2022-04-20

Ursulos von der Leyen šeimos vakcinų aferos iš kurių siekia išsivaduoti Lenkija

 

Pastaruoju metu ES nesiseka. Ypač prasta Europos komisijos pirmininkų karma. Alkoholiką Žaną Klodą Junkerį pakeitė korupcijoje paskendusi Ursula fon der Layen, kartu su savo sutuoktiniu daranti verslą su nepatikrintomis vakcinomis nuo koronaviruso.

Ne visos ES valstybės yra valdomos tokių bukapročių ir savo valstybių naikintojų, kokiais yra Lietuvos vyriausybė.

Lenkijos valdžia pareiškė, kad atsisako pirkti naujas vakcinų partijas. Trečiadienį "Dziennik Gazeta Prawna" pranešė, kad Lenkija atsisako mokėti už "Pfizer" ir "Moderna" vakcinas. "Naujų injekcijų atšaukimas susijęs su tuo, kad iki šiol lenkai sunaudojo tik apie 56 mln. injekcijų. Sandėliuose jau guli 25 milijonai nepanaudotų preparatų, o skiepijimo apimtys smarkiai mažėja", - pažymi dienraštis. Sveikatos apsaugos ministerija patvirtina praėjusios savaitės laikraščių pranešimus, kad ji nori atšaukti 67 mln. preparato dozių tiekimą.

Jame taip pat pabrėžiama, kad atsisakymas mokėti ir priimti prekes gali būti susijęs su teisinėmis pasekmėmis. "Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija tikisi, kad tokioje situacijoje bus rasti ikiteisminiai taikūs sprendimai, pvz., laiku paskirstyti atsargas. Pagal ES teisę bylą nagrinėtų Belgijos teismas", - rašoma "DGP" pranešime.

Apsidirbusi ES Komisijos pirmininkė

David Berger portale „Philosophia-perennis“ pasakoja apie ES Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen tekstinių žinučių skandalas. Kuriame pirmuoju smuiku groja jos vyras, kuris dirba JAV biofarmacijos bendrovės "Orgenesis Inc." medicinos direktoriumi. Ši bendrovė taip pat kuria ląstelines SARS-CoV-2 vakcinas. Ant kortos pastatyta 36 milijardai JAV dolerių.

Heiko Echter von der Leyen – gydytojas. Jis 2020 m. gruodį, t. y. tuo metu, kai buvo visiškai aišku, kad su "Corona" galima uždirbti daug pinigų, o jo žmona užėmė pagrindinę vietą verslo sandoriuose, jis staiga pasirodo kaip Amerikos biotechnologijų bendrovės "Orgenesis", kuri specializuojasi ląstelių ir genų terapijos srityje, medicinos direktorius.

Primenama, kad Ursula von der Leyen nuo 2019 m. gruodžio 1 d. Europos Komisijos pirmininkė, o jos mėnesinis atlyginimas - 32 500 eurų bruto; jos turtas vertinamas trimis milijonais eurų.

Ursulą von der Leyen yra nuolatinė Pasaulio ekonomikos forumo viešnia. 2021 m. balandžio mėn. Pasaulio ekonomikos forume vykusioje diskusijoje prisistatė kaip aistringa "didžiojo perkrovimo", kurį pernelyg daug žmonių vis dar atmeta kaip sąmokslo teoriją, šalininkė.

ES Komisijos pirmininkė - "įsimylėjusi didžiąją farmaciją" (kuriai atstovauja jos vyras). Ar tai nėra geriausias interesų konflikto pavyzdys?

"Pfizer", "Orgenesis" ir nuslėptos tekstinės žinutės

Apie "Pfizer" ir "Orgenesis" ryšį rašo Prancūzijos žiniasklaida: "Iš pradžių "Orgenesis" specialistai atliko eksperimentus vėžiui gydyti. Tačiau tada atsirado didžiulė galimybė: paskelbus "pandemiją" paskelbti nepaprastąją padėtį sveikatos apsaugos srityje! Taigi "geri vyrukai" iš "Pfizer" iš karto pajuto pasaulinį megaprojektą. Ir jie turėjo patirties! Dviejų JAV bendrovių "Pfizer" ir "Orgenesis" ryšys akivaizdus, be to, yra ir trečias veikėjas - laikraštis "New York Times" (NYT). "Pfizer", "Orgenesis" ir "NYT" sieja "Vanguard Company", kuri yra "Orgenesis" (3,77 %), "Pfizer" (7,78 %) ir "New York Times" (9,25 %) akcininkė. Nuo 2021 m. kovo mėn. "Vanguard" valdo didžiąją dalį kito milžiniško fondo "BlackRock" akcijų." (šaltinis)

Ir dar: "Sutuoktiniai Ursula ir Heiko von der Leyenai atliko svarbų vaidmenį, susijusį su 36 mlrd. JAV dolerių vertės "Pfizer" sandoriu." Įvairiose žiniasklaidos priemonėse netgi kalbama apie kyšininkavimą: "2021 m. pavasarį, iškart po to, kai Heiko atvyko į "Orgenesis", vyko intensyvios politinės derybos. Jo žmona keitėsi SMS žinutėmis ir skambino telefonu tiek su "Pfizer" vadovu, tiek su savo vyru, kuris buvo netoli "Pfizer" žmonių (praktiškai vos už kelių namų)." (Šaltinis)

Tai suteikia visiškai naują kontekstą von der Leyen atnaujintam skandalui dėl SMS žinučių. Netgi "Der Spiegel" rašo: "Kalbama, kad Ursula von der Leyen derėjosi dėl milijardinės vertės vakcinų sandorio SMS žinutėmis. Ji nenori atskleisti SMS žinučių - tai nėra teisiškai būtina. ES ombudsmeno tarnyba mano, kad tai "neįtikėtina"." "Bild" daro prielaidą, kad asmeniniai von der Leyen ir "Pfizer" vadovo Alberto Bourlos kontaktai buvo lemiami sudarant sandorį.

Tai ne pirmas kartas, kai von der Leyen sukėlė sumaištį dėl pusėtinų veiksmų, susijusių su mobiliųjų telefonų duomenimis. Jai dar einant gynybos ministrės pareigas "buvo ištrinti vieno iš jos mobiliųjų telefonų duomenys". 2019 m. Gynybos ministerija tai pateisino "saugumo incidentu". Kritikai skundėsi, kad dėl to buvo prarasti įrodymai patarėjų byloje, kurioje buvo pareikšti įvairūs įtarimai - nuo netinkamo sutarčių sudarymo iki nepotizmo." (Šaltinis)

Galiausiai belieka paminėti, kad L. von der Leyen iš "Biontech" iki 2023 m. užsakė 1,8 mlrd. vakcinos dozių. Neaišku, ką ji ketina su jais daryti po to, kai teigiamus pažadus apie skiepus jau seniai nustelbė šokiruojantys pranešimai apie akivaizdų šalutinį poveikį. Padėti žmonėms? Vienas tikrai ...

Europos Parlamento nariai ragina M. von der Leyen nedelsiant atsistatydinti

EP narių reikalavimas nedelsiant atsistatydinti von der Leyen yra visiškai nepagrįstas. Leyen "Pfizer" skandalas: EP nariai reikalauja, kad von der Leyen nedelsiant atsistatydintų. Vokietijos žiniasklaida visiškai nepastebėjo, kad grupė liberalių Europos Parlamento narių pareikalavo nedelsiant atsistatydinti ES Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen jau 2022 m. vasario 16 d. Strasbūre. Kalbama apie 35 mlrd. vertės sandorį su farmacijos milžine "Pfizer", apie kurį L. von der Leyen nenori atskleisti informacijos, kuria buvo keičiamasi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą