darbą Pasaulio banke, TVF, Afrikos vystymo banke. Dabar yra nare konsultacinės tarybos Azijos banko infrastruktūrinių investicijų. Ilgiausiai dirbo Pasaulio banke – metus.

2015 metais Ngozi Okonjo-Iweala pasitraukė iš ypač korumpuotos Nigerijos prezidento Goodluck Ebele Jonathan vyriausybės ir priėmė pasiūlymą užimti postą pirmininko GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunisation, arba Globalaus vakcinacijos ir imunizacijos aljanso).

Šis aljansas, Bilo Geitso sukurtas 2000 metais, prieš du dešimtmečius gavo iš Bilo Geitso ir Melindos Geits 750 milijonų dolerių grantą. GAVI partneriais yra Pasaulio bankas, PSO, JUNICEF, kompanijos kuriančios ir gaminančios vakcinas iš įvairių šalių. GAVI išleido vakcinoms daugiau 4 milijardų dolerių. Aljanso puslapyje pranešama: „Savo misijos gelbėti gyvybės, skurdo mažinimo ir gynimo pasaulio nuo epidemijų grėsmės ribose GAVI padėjo vakcinuoti daugiau 822 milijonų vaikų skurdžiausiose pasaulio šalyse“.

Yra, tačiau, daug tyrimų, atskleidžiančių tikrą GAVI esmę: tai aljansas, remiantis Big Pharma interesus, žmonių sveikatos ir gyvybės sąskaita.

Žinomas amerikiečių ekonomistas ir žurnalistas Frederick William Engdahl straipsnyje

Will next WTO head impose a Gates and Davos agenda? (Ar sekantis PPO vadovas diegs Geitso ir Davoso dienotvarkę) rašo: „Pirmininkaujant Ngozi Okonjo-Iweala GAVI dalyvavo skandalingame platinime poliomielito Afrikoje... Vakcinavimo nuo poliomielito rėmuose pagal GAVI-Geitso programą atvejai poliomielito buvo užregistruoti daugiau negu dešimtyje Afrikos valstybių, įskaitant Angolą, Kongą, Nigeriją, Zambiją ir Ngozi Okonjo-Iweala gimtąją Nigeriją“.

Žinoma, daug ko apie Ngozi Okonjo-Iweala veiklą pareigose vadovo GAVI mes nežinome. Bet galima manyti, kad ji yra vienu iš svarbių Bilo Geitso komandos narių ir dirba tiems, kas rengia „Great Reset“. Galima taip pat numatyti, kad Ngozi Okonjo-Iweala pasireiškė COVID-19 specialios operacijos vykdyme. Jis yra nare tarybų (stebėtojų, konsultacijų, priežiūros) direktorių prestižinių klubų, fondų, organizacijų, kurių aikštelėse reguliariai susitinka su atstovais globalios elitos. Tai Rockefeller Foundation, Carnegie Endowment for International Peace, Bloomberg New Economy Forum, Results for Development (R4D), Women's World Banking, The B Team, Friends of the Global Fund Africa, Global Financial Integrity (GFI), African Risk Capacity, African University of Science and Technology, Georgetown Institute for Women, Peace and Security, Global Business Coalition for Education, Mandela Institute for Development Studies (MINDS), Nelson Mandela Institution, Mercy Corps, One Campaign, Oxford Martin School, Vital Voices, Member of the Global Advisory Council, World Economic Forum Young Global Leaders Foundation ir t.t.



Kaip pavyzdys: veikla Ngozi Okonjo-Iweala Pasaulio ekonomikos forumo aikštelėje neapsiribojo tik klausimais paruošimo ir atrankos jaunų globalių lyderių. PEF puslapyje jai kaip GAVI vadovei skirta didelė erdvė vakcinų propagandai.

Ngozi Okonjo-Iweala išlavėjo ne tik vakcinų ir vakcinacijos klausimuose, bet ir kai kuriuose kituose klausimuose už jos profesinės kompetencijos ribų. Taip, 2014 metais ji kartu su britu Nikolsu Sternu ir olandu Polu Polmanu užėmė Globalios ekonomikos ir klimato komisijos bendrapirmininkės postą. Manau, kad PSO įtrauks į savo veiklos sferą ir klausimus, liečiančius reguliavimą prekyba prekėmis, kurių gamyba surišta su sukūrimu „šiltnamio dujų“ (tų pačių, kurie neva artina žmoniją prie klimato katastrofos). Didžiausi praradimai iš novacijų, surištų su „klimato reguliavimu“ gali turėti tos šalys, kurių eksporte didelę dalį užima anglis, nafta, gamtinės dujos. Viena iš pirmųjų čia – Rusija.

Tačiau anksčiau PSO patirs vidinį „Reset“. Džo Baideno komanda kaip minimum pasistengs atstatyti susilpnėjusias JAV pozicijas šioje organizacijoje, o kaip maksimum atstatyti ten Vašingtono diktatą, kuris egzistavo PSO pirmaisiais metais. Ir visa tai vardan realizacijos „Great Reset“.

Aš neįsitikinęs, tarp kitko, kad Ngozi Okonjo-Iweala susitvarkys. Kinija ir eilė kitų PSO narių vargu ar sutiks palaikyti „Great Reset“. Ir juo labiau įgyvendinti šį planą pagal Vašingtono diktatą.

Galima neabejoti, kad ponia Ngozi Okonjo-Iweala žiūrės pro pirštus į tokius Jungtinių Valstijų PSO taisyklių pažeidimus, kaip ekonominės sankcijos prieš tas ar kitas valstybes be jų JTO Saugumo Tarybos palaiminimo.

Artimiausiu laiku mes tapsime liudininkais aštrių batalijų PSO ir aplink ją. Gali būti, pasirodymas Ngozi Okonjo-Iweala susprogdins šią organizaciją.

https://www.fondsk.ru/news/2021/02/12/novyj-glava-vsemirnoj-torgovoj-organizacii-budet-prodvigat-povestku-billa-gejtsa-52909.html



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą