2021-08-06

Orbanas "Fox News": imigracija į Vengriją nėra žmogaus teisė

 


Imigracija į Vengriją nėra žmogaus teisė. Taip nėra. Tai mūsų žemė. Tai tauta, bendruomenė, šeima, turinti savo istoriją, kalbą ir tradicijas", - išskirtiniame interviu "Fox News" žurnalistui Tuckeriui Carlsonui sakė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.


https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/08/orban-a-fox-news-nak-magyarorszagra-bevandorolni-nem-emberi-jog


Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, vienas žymiausių Europos dešiniųjų lyderių, neseniai atkeršijo JAV prezidentui Joe Bidenui už jo 2020 m. rinkimų kampanijos metu išsakytas pastabas, kuriomis jis buvo pastatytas į vieną gretą su autokratiniais lyderiais, tokiais kaip Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ir Šiaurės Korėjos prezidentas Kim Jong Unas, sakoma "Fox News Tonight with Tucker Carlson" laidos "Fox News" segmente "Tucker Carlson Tonight".




2020 m. vykusioje miesto rotušėje J. Bidenas apkaltino buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą draugaujant su "visais pasaulio gangsteriais".


"Matote, kas vyksta Baltarusijoje, Lenkijoje ir Vengrijoje. Totalitarinių režimų pasaulyje daugėja", - sakė J. Bidenas. "Dabartinis mūsų prezidentas remia gangsterius visame pasaulyje", - pridūrė jis.


Viktoras Orbanas buvo pirmasis Europos lyderis, pritaręs D. Trumpo perrinkimui, o D. Trumpas gyrė Vengrijos ministro pirmininko pasienio saugumo ir kovos su terorizmu politiką bei jo pastangas apsaugoti ir padėti krikščionių bendruomenėms visame pasaulyje.


Išskirtiniame interviu "Fox News" V. Orbanas sakė, kad J. Bidenas nekalba vengriškai, todėl negali iš tikrųjų pažinti Vengrijos ir negali suprasti, apie ką kalbama, kai išsako tokius komentarus, kaip kad Vengrijoje kyla "totalitarinis režimas".


"Kažkas, kas nekalba mūsų kalba ir turi labai ribotas žinias apie Vengriją, net apie kelis pastaruosius dešimtmečius, akivaizdžiai negali suprasti vengrų padėties, tačiau net ir tokiu atveju šis sarkastiškas komentaras yra nepagrįstas", - sakė premjeras.


Žinote, šis teiginys pats savaime yra asmeninis visų vengrų įžeidimas,“- pabrėžė.


Ministras Pirmininkas pridūrė, kad jie nenori sugriauti dvišalių JAV ir Vengrijos santykių, kurie "iš esmės yra labai geri".


Be politikos, viskas gerai. Problema kyla tada, kai Vašingtone valdžioje yra liberalai. Turime su tuo susitaikyti, nes gerus JAV ir Vengrijos santykius laikome vertybe, net jei amerikiečiai šiandien to nemato taip, kaip anksčiau,“ - sakė Ministras Pirmininkas.



V. Orbanas taip pat atkreipė dėmesį į platesnę politinę problemą, kad tokie kairiojo sparno politikai kaip J. Bidenas neįsivaizduoja alternatyvios nacionalistinės ar konservatyvios ideologijos.


Vakarų liberalai negali pripažinti, kad Vakarų civilizacijoje egzistuoja konservatyvi nacionalinė alternatyva, kuri yra sėkmingesnė kasdieniame gyvenime. Štai kodėl jie mus kritikuoja. Jie kovoja už save, o ne prieš mus.


Tačiau mes rodome pavyzdį, kad tradicinėmis vertybėmis, nacionaliniu identitetu, krikščionybės tradicijomis pagrįsta šalis gali būti sėkminga - kartais sėkmingesnė už kairiųjų liberalų vyriausybę", - pabrėžė jis.


V. Orbanas sakė, kad J. Bidenas ir Demokratų partija negali pripažinti Vengrijos sėkmės ginant sienas su Serbija ir Kroatija.


V. Orbanas taip pat teigė, kad, priešingai nei teigia demokratai, nėra jokios neapykantos ar ksenofobijos, kai ginama tėvynė ir saugomos sienos.


"Tautos suverenitetas kyla iš Dievo ir gamtos. Viskas prasideda nuo mūsų. Tai mūsų šalis. Tai mūsų žmonės. Tai mūsų istorija, mūsų kalba. Turime stiprinti savo sienas", - sakė jis ir pridūrė, kad niekas negali sakyti, jog tai graži šalis, kad norėčiau čia atvykti ir gyventi, nes čia gyvenimas geresnis. Imigruoti į Vengriją nėra žmogaus teisė. Tai nėra žmogaus teisė. Tai mūsų žemė. Tai tauta, bendruomenė, šeima, turinti savo istoriją, kalbą ir tradicijas.




Savo pareiškime Tuckeriui Carlsonui Vengrijos ministras pirmininkas sakė:


Jei kas nors kirs Vengrijos sieną be Vengrijos valstybės leidimo, privalome gintis ir juos sustabdyti. Tai pavojinga, todėl turime apsaugoti savo žmones nuo bet kokio pavojaus“.


V. Orbanas pridūrė, kad Vengrija turi pilną teisę tai nuspręsti, nes "tai yra mūsų šalis, mūsų žmonės, mūsų istorija, mūsų kalba. Nėra jokios pagrindinės žmogaus teisės, kuri garantuotų, kad bet kas gali atvykti į šalį", - pridūrė Ministras Pirmininkas.



V. Orbanas sakė, kad dėl migrantų krizės kelios Europos šalys nusprendė atversti naują savo istorijos puslapį, kurį jis pavadino nauja visuomene. Ministras Pirmininkas pridūrė, kad ši nauja visuomenė yra postkrikščioniška ir postnacionalinė, joje maišosi skirtingos bendruomenės, ir nežinia, kokios bus to pasekmės.


Manau, kad tai labai pavojingas dalykas, ir kiekviena tauta turi teisę priimti arba atmesti šį pavojų. Mes, vengrai, nusprendėme nerizikuoti savo visuomenės sumaištimi“, - jis sakė.


Premjeras pridūrė, kad dėl šio sprendimo Vengrija yra puolama, o tai taip pat yra prasto jo asmeninio įvaizdžio priežastis. "Europos Sąjungoje su manimi elgiamasi kaip su juoda avimi", - sakė jis.


Paklaustas, kokias pasekmes Vokietijai turės migrantų įsileidimas, V. Orbanas atsakė, kad "diplomatija reikalauja išlikti nuosaikiems, bet tai buvo jų sprendimas. Jie rizikavo ir gavo tai, ko nusipelnė." Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad jis primygtinai reikalauja, jog vengrai galėtų patys spręsti migracijos klausimą.


V. Orbanas sakė, kad liberalai turi problemų dėl Vidurio Europos valstybių sėkmės.


"Kuriame ekonomiškai, politiškai, kultūriškai ir net demografiškai sėkmingą visuomenę," - sakė jis.


Jis pridūrė, kad Vidurio Europos valstybės savo sėkmę pasiekė visiškai kitaip, nei iš jų tikėjosi Vakarų šalys.


"Vakarų liberalai negali pripažinti, kad egzistuoja nacionalinė-konservatyvi alternatyva, kuri kasdieniame gyvenime yra sėkmingesnė už liberalų požiūrį. Štai kodėl jie mus kritikuoja", - sakė jis.


Komentuodamas JAV kairiųjų paramą opozicinių partijų aljansui Vengrijos pavasario rinkimuose, premjeras sakė, kad prieš daugelį metų nebūtų galėjęs įsivaizduoti, jog "buvusios komunistinės politinės jėgos ir antisemitinė dešinė sudarys koaliciją ir kartu dalyvaus rinkimuose". V. Orbanas sakė esąs nustebęs, kad tarptautinė bendruomenė "lengvai tam pritarė", ir ypač nustebino Jungtinių Valstijų požiūris, kuris buvo visiškai nauja patirtis.


Paklaustas, ar nesijaudina dėl galimo tarptautinio kišimosi į Vengrijos rinkimus, Ministras Pirmininkas atsakė, kad "nesijaudiname, nes esame tam pasirengę. Žinoma, tarptautiniai kairieji darys viską, kad pakeistų Vengrijos vyriausybę, bet mes tai žinome ir esame tam pasirengę. Mes žinome, kaip pakelti pirštinę ir kaip kovoti."


Tuckeris Carlsonas kelias dienas praleido Vengrijoje. Vedėjas, kuris pastarosiomis dienomis sulaukė liberalios spaudos atakų dėl savo vizito į Vengriją, dalyvaus Mathias Corvinus Collegium (MCC) talentų lėšų rinkimo renginyje "MCC Fest - Giving Talent a Voice", kur rugpjūčio 7 d. skaitys paskaitą Esztergome, taip pat kartu su savo komanda filmuos dokumentinį filmą apie Vengriją. Carlsonas visą savaitę iš Vengrijos sostinės transliuos "Fox News" laidą.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą