2022-11-26

Daugiažidininis nekrozinis encefalitas ir miokarditas po BNT162b2 mRNA vakcinacijos nuo COVID-19. Dr.Robert Rennebohm

 

Santrauka (plačiajai visuomenei) ir komentaras apie Dr. Michaelio Mörzo publikuotą pranešimą:

M. Mörzs: Daugiažidininis nekrozinis encefalitas ir miokarditas po BNT162b2 mRNA vakcinacijos nuo COVID-19


Viršuje pateikiamas Dr. Michaelio Mörzo, patologo iš Drezdeno (Vokietija), straipsnio antraštinis puslapis.  Čia pateikiama nuoroda į visą straipsnį: (https://www.mdpi.com/2076-393X/10/10/1651). Tai 76 metų vyro, kuris mirė praėjus 3 savaitėms po trečiosios vakcinacijos nuo COVID-19, skrodimo rezultatų aprašymas.  Šį atvejo aprašymą 2022 m. spalio 1 d. paskelbė recenzuojamas žurnalas "Vaccines" (Vaccines 2022, 10, 1651).

Dr. Mörzo straipsnyje pateikiama įtikinamų ir blaivių įrodymų, kad mRNA vakcinos gali sukelti rimtą žalą smegenims ir širdžiai - būtent vaskulitą, nekrozinį encefalitą ir miokarditą.  Jo straipsnis gali tapti vienu svarbiausių straipsnių, paskelbtų oficialioje tradicinėje medicinos literatūroje COVID-19 pandemijos metu, nes jis gali pakeisti požiūrį į mRNA vakcinų nuo COVID-19 saugumą.

Siekdamas apibendrinti Mörzo straipsnį, pateikti jo patologinius vaizdus taip, kad jie būtų suprantamesni plačiajai visuomenei, ir pabrėžti straipsnio svarbą bei reikšmę, parašiau Dr. Mörzo straipsnio santrauką ir komentarą.  


Čia pateikiama nuoroda į santrauką ir komentarą: 

https://notesfromthesocialclinic.org/a-summary-for-the-general-public-and-commentary-regarding-the-publication-by-dr-michael-morz/

Preparatų nuotraukos: 


Aukščiau pateiktame paveikslėlyje (iš Mörzo straipsnio) pavaizduotas širdies kapiliaro skersinis pjūvis.  Jame matyti, kad endotelio ląstelėse, t. y. ląstelėse, išklojančiose vidinę kapiliaro sienelę, yra daug smailių baltymų (ruda medžiaga, į kurią rodo raudona rodyklė).  Endotelio ląstelės yra patinusios, o kapiliaro sienelėje yra keletas vienbranduolinių uždegiminių ląstelių.  Buvo įrodyta, kad spyglio baltymo kilmė yra vakcininė, o ne SARS-CoV-2 infekcijos.


Aukščiau pateiktame paveikslėlyje (taip pat iš Mörzo straipsnio) pavaizduotas skersinis smegenų kapiliaro pjūvis.  Jame matyti ryškūs vaskulito (kraujagyslių sienelės uždegimo) požymiai. Kraujagyslė pripildyta hemolizuotu krauju, o tai įprasta autopsijos atvejais.  Tarp daugybės smulkių mėlynų ląstelių, esančių kraujagyslės sienelėse (iš karto aplink hemolizuotą kraują), yra daug limfocitų (uždegiminių ląstelių).  Daugybė limfocitų šios kraujagyslės sienelėje reiškia, kad kraujagyslės sienelė yra uždegiminė----, t. y. kraujagyslė serga vaskulitu. 

Svarbiausia straipsnyje



Mörzas įtikinamai įrodė, kad smegenų ir širdies kapiliarų ir arteriolių sienelių endotelio gleivinėje yra daug vakcinos spyglių baltymo.  Jis taip pat įrodė didelį uždegimą tų pačių kraujagyslių sienelėse.  Jo pateiktos išvadų interpretacijos yra tikslios ir neperdėtos.  Jis tinkamai pasiūlė, kad šie du duomenys yra susiję - kad kraujagyslių sienelių uždegimą (vaskulitą) greičiausiai sukėlė šiose sienelėse esantis vakcinos spyglių baltymas.  

Dr. Mörzas taip pat įtikinamai įrodė difuzinį ir daugiažidininį uždegimą smegenų audinyje (encefalitą) ir širdies raumenyje (miokarditą).  Encefalitas buvo nekrozinis, t. y. susijęs su smegenų ląstelių (neuronų) žūtimi (nekroze). 

Du pirmiau pateikti vaizdai (kartu su keliais kitais Mörzo straipsnyje pateiktais vaizdais) patvirtina šią hipotezę: Įšvirkštus į ranką mRNA (kuri yra Pfizer/BioNTech COVID-19 vakcinos lipidinėje nanodalelėje), mRNA per kraują patenka į toli esančias ląsteles - šiuo atveju į endotelio ląsteles, išklojančias smulkias širdies ir smegenų kraujagysles. (Vakcina nelieka tiesiog rankoje.) Patekusi į endotelio ląstelę (-es), mRNR nurodo ląstelės ribosomoms gaminti baltymą smaigalį.  Tada spyglio baltymas migruoja į išorinį endotelio ląstelės paviršių.  Imuninė sistema pamato ant ląstelės paviršiaus esantį spyglio baltymą (arba jo fragmentus), atpažįsta jį kaip svetimą ir nusprendžia, kad endotelio ląstelė užsikrėtė.  Todėl imuninė sistema siunčia limfocitus ir kitas uždegimines ląsteles į kraujagyslės sieneles, kad užpultų tariamai užkrėstą (-as) endotelio ląstelę (-es).  Kraujagyslės sienelė užsiliepsnoja (vaskulitas), o šio proceso metu endotelio ląstelės tampa imunologiškai pažeistos ir gali įvairaus laipsnio patinti.  Kartais gali prasidėti nenormali intravaskulinė koaguliacija (krešėjimas kraujagyslėje).  Kai kuriais atvejais spyglių baltymas patenka per kraujagyslės sienelę ir prasiskverbia į smegenų (arba širdies) audinį, kur spyglių baltymas gali sukelti uždegiminę reakciją smegenyse (encefalitą) arba širdyje (miokarditą).

Žmonės, kurie buvo paskiepyti nuo COVID-19 (ir tie, kurie ketina skiepytis), nusipelno žinoti, ar Mörzo pranešimas apie tikėtiną vakcinos sukeltą mikrokraujagyslių ir parenchimos (audinių) pažeidimą smegenyse ir širdyje yra itin retas reiškinys, ar dažnesnis.  Skiepytieji ir visa visuomenė nusipelno žinoti tokių reiškinių paplitimą ir visą tokių radinių spektrą.  Jei tokie reiškiniai yra daugiau nei reti, norėtųsi tikėtis, kad pakitimai paprastai būna tik minimalūs, o ne tokie dramatiški, kaip aprašytuoju atveju.  Taip pat tikimės, kad šie pakitimai gali būti grįžtami, galbūt juos galima gydyti, ypač jei pacientai įspėjami, kad daugiau nebūtų skiepijami COVID-19 mRNA vakcina.

Mokslinis supratimas apie galimus rimtus šalutinius mRNA vakcinų poveikius, įskaitant žinias apie tokių komplikacijų paplitimą, spektrą ir patogenezę bei galimas jų gydymo galimybes, pagerėtų, jei būtų atliekama daugiau autopsijų tokiose situacijose, kaip Mörz aprašytasis atvejis.


Gydytojai, slaugytojos, ligoninės, medicinos centrai, sveikatos departamentai, CDC, NIH, FDA, PSO, Amerikos pediatrų akademija (AAP), farmacijos pramonė, vyriausybės vadovai ir žiniasklaidos priemonės, kurios patikino visuomenę, kad COVID-19 vakcinos yra "labai saugios", privalo išsamiai, atvirai, sąžiningai, viešai ir aiškiai aptarti Dr. Mörz straipsnį ir jo pasekmes.  Iki šiol CDC, NIH, FDA, PSO, AAP, "Pfizer", "Moderna", vyriausybės vadovai, pagrindinė žiniasklaida ar medicinos ekspertai, kurie nuolat informuoja visuomenę, apie šį straipsnį neužsiminė.  Priešingai, užuot sustabdę masinio skiepijimo kampaniją (o tai būtų teisinga moksliniu ir moraliniu požiūriu), masinio skiepijimo nuo COVID kampanijos organizatoriai šiuo metu vėl deda dvigubai daugiau pastangų, kad gerokai padidintų skiepijimo apimtis - išleidžia milijardus dolerių, kad kuo labiau padidintų skiepijimo nuo COVID-19 apimtis net tarp kūdikių ir mažų vaikų.  

Tiems žmonėms, kurie buvo skatinami, spaudžiami ir net įpareigojami skiepytis COVID vakcina, gydytojai ir mokslininkai privalo dėti didžiules prioritetines pastangas, kad būtų kruopščiai ištirta patogenezė (priežastinė įvykių grandinė, dėl kurios atsiranda liga) ir galimas vakcinos sukeltos endoteliopatijos, vaskulito, encefalito ir miokardito gydymas, net jei paaiškėtų, kad šios komplikacijos yra retos.  76 metų vyro, apie kurio mirtį pranešė daktaras Mörzas, mirtis neturėtų nueiti veltui. Turime nustatyti, kaip skubiai atpažinti ir skubiai suteikti optimalų ankstyvą gydymą paskiepytiems žmonėms, kuriems gali atsirasti ankstyvų panašių komplikacijų požymių smegenyse, širdyje, abiejuose ir (arba) kitur.

Tuo tarpu turėtume nuoširdžiai padėkoti daktarui Mörzui už atliktą ir paskelbtą išsamų ir kruopštų šio vieno paciento tyrimą.  Jo darbo mokslinė kokybė yra puiki.  Jo kruopštus straipsnis yra didelis indėlis į mediciną ir Žmoniją. Reikia jį pagirti už žinias, laiką, pastangas ir drąsą, kurių prireikė norint pateikti šią įtikinamą ir vertingą informaciją.  Jis puikiai pagerbė geriausias mokslo, medicinos ir etikos tradicijas ir atliko didelę paslaugą Žmonijai.  Taip pat turėtume pagirti žurnalą "Vakcinos" už parodytą išmintį ir moralinę drąsą publikuoti daktaro Mörzo straipsnį.  Kaip ir daktaras Mörzas, Vaccines pagerbė geriausias mokslo, medicinos ir etikos tradicijas ir tuo pačiu pagerbė Žmoniją.  

Rob Rennebohm, MD


Pediatrician and Pediatric Rheumatologist

Retired (formerly at Cleveland Clinic)

Email: rmrennebohm@gmail.com

Website: www.notesfromthesocialclinic.org

Šaltinis:https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/multifocal-necrotizing-encephalitis-and-myocarditis-after-bnt162b2-mrna-vaccination-against-covid-19


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą