2022-11-03

Vilnius: kai varnos protingesnės už merą

 


Varna-protingas paukštis. P.Vileišio gatvėje gyvenančios varnos moka erzinti šunis, pešioja jiems už uodegų, atiminėja iš jų skanukus, moka išlukštenti dvigeldžius moliuskus. Tam varnos kyla virš dviračių tako ir tėškia iš kuo aukščiau geldutes į grindinį. Taip jos sudaužo moliusko šarvą ir nemokamai gardžiuojasi "jūros gėrybėmis". Šiais metai Vilniaus meras, vagiliaujantis iš Vilniaus apželdinimo ir tam pasiryžęs ištaškyti 3 milijonus praskolinto Vilniaus pinigų, varnoms užkandai dovanojo krokų svogūnėlius.

Spalio mėn. pabaigoje į dviračių taką sugužėjo būrys darbininkų, kurie badė pievelėje skylutes ir į jas kaišiojo krokų svogūnėlius. Šiandien tų krokų svogūnėlių beveik neliko. Tik duobutės. Varnos matė, kad darbininkai kažką slepia pievelėje. Darbininkams išvykus, varnos ėmėsi darbo.



Vilniečiai piktinasi mero uolumu ir kvailumu apželdinant miesto gatves. Tuo tikslu buvo susiaurinta daugelio gatvių važiuojamoji dalis, susiaurinti šaligatviai, kuriais be pėsčiųjų naudojasi paspirtukininkai ir dviratininkai. 

Apie mero vagiliavimą papasakojo spalio 3 d. KK2 laida. Miestiečiai, pasirodo, piktinasi ir skiedromis nubarstyto miesto gatvėmis. Tos skiedros kainuoja po 14 eurų, kad nubarstyti 1m2. 

Tarkim, Vilniaus meras nėra vagis, tuomet jis žymiai durnesnis už varnas. Varnos daug ką moka, o Vilniaus meras - išsišiepęs sorošo auklėtinis, temoka varnas šertis krokų svogūnėliais. 




Buvo pasodinti krokai, liko varnų iškapstytos duobutės




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą