2022-04-12

Kodėl Makronas atleido karinės žvalgybos vadovą? Mariupolyje žuvo prancūzai

 

Vokiečių portale "Report 24" šiandien rašoma, kad balandžio 1 d. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Makronas ("Jaunasis pasaulio lyderis", WEF) atleido karinės žvalgybos tarnybos vadovą generolą Ericą Vidaud. Jis buvo kaltinamas tuo, kad neteisingai įvertino grėsmę Ukrainoje. Iš tikrųjų problema yra milžiniška. Tarp paskutiniųjų neonacių, besiginančių prieš rusus Mariupolyje, esą yra daug kitų užsienio karininkų, kareivių ir samdinių. Tai buvo įrodyta numušus sraigtasparnį.

"Vakarai" desperatiškai bando evakuoti savo "karinius patarėjus" iš Mariupolio. Iki šiol visi bandymai buvo nesėkmingi, kiekvieną dieną Rusija nuolat numuša visus sraigtasparnius, bandančius evakuotis. Savaitgalį su Maltos vėliava plaukiojantis laivas, mėginęs evakuotis, taip pat buvo sustabdytas jėga.

Prancūzijos užsienio legionieriaus galvos apdangalas, rastas sunaikintame Azovo pulko šarvuotame transporteryje (2022 m. balandžio 4 d.).

Kovo pabaigoje Prancūzijos prezidentas E. Macronas, kaip pranešama, išnaudojo visus diplomatinius kanalus, kad įtikintų Maskvą leisti prancūzų daliniams pasitraukti iš Mariupolio. Akivaizdu, kad šios pastangos buvo nesėkmingos. Numuštame kariniame sraigtasparnyje (apie balandžio 4 d.) rasta daug prancūzų karių pėdsakų. Iš laivo nuolaužų buvo rasti dviejų prancūzų karininkų ir, kaip pranešama, kelių afrikiečių-prancūzų samdinių kūnai. 

Balandžio 10 d. kairiosios pakraipos žiniasklaidos priemonė "Darbo laikraštis" išsamiai rašė apie Mariupolyje įstrigusius prancūzų užsienio legionierius. Teigiama, kad Mariupolio katilinėje įstrigę ir kitų šalių kariai. Jų galimybės ribotos: Pasidavimas arba mirtis. Pagal Ženevos konvenciją Rusija neprivalo tausoti neteisėtų kovotojų gyvybių, kad ir kaip žiauriai tai skambėtų. (Mes nepropaguojame karo ar žudynių Ukrainoje!).



 

Portale "Moskvos komjaunuolis" rašoma, kad Radijo ryšį mažiausiai šešiomis Europos kalbomis perėmė DLR kariai ir Rusijos kariniai daliniai prie Mariupolio "Azovstal" gmyklos.
 
"Tikrai yra radijo pokalbių pasiklausymų bent šešiomis kalbomis", - sakė politikos analitikas Maratas Baširovas. - Užsienio kariškiai reikalauja užtikrinti koridorius, kuriais jie galėtų išeiti iš apsupties. Teritoriją aplink "Azovstal" yra užėmusi DNR liaudies milicija ir Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos.

Šių radijo perėmimų yra daug. Kol kas jie mums oficialiai nepateikti. Tačiau bent jau tie mūsų vaikinai, kurie jau yra "Azovstal" teritorijoje, mane informavo, kad girdi šiuos prašymus. Ten yra aukšto rango užsienio pareigūnų.

Pranešime pažymima, kad tai yra tiesioginis NATO ginkluotųjų pajėgų kišimasis į Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų konfliktą. Visų pirma, tai yra NATO chartijos pažeidimas. Vyksta karo veiksmai, Ukrainos pusė nuolat gauna žvalgybinę informaciją iš NATO. Jie to neslepia. Taigi jie ten dirba bent jau kaip ryšių karininkai ir dalyvauja planuojant štabo kovines operacijas prieš Rusijos Federacijos kariuomenę. Balandžio 5 d. buvo paskutiniai nesėkmingi bandymai juos išgabenti sraigtasparniu. Išvykti jūra taip pat neįmanoma - Juodosios jūros laivyno pajėgos ir pasienio patruliavimo laivai budi. Balandžio 8 d. vakare su Maltos vėliava plaukiojantis Ukrainos sausakrūvis laivas "Apache", plaukiojantis Maltos uoste Valetoje, bandė prasibrauti į Mariupolio uostą, bet buvo sustabdytas artilerijos ugnimi.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą