2021-11-10

Dvi musulmonų grupės įsiveržė į Lenkiją

 

Dviem didelėms musulmonų grupėms pavyko pralaužti Baltarusijos ir Lenkijos sieną, praneša Lenkijos Balstogės radijas. Radijo stoties duomenimis, tai įvyko netoli Krynkų miesto ir Belovežo kaimo. Lenkijos sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad kai kuriuos iš jų pavyko grąžinti į Baltarusiją, o likusių asmenų paieška tęsiama.


Pasienio būrio atstovė spaudai majorė Katerina Zdanovič Balstogės radijui sakė, kad abiem atvejais migrantai sulaužė pasienyje įrengtas tvoras.

Liublino radijas, remdamasis sienos apsaugos tarnybos pareigūnu, pranešė, kad visi prasiveržę migrantai buvo sustabdyti netoli Belovežo. Jie buvo išsiųsti atgal į Baltarusijos teritoriją.

"Viena didžiausių grupių bandė kirsti valstybės sieną ties Belovežu. Jie turėjo įvairios įrangos ir įrankių. Kai kuriems pavyko kirsti sieną. Visi jie buvo sulaikyti", - Liublinui sakė sienos apsaugos tarnybos viršila Michalas Tokarčikas (Michal Tokarczyk).

Migracijos krizė Baltarusijos pasienyje su Lenkija, Lietuva ir Latvija tęsiasi nuo rugsėjo mėn. Kaimyninės šalys kaltina Minską darant spaudimą ir pataikaujant nelegaliems migrantams. "Reuters" duomenimis, ES rengiasi taikyti papildomas sankcijas tiems Baltarusijos pareigūnams, kuriuos laiko atsakingais už blogėjančią padėtį pasienyje.

Vakar po pietų vykusiame neeiliniame Seimo posėdyje Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad Varšuva susidūrė su inscenizuotu spektakliu prie rytinės sienos.

Ministras Pirmininkas žodžiais, Vladimiras Putinas yra Aleksandro Lukašenkos patikėtinis, o tai, kas vyksta Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, yra Rusijos neoimperinės politikos dalis.

"Prie rytinės sienos turime reikalų su inscenizacija, kuria siekiama sugriauti Lenkijos sienas, skleisti chaosą mūsų šalyje ir Europos Sąjungoje. Tas pats iš kitos pusės buvo įgyvendinta prieš kelerius metus, 2015-2016 m.", - sakė Mateuszas Morawieckis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą