2021-08-09

Po trečiojo skiepo susirgo 14 izraeliečių

 

JAV portale Zerohedge rašoma, kad Izraelio gyventojai pastaruoju metu buvo laikomi pasaulio bandomaisiais triušiais, nes čia Pfizer/BioNTech mainais į nemokamą vakcinos nuo Covid-19 tiekimą, teikė gamintojui išsamią informaciją apie paskiepytųjų sveikatos būklę. Liepos pabaigoje čia paviešinti duomenys, kad 60+ izraeliečiai skiepijami trečia vakcinos doze.

https://www.zerohedge.com/covid-19/14-israelis-have-caught-covid-19-even-after-booster-shot-some-hospitalized



Teigiama, kad Izraelyje skiepijimo apimtys yra vienos didžiausių pasaulyje: 5,3 mln. jos piliečių buvo paskiepyti dviem dozėmis, o prieš kelias savaites laikraščių antraštės skelbė, kad pasiektas "bandos imunitetas", tačiau po to antraštės užleido vietą pranešimams apie nerimą keliantį greitą sergamumo augimą.

Atrodo, kad net ir plačiai išreklamuota COVID trečioji (stiprinamoji) injekcija gali neapsaugoti: Sveikatos ministerijos duomenys rodo, kad 14 izraeliečių užsikrėtė COVID-19 praėjus savaitei po stiprinamosios injekcijos. Apie tai informavo laikraštis "Times of Israel."

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/report-14-israelis-have-caught-covid-19-despite-receiving-booster-shot/

Jau praėjusį savaitgalį Izraelio žiniasklaida pranešė, kad "rimtų atvejų" skaičius pasiekė keturių mėnesių maksimumą, o į ligoninę paguldyti daugiau kaip 324 pacientai, kurių daugelio būklė kritinė.

Vos prieš savaitę pagyvenusiems izraeliečiams buvo pradėtas taikyti trečiasis skiepas, todėl "pirmieji rezultatai" ir stebėjimai pradėti gauti tik dabar, ir jie neatrodo geri, rašoma „Times of Israel.“

Jei šie duomenys pasitvirtins atlikus didesnius tyrimus, gali kilti abejonių dėl sustiprinamosios vakcinos veiksmingumo.

Iš 422 326 izraeliečių, kurie iki šiol gavo trečiąją "Pfizer" vakcinos nuo koronaviruso dozę, 14 užsikrėtė šia liga.

Iš 14 patvirtintų atvejų 11 yra vyresni nei 60 metų, o 3 - jaunesni pacientai, kuriems dėl imunosupresinių ligų kyla didesnė rizika. Du iš jų kol kas paguldyti į ligoninę.

Taigi dabar net ir trečias skiepas gali būti bejėgis esant dabartinei Deltos varianto bangai.  



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą