2021-11-20

Moderni procedūra griauna piliečių pasitikėjimą valdžia. Prof.Valentinas Katasonovas

 


Žemiau pateikiu vertimą prof. Valentino Katasonovo straipsnio „Rusų vakcinos: užsienis užpildo informacinį vakumą“, paskelbto RIA „Katiuša“ gruodžio 19 d. http://katyusha.org/view?id=17752

Kazachstanas atskleidė "Sputnik V" paslaptį

Pirma, atviruose šaltiniuose nėra išsamios ir patikimos informacijos apie klinikinius vakcinų tyrimus. Daugelis ekspertų atvirai teigia: tai, kas Rusijos piliečiams švirkščiama nuo kovido, negali būti vadinama vakcinomis, tai yra "eksperimentiniai vaistai" (klinikiniai tyrimai nebaigti) su visomis iš to išplaukiančiomis medicininėmis ir teisinėmis pasekmėmis.


Antra, nemažai ekspertų teigia, kad skiepijimui naudojamų preparatų sudėtis nėra visiškai žinoma. Oficialiuose aprašymuose, kaip teigiama, sudedamųjų dalių sąrašas nėra išsamus. Paskutinę tokią abejonę suteikė akademikas A. Gintsburgas, kuris kalbėjo apie tam tikrus "žymenis", pagal kuriuos galima nustatyti, ar žmogus tikrai buvo skiepytas, ar ne.

Trečia, nėra jokių duomenų apie neigiamą skiepijimo poveikį. Beje, tai yra įprasta daugelyje šalių. Tai vadinama "vakcinacijos administravimu". Kai kuriose šalyse per tokį "administravimą" surinkta apibendrinta informacija yra prieinama visiems piliečiams. Pavyzdžiui, JAV nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios veikia sistema, vadinama VAERS, kuri registruoja skiepų poveikį. Maždaug kas šešis mėnesius atnaujinami visiems prieinami statistiniai duomenys VAERS interneto svetainėje. Naujausiais lapkričio 5 d. VAERS duomenimis, nuo metų pradžios nuo kovido vakcinos mirė 18 461 žmogus, sunkių atvejų buvo 20 643, į ligoninę buvo paguldyta 91 728 žmonės ir t. t. Panašios sistemos veikia Europos Sąjungoje, Jungtinėje Karalystėje ir Australijoje.

Eilėje šalių vykdomas vakcinų administravimas, tačiau informacija apie tai viešai neskelbiama. Valdžios institucijos tik retkarčiais gali pateikti kažkokius duomenis. Tokių informatyvių "prisipažinimų", kuriuos pateikė įvairių šalių valdžios institucijos, jau buvo gana daug.

Pavyzdžiui, šių metų sausį Norvegijoje prasidėjus kovido vakcinacijos kampanijai, mažiausiai 23 žmonės mirė po "Pfizer" injekcijos. Valdžios institucijos pranešė, kad visi jie buvo vyresni nei 80 metų. „Šie atvejai nekelia ypatingo nerimo. Akivaizdu, kad vakcina turi labai mažai rizikos veiksnių, išskyrus kelias išimtis, kai kalbama apie vyresnio amžiaus pacientus, kurių sveikata yra sutrikusi", - sakė Norvegijos vaistų agentūros atstovas Steinaras Madsenas. Nuo to laiko praėjo beveik dešimt mėnesių, tačiau Norvegijos valdžios institucijos nepranešė apie jokius naujus mirties atvejus po vakcinacijos. Matyt, buvo duotas griežtas įsakymas: "Tylėti!"

Austrijoje skiepijimo kampanijos pradžioje daugiau kaip 40 žmonių mirė po to, kai jiems buvo suleista "Pfizer" vakcina. Apie tai vasario pabaigoje pranešė Federalinė sveikatos saugos tarnyba (BASG). Nuo to laiko šalyje nebuvo jokių kitų oficialių pranešimų apie mirtinus vakcinos atvejus.

Vasarą Šveicarijos terapinių produktų agentūra "Swissmedic" pranešė, kad nuo sausio 1 d. iki liepos 21 d. buvo gauta 4319 pranešimų apie "įtariamą nepageidaujamą vakcinų poveikį", iš kurių 1537 atvejai buvo priskirti prie sunkių. Dauguma pranešimų (788) apie sunkų poveikį buvo susiję su skiepais, kuriuos atliko JAV bendrovė "Moderna", o 704 - su skiepais, kuriuos atliko bendrovė "Pfizer/BioNTech". Taip pat pripažinta, kad nuo metų pradžios Šveicarijoje mirė mažiausiai 128 žmonės, paskiepyti nuo koronaviruso. Norėdama sušvelninti šią nemalonią žinią, "Swissmedic" nurodė, kad vidutinis mirusiųjų amžius buvo 80,5 metų. Agentūra mano, kad "nepaisant laiko sutapimo, niekas konkrečiai nenurodo, kad mirties priežastimi buvo vakcina" . Šveicarijos valdžios institucijos daugiau jokių panašaus pobūdžio duomenų nepateikė.

Rusijoje, matyt, apskritai nėra "skiepų administravimo" - nei atviros statistikos apie "neigiamus" rezultatus, nei net informacijos, skirtos "tarnybiniam naudojimui". Pasikartojantys pareigūnų - sveikatos apsaugos ministro M. Muraško, Gamalėjos centro vadovo akademiko A. Gintsburgo, vicepremjero T. Golikovo ir kitų pareigūnų pareiškimai suvedami į tai, kad mūsų vaistai yra geriausi pasaulyje ir negali sukelti jokių rimtų "negatyvų". Todėl "skiepijimo administravimas" yra nereikalingas.

Nors informacijos apie „negatyvus“ Sveikatos ministerija, Rusijos vartoji priežiūros kontrolė ir Kovos su kovidu operatyvinis štabas neturi, bet, iš visko sprendžiant, kažkokias bendro paveikslo nuotrūpos turi. Kartais iš jų gelmių „išplaukia" informacija.

Spalio pradžioje žurnalistė Inga Lanskaja (Visuomenės informavimo tarnyba - OSN) paskelbė tokį Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūno, kuris, suprantama, nusprendė likti anonimu, atskleidimą: "Į ligonines patenka ne daugiau kaip 7-8 proc. visų paskiepytų žmonių. Tai tik mūsų pokalbis apie "Sputnik". "EpiVacCorona" padėtis yra liūdna. Kolegos citavo pastebėjimus, kad po "EpiVacCorona" hospitalizacijos atvejų sergamumas ir hospitalizacijos dažnis yra didesnis nei tarp neskiepytos populiacijos" . Galbūt žurnalistės ir jos „šaltinio" iš Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys neatitinka tikrovės. Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija nepateikia savo statistinių duomenų. Ir jie net nepaneigia OSN žinutės, kurią retransliavo kitos žiniasklaidos priemonės ir socialinės žiniasklaidos aktyvistai.

Yra toks liūdnas juokelis: "Skęstančiųjų gelbėjimas - skęstančiųjų reikalas". Piliečiai atmosferoje kurstomos isterijos dėl "kovido pandemijos" ir "privalomojo skiepijimo" laiko save "skęstančiais". Nesitikinčiais, kad valstybė juos išgelbės. Be to, jie įtaria, kad valdžios institucijos bando juos paskandinti. Taigi "vakcinacijos viešasis administravimas" tapo "skęstančiųjų darbu". Tarp žmonių spontaniškai atsiranda savanorių, kurie renka, apdoroja ir internete bei socialiniuose tinkluose skelbia informaciją apie kovido vakcinacijos "negatyvus".


Pavyzdžiui, viešojoje svetainėje stopvaczism ru. Lapkričio 15 d. duomenimis, jų duomenų bazėje buvo 560 mirčių nuo skiepų. Ir aš jau suskaičiavau keletą tokių svetainių, jau nekalbant apie socialinę žiniasklaidą. Jei juos visus sudėsite, gausite tūkstančius mirčių. Valdžios institucijos, žinoma, stengiasi ignoruoti tokią "neigiamą" informaciją. Be to, neatmetu, kad jie bandys apkaltinti viešuosius "skiepų administratorius" dezinformacijos skleidimu.

Tačiau yra dar viena informacijos apie vietines kovidų vakcinas šaltinių kategorija. Tai užsienio šaltiniai - publikacijos laikraščiuose, internete ir oficialių medicinos ir sveikatos priežiūros institucijų duomenys. Tokių publikacijų ir duomenų jau sukaupta daug. Ir tai nėra atsitiktinumas. Juk Rusijos Federacija, kaip teigia Rusijos vyriausybė, tiekė ir tiekia vietines vakcinas dešimtims pasaulio šalių. Populiariausias vaistas "Sputnik V" buvo išsiųstas į 70 pasaulio šalių. Ir ten, kaip galima spėti, valdžios institucijų požiūris į tai yra objektyvesnis nei kilmės šalyje.

Štai keletas pavyzdžių. Balandžio 9 d. Briuselio laikraštis "EUobserver" pranešė, kad Europos vaistų agentūra (EMA) Amsterdame gavo informacijos apie "neigiamus" rezultatus po vakcinacijos "Sputnik" Europos Sąjungoje (ES), nes svarstoma, ar rusišką "Sputnik" turėtų būti leista įvežti į ES. Trys žmonės po dūrio mirė, o trys patyrė sunkius šalutinius efektus.

Rugsėjo pradžioje Argentina paskelbė dar vieną Sveikatos apsaugos ministerijos ataskaitą apie šalyje naudojamų vakcinų veiksmingumą ir saugumą. Jame apibendrinami kai kurie šalies gyventojų skiepijimo nuo metų pradžios iki liepos 31 d. rezultatai ir pateikiamos lyginamosios vaistų, įskaitant "Sputnik", charakteristikos. Argentinos sveikatos apsaugos ministerija nieko nesakė apie mirtinus "Sputnik" atvejus. Vis dėlto jis pateikė labai įspūdingą "neigiamų" efektų vaizdą apskritai. Per septynis masinio skiepijimo mėnesius buvo gauti 50 463 pranešimai apie šalutinį poveikį (156,8 atvejų 100 000 gyventojų). Liūto dalį pranešimų apie šalutinį poveikį sudarė pranešimai apie "Sputnik V" - 41 545 (82,3 %), apie britų-švedų vakciną "AstraZeneca" - 2999, apie kinų vaistą "Sinopharm" - 2384. Dar 3535 atvejai nebuvo susiję su jokia vakcina. O štai santykinis nepageidaujamo poveikio lygis šioms trims vakcinoms (pranešimų apie "neigiamą" poveikį skaičius, palyginti su bendru suleistų dozių skaičiumi): "Sputnik V" - 0,36 %, "AstraZeneca" - 0,026 %, "Sinopharm" - 0,024 %.

Tačiau įdomiausi pranešimai per pastarąsias dvi ar tris savaites mus pasiekė iš kaimyninio Kazachstano. Priešingai nei Rusijoje, ten "vakcinos administruojamos", tačiau iki šiol duomenys nebuvo viešai skelbiami. O spalio 26 d. netikėtai Kazachstano Respublikos sveikatos apsaugos ministras Aleksejus Cojus per susitikimą su žurnalistais pranešė, kad po skiepų respublikoje mirė daugiaukaip 700 kazachų. Skiepijama daugiausia rusiškais "Sputnik", po to kiniški preparatai ir labai maža dalis tenka eksperimentiniam vietiniam (kazachų) preparatui. Ministras nenurodė, kokia dalis mirčių įvyko tarp tų, kuriems buvo sušvirkšta "Sputnik".

Bet štai lapkričio 12 d. ministras Aleksejus Cojus paskelbė naują ataskaitą apie "neigiamus" skiepijimo Kazachstane aspektus. Remiantis atnaujintais respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo vasario iki spalio mėn. Kazachstane mirė 930 paskiepytų žmonių. Iš jų 73 mirtys įvyko po pirmojo dūrio, o likusios (857) - po visos dozės (dviejų dūrių). Be to, 13 165 neskiepyti asmenys mirė su diagnoze "kovid". Remdamasis šiais duomenimis, ministras pasakė, kad apie 7 proc. visų mirusiųjų buvo paskiepyti piliečiai.

Tarp paskiepytųjų užregistruota 40 734 susirgimai kovidu. Tai sudaro apie 4 proc. visų susirgusių kovidu. Iš paskiepytųjų pirmuoju skiepu susirgo 10 082, o antruoju - 30 652 asmenys. Skaičius susirgusių tarp paskiepytų - 0,4 proc.

Įdomiausia ministro ataskaitoje yra "negatyvai" tarp paskiepytųjų, imant atskirus preparatus.

Užregistruota 25 850 "Sputnik V" atvejų. Tai sudaro 63,5 proc. visų susirgusių kovidu po vakcinacijos. Palyginti su bendru "Sputnik" skiepytų asmenų skaičiumi, jis sudarė 0,4 proc. Visos kitos šešios vakcinos sudarė 36,5 proc. Pažymėtina, kad santykinis sergamumo rodiklis, palyginti su Sputnik injekcijų skaičiumi, yra didžiausias. Pavyzdžiui, "Qazvac" norma yra 0,1 %, "Sinofarm" - 0,2 %, "CoronaVac" - 0,3 %.

O čia pateikiamas mirtingumo po skiepijimo pasiskirstymas (mirčių skaičius):

"Sputnik V, 681;

"CoronaVac", 47;

Hayat-Vax, 75;

Verocell - 2;

Verocell Sinopharm - 33;

Sinopharm Sars Cov 2 - 36;

Qazvac - 27.

Kaip matome, beveik ¾ (73,2 %) visų mirtinų skiepijimo atvejų teko "Sputnik".

Pažymėtina, kad Kazachstano sveikatos apsaugos ministerijos vadovas nurodė, kad kovidų ir vakcinacijos situacija jo šalyje yra maždaug tokia pati kaip ir kitose valstybėse. Reikia manyti, kad santykinis "Sputniko" sukeltų neigiamų padarinių (įskaitant mirtinus atvejus) lygis Rusijoje iš esmės nesiskiria nuo Kazachstano situacijos. Perkelkime ministro Tsoi paskelbtus "Sputnik" duomenis į mūsų šalį. Atlikime keletą paprastų aritmetinių veiksmų.

Pirmas veiksmas. Jei buvo 25 850 "Sputnik V" atvejų, o tai sudaro 0,4 % visų paskiepytųjų šiuo vaistu, paaiškėja, kad iš viso Kazachstane "Sputnik" vakcina paskiepyta 6,46 mln. žmonių.

Antras veiksmas. Jei bendras mirtinų "Sputnik" sukeltų padarinių skaičius Kazachstane yra 681, tai 1 milijonui paskiepytų žmonių tenka maždaug 105 mirtys.

Trečiasis veiksmas. Šiuo atveju turėsime vadovautis ekspertų vertinimu. Mes kalbame apie tokį rodiklį kaip žmonių (visiškai ir iš dalies), kuriems Rusijoje buvo įskiepytas "Sputnik", skaičius. Atviruose šaltiniuose tokio skaičiaus nėra. Yra tik bendras žmonių, kuriems buvo sušvirkšta visų preparatų, skaičius. Šiuo metu Rusijoje yra 59 mln. visiškai arba iš dalies paskiepytų žmonių. Akivaizdu, kad liūto dalį visų skiepų Rusijoje atliko ir atlieka "Sputnik". Mano pažįstami medikai įvardija "Sputnik" dalį, kuri svyruoja nuo 70 iki 90 proc. Imu konservatyvų (t. y. galimai sumažintą) absoliutų dydį vakcinuotųjų (pilnai ar dalinai) "Sputnik" preparatu, lygų 40 milijonų žmonių.

Ketvirtas veiksmas. Nustatykite skaičių "negatyvų" nuo vakcinuotų "Sputniku" Rusijoje, lygų 40 milijonams žmonių:

40 milijonų X 0,004 = 0,16 milijono.

Penktas veiksmas. Nustatykite mirtinų vakcinacijos "Sputnik" Rusijoje atvejų skaičių, remdamiesi santykiniu mirtingumo rodikliu (žr. antrą veiksmą).

105 (asmenų milijonui) X 40 (milijonas žmonių) = 4.200

Taigi, apibendrinu. Kazachstano sveikatos apsaugos ministerijos paviešinti duomenys leido apytiksliai apskaičiuoti skiepijimo "Sputnik V" Rusijoje pasekmių mastą. Rezultatai tokie: apie 160 tūkst. "nepageidaujamų" pasekmių ir apie 4200 mirčių. Suprantama, skaičiai labai apytiksliai, bet nemanau, kad dešimčių lygiu. Tai labai atitinka tai, ką praneša mūsų piliečiai, vykdantys pro bono "skiepų administravimą". Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitų RF agentūrų melas apie tai, kad "Sputnik V" (kaip ir kitos vakcinos) yra visiškai saugi piliečių sveikatai ir gyvybei, turi toli gražu ne tik medicininių pasekmių. Mažėja piliečių pasitikėjimas valdžia apskritai.

Valentinas Katasonovas specialiai "RIA Katusha





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą