2022-04-08

Slovakija perduoda Ukrainai S-300 žemė-oras raketų sistemą

 


Balandžio 8 d. Slovakijos ministras pirmininkas Eduardas Hegeris pareiškė, kad Ukrainai buvo perduota žemė-oras raketų sistema S-300. "Mūsų pareiga padėti", - socialinėje žiniasklaidoje rašė Slovakijos vyriausybės vadovas, kuris balandžio 8 d. Kijeve susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Eduardas Hegeris patvirtino ankstesnius žiniasklaidos pranešimus, kad sovietų gamybos priešlėktuvinės sistemos slapta gabenimas į Ukrainą užtruko dvi dienas:

"Tikiu, kad ši gynybos sistema padės apsaugoti kuo daugiau nekaltų žmonių nuo Putino režimo agresijos. Jo perdavimas nereiškia, kad Slovakija tapo ginkluoto konflikto šalimi", - patikino Eduardas Hegeris iš traukinio į Kijevą.

Slovakijos ministras pirmininkas pabrėžė, kad jo šalis yra saugi ir kad artimiausiomis dienomis jos oro gynyba bus sustiprinta sąjungininkų tiekiamomis sistemomis. Anksčiau buvo pranešta, kad amerikiečiai pažadėjo slovakams tiekti "Patriot" sistemas.

Taip pat verta paminėti, kad balandžio 8 d. Australija perdavė Ukrainai 20 šarvuotų transporterių "Bushmaster" už 38 mln. dolerių.


Remiantis pranešimais, Slovakija perdavė Ukrainai savo vienintelį turimą S-300PMU SAM divizioną su dviem trigubos koreliacijos radarais ST-68U. Pažymima, kad paleidimo įrenginiuose yra tik po dvi raketas vietoj keturių standartinių raketų. Kompleksas nebuvo aptarnaujamas ar modernizuojamas nuo tada, kai buvo pristatytas Slovakijai; 2012 m. Bratislavos bandymai papildyti raketų atsargas ir atlikti kapitalinį remontą baigėsi Maskvos atsisakymu.

Greičiausiai tokios būklės jis buvo perduotas Ukrainai. Anksčiau Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad sunaikins visus ginklus, kuriuos Vakarų šalys perdavė Ukrainai jos teritorijoje. Tikėkimės, kad Slovakijos S-300 ištiks toks pat likimas.

https://www.polskieradio.pl/397/9770/Artykul/2936057,Словакия-передала-Украине-зенитноракетный-комплекс-С300





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą