2021-02-11

Facebook ištiesė pagalbos ranką teatrui (humoreska)

 

Dabar LRT mano kartą vadina „prarastąja karta“. Jei gerą nemokamą išsilavinimą, mediciną, socialinį aprūpinimą ir t.t. galima vadinti „praradimu“ - tebūnie, juk gyvename kreivų veidrodžių ir buratino durnių lauko ekonomikos pasaulyje, naujojoje sovietijoje, kuri, deja, gerų dalykų iš praeities neperėmė, vien blogus, net patį blogiausią – totalią cenzūrą. Kaip gi kitaip pavadinti socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram tik ką įvestą cenzūrą dėl SARS-CoV-2 ir COVID-19?

Žiūr.čia:https://www.facebook.com/help/230764881494641/

Sovietiniais laikais teatras klestėjo. Bilietų į gerus spektaklius nebuvo įmanoma gauti, aktoriai jiems priklausančius kelis bilietus keisdavo į deficitines prekes.

Teko asmeniškai pažinoti Akademinio teatro vyriausią režisierių Henriką Vancevičių, TSRS liaudies artistą, net išsižioję žiūrėjome jo pastatytus spektaklius pagal Justino Marcinkevičiaus trilogiją „Mindaugas“, „Mažvydas“, „Katedra.“ Žmogus, be jokios abejonės buvo talentingas, bet ir laikai buvo dėkingi. Pakakdavo karaliui Mindaugui, kurį genialiai vaidino Regimantas Adomaitis, pasakyti garsiai žodį LIETUVA ir mūsų širdis užliedavo nenusakoma laimė.

Tuomet sėdėdavome salėje ir laukdavome kokio nors cenzūros netoleruojamo žodžio, minties, metaforos, kažkokių simbolių.



Laikai pasikeitė, režisieriai kitaip mėgino sudominti žiūrovą: koliotis necenzūriniai žodžiais, rodyti nuogas sėdynes, laužyti, daužyti. Nelabai kas išėjo.

Dabar laikai ir vėl staigiai keičiasi, vėl atėjo totali cenzūra. Prasidėjo „Great Reset“ epocha. Pasaulio valdovai, susispietę į FRS bankus ir investicines kompanijas Black Rock, Fidelity, Vanguard Group ir State Street rengia naują kapitalizmą, pavadinę jį inkliuzyviniu, kad mes nesuprastume, kai kelnes maus ir ubagais padarys 99 procentus pasaulio gyventojų, o patys gyvens dausose, rojuje šioje žemėje.


Taigi, šitas Black Rock, su 7,4 tilijonų dolerių kapitalu, yra pagrindinis Silikono slėnio IT kompanijų, tarp jų ir Facebook, savininkas. Štai šitos Deep State formuojančios kompanijos, o ne strazdanotas Artimųjų Rytų išvaizdos vaikinas Markas Cukerbergas yra padėties pasaulio informacinėje erdvėje šeimininkės. Šitie ponai nucenzūravo net jiems neįtinkantį JAV prezidentą, sunaikino socialinį tinklą Parler.

Anuomet, „prarastosios kartos“ ir mano jaunystės laikais, buvo draudžiama abejoti, kad po 20 metų bus komunizmas. Dabar Facebook draudžia abejoti, kad SARS-CoV-2 sukurtas ne pvz. Fort Detrick laboratorijose. Dabar galima tik tikėti, kad pas mus, Homo sapiens, šitas virusas iš šikšnosparnių keliavo per pangolinus, dar kažkokius mums nežinomus tarpinius šeimininkus. Ėmė ir peršoko mums į gerkles, plaučius! Žodžiu, evoliucionavo taip greitai, kaip greitai buvo sukurtos nuo jo „vakcinos“ ir niekas tam virusui, žinia, nepadėjo ištobulėti.



Prisipažinsiu, apsidžiaugiau. Yra totali cenzūra, dabar tai jau tikrai suklestės teatras. Pakaks karaliui Mindaugui užsidėti šalmą su spygliais ir salę užlies plojimų audra. Arba, pavyzdžiui, aktorius pasakys žodį „koronė“, o žiūrovai iš karto supras gilią žodžio potekstę. Arba, štai, koks herojus pasakys, kad mokėsi 5G klasėje, o jo draugė karūnuota grožio karalienė ir mes vėl džiaugsimės, ilgai stovėdami plosime aktoriams ir genialiam režisieriui.

Ar vardan teatro neverta aukotis? 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą