2021-02-02

Profesorius Bhakdi atsisveikina su Vokietija

 

Vokietijos portalas Unser Mitteleuropa pranešė, kad garsus medicinos profesorius SucharitBhakdi nutarė išvykti iš Vokietijos. Tailando kilmės gydytojas Bhakdi 57 metus gyveno Vokietijoje, čia jis tapo vienu iš garsiausių savo srities specialistu, kelių garsiausių Vokietijos universitetų profesoriumi, išugdė būrį gydytojų specialistų. Nuo Covid-19 pandemijos pradžios jis aktyviai užsiėmė visuomenės švietimu, atkreipė politikų dėmesį į jų daromas klaidas. 

2020 m. gegužės 1 dieną jis kartu su kitais keturiais žinomais Vokietijos profesoriais išsiuntė Vokietijos Bundestago frakcijoms užklausimą dėl karantino. Laiške profesoriai nurodė, kad „žala nuo terapijos neturi būti didesnė, negu žala nuo ligos“. Jų nuomone, įvedant griežtą karantiną nebuvo atsižvelgta į didžiulę ekonominę žalą, neatsižvelgta į tai, kad vakcinos sukūrimas neįvyks greitai, kad visuomenės gyvenimo ir ekonomikos paralyžius neįmanomas kelis mėnesius.

Profesoriai pareikalavo atsakyti šiuos klausimus:



1)Kokie buvo konkretūs scenarijai 20.03.13 ir kodėl vyriausybė nusprendė apriboti ryšius ir užkirsti kelią bandos imuniteto susidarymui?

2) Dėl kokių priežasčių vyriausybė „Covid -19“ pandemiją vertina kaip grėsmę gyventojams, nors mirtingumas reikšmingai nesiskiria nuo kasdienių mirčių ir yra netgi žymiai mažesnis nei 2017 metų sausio/vasario mėnesiais, 2018 metų kovo/balandžio mėnesiais ir 2018 metų liepos/rugpjūčio mėnesiais, kai vyriausybė nerodė jokio aktyvumo.

3)Kuo vyriausybė grindžia didelę ekonominę žalą ir papildomas žmonių žūtis, atsirandančias dėl jos veiksmų, atsižvelgiant į per mažą išsaugotos gyvybės trukmę.

4)Kokios yra dienos priežiūros centrų, vaikų darželių, mokyklų ir universitetų uždarymo priežastys, kai liga nepalieka pėdsakų jauniems žmonėms, o natūralus imunitetas yra naudingesnis kovojant su dar nežinomais patogenais? “

Pilnas mokslininkų kreipimosi tekstas.



Profesorius Sucharit Bhakdi užsiėmė visuomenės švietimu. Esu skelbęs jo paskaitos „Imunitetas ir skiepai nuo COVID-19“ teksto vertimą (1, 2), paskaitos vaizdo įrašus vokiečių ir rusų kalbomis:




Iš pradžių Vokietijos valdžia profesorių „vertino ir mylėjo“. Vokietija pastaruoju metu jį ėmė „stebinti ir atstumti“, nes šalies sveikatos apsaugos sistema praranda Hipokrato priesaikos dvasią. Prasidėjo spaudimas į gydytojus visuomenininkus dėl jų veiklos COVID-19 pandemijos ir Lockdown metu. Apie savo išvykimo iš Vokietijos priežastis profesorius Bhakdi papasakojo interviu: 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą