2021-04-17

„Judaizmas kaip dvasinio-dorovinio Rusijos saugumo faktorius“. O Lietuvos?

 


Humoristinėje rusų kazokų dainoje „Žydų kazokai“ pasakojama, apie žydų kazokų sukilimą Birabidžane (TSRS laikais įkurta žydų autonomija Rusijos rytuose), apie kariams šovinius pardavinėjantį rabiną.



https://www.youtube.com/watch?v=swT2Ltf32cw

Ar žinojo šie muzikantai, kad maždaug tuo metu, kai jie šaipėsi iš žydų kovingumo, Rusijos kariuomenėje buvo įkurtas kariuomenės vyriausiojo rabino institutas, o į šį postą buvo paskirtas ultraortodoksų sektos (fašistinės, Ukrainos publicisto E.Hodoso nuomone) Habad Liubavč rabinas Gurevič Aaronas Jurjevič. Jam suteiktas pulkininko laipsnis.

Nuotraukoje įamžinta kariuomenės pulkininko rabino Gurevičiaus paskaita, tema „Judaizmas kaip dvasinio-dorovinio Rusijos saugumo faktorius“, kurią rabinas skaito rusų armijos karininkams. Prezidiume matome sėdinčius kelis rusų generolus.



https://www.youtube.com/watch?v=RRRqETWHCVs




Eduardas Hodos savo video (16:58) pasakoja, kad apsupti gėlių aukščiausio rango rusų karininkai klauso nuo tribūnos kalbančio žmogaus su skrybėle: „...Virš jo kabo lozungas. Mes perskaitysime jį:„Judaizmas kaip dvasinio-dorovinio Rusijos saugumo faktorius“. Stačiatikių Rusijoje, kurioje dar yra islamas, staiga virš generolų kabo šis šūkis. Galima spėti, kad pavojus Rusijai kyla kaip tik iš krikščionybės ir islamo. Tiktai judaizmas yra Rusijos stabilumo faktorius. Ar jie neskaitė, ar jie galvų nepakėlė, atvedė į salę taip, kad jie nematė užrašo. Ši pompastiškai apiformintą pranešimą skaito Aaraonas Jurjevičius Gurevičius. Jis atstovauja FIOR, t. y. Chabad Liubavič bendruomenę. Vikipedijoje rašoma, kad A.J.Gurevič yra vyriausias Rusijos karinis rabinas nuo 2016 metų. Nuotraukoje (rodoma nuotrauka, kurioje rabinas-pulkininkas ir uniformuoti kareiviai) matome jį apsuptyje Rusijos armijos kareivių. Nuotraukoje nematau nei vieno žydiško veido, išskyrus rabiną. Aš pateiksiu ištrauką laidos, pasirodžiusios Izraelio televizijoje 2018 metais dėl to, kad Rusijos kariuomenėje yra ženkli rabino figūra (22:06). Gurevičiaus žurnalistė klausia, kam reikalingas toks bendradarbiavimas? Rabinas Gurevičius atsakė: „Žydų bendruomenė 12 metų bendradarbiauja su gynybos ministerija įvairiausiose srityse (...).“ Hodos pažymi, kad Rusijoje gyvena apie 340 tūkstančių žydų (1999 m.), judaizmą iš jų išpažįsta 27-40%. Pagal skaitlingumą tai 5-6 religinė bendruomenė. Žydų bendruomenė pasidalinusi Rusijoje maždaug po lygiai į Rusijos žydų religinių organizacijų (tradicinė bendruomenė) ir susivienijimų kongresą, kuriam vadovauja rabinas Adolfas Šaevičius ir Rusijos žydų bendruomenių federaciją (Habad Liubbavič), kuriai vadovauja Berl Lazaras (…).

Humoras būdingas ne tik rusams, bet ir žydams. Rusijoje žinomas dainininkas Aleksandras Rozenbaumas yra atlikęs dainą „Šabesgojus“. Kviečiu paklausyti ir šios dainos:



https://www.youtube.com/watch?v=DeFG2UZ2uMo




Man labai įdomu, ar Lietuvos kariuomenėje jau įkurtas karinio rabino institutas? Ko laukiama? Žydai skiria ir atleidžia Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorių, tvirtina, kad lietuviams negalima leisti rašyti Lietuvos istorijos! Apie tai šiemet Vilniuje pasakė tūlas Grantas A. Gochinas iš JAV:

„Jis (Seimo narys Valdas Rakutis, A.L.) turi būti pašalintas iš Seimo, Genocido centras turi būti uždarytas. Lietuvai negalima patikėti jų pačių istorijos. Lietuvos istorijai tyrinėti ir parašyti reikia pritraukti užsieniečius. Nausėda turi išsakyti nacionalinį atsiprašymą. Bet tiesiog atsitraukite ir stebėkite – JAV neketina ilgiau trauktis, tai ir taip tęsėsi per ilgai. Dabar prasideda pasekmės.“

O kaip su gausiais lietuviais istorikais-šabesgojais? Ar jiems gochinai leis rašyti Lietuvos istoriją? Juk gali paaiškėti, kaip Rozenbaumos dainoje, kad jie apipjaustyti. Turėtų leisti!

Aš manau, kad Lietuvos kariuomenė jau turi kariuomenės rabiną. Ar mūsų bepročiai konservatnikai, su anūku ir anus-šausku priešakyje, taip veržtųsi į kovą su Rusija ir Baltarusija, į Donbasą, siektų lieti mūsų vaikų ir brolių kraują už žydų valdomą Ukrainą, jei už jų nugaros nestovėtų vyriausias Lietuvos kariuomenės rabinas? Juk tik jis mokės tinkamai susitarti su vyriausiu Rusijos kariuomenės rabinu dėl gešefto.

Įtariu, kad tuo rabinu yra paskirtas (arba pasiskyręs) Vytautas Landsbergis, o jo pavaduotoju - Imanuelis Zingeris. Todėl jiems, koviniams rabinams, ir karantino taisyklės negalioja.



Nuorodos:

https://booksonline.com.ua/view.php?book=29577

https://lebionka.blogspot.com/2021/04/prof-adas-jakubauskas-papasakojo.html

http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/grant-a.-gochin-lietuvai-negalima-patiketi-ju-paciu-istorijos.-lietuvos-ist

https://lebionka.blogspot.com/2021/02/blog-post.html

https://www.ekspertai.eu/lietuvos-prezidentas-viesojoje-erdveje-siurksciai-isvadintas-pinokiu-ir-bybanosiu/?comm=1



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą