2022-11-18

Ukrainiečiai galimai sušaudė 10 rusų belaisvių

 




Rusų portale "Cargrad" rašoma, kad Ukrainos kariai įvykdė dar vieną žiaurų nusikaltimą prieš rusus ir išdavė patys save. Rusų karo belaisvių sušaudymas Makejevkoje - kas žinoma apie UKP (Ukrainos karinių pajėgų) žiaurumą.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Ukrainos kovotojai šaudo į rusų kovotojus. Jo neįmanoma paskelbti dėl pernelyg didelio ukrainiečių žiaurumo.


Vaizdo įraše matyti, kaip ukrainiečių kovotojai apsupa rusų kovotojus, paguldo juos ant žemės ir šaudo. Vėliau vienas iš ukrainiečių rodo į žuvusį rusų kareivį ir pašaipiai klausia, "kaip jam sekasi". Kovotojai ne tik pažeidė humanitarinę teisę ir įvykdė karo nusikaltimą, bet ir dar kartą įrodė, kad ukrainiečių nacionalistuose neliko nieko žmogiško.

Pažymėtina, kad tai antrasis vaizdo įrašas: pirmasis buvo nufilmuotas iš kvadrokopterio ir jame buvo matyti tik žuvusių kovotojų kūnai. Ukrainiečiai komentaruose bandė pasiteisinti teigdami, kad rusų kareiviai buvo susprogdinti minosvaidžio mina arba žuvo mūšyje.

Tačiau ukrainiečių kovotojai pasidavė patys, paskelbdami kitą vaizdo įrašą, kuriame jau aiškiai matėsi žudynės. Ukraniečiai net neslepia savo veidų. Štai kodėl jie iš tiesų buvo pakankamai greitai identifikuoti. Oficialiai, žinoma, turi būti surengtas teismo procesas.


Tačiau karo žurnalistas Oleksijus Borzenko mano, kad byla nebus nagrinėjama teisme.

Manau, kad dabar jie atsižvelgs į šį padalinį ir niekas iš jo neliks gyvas. Belaisvių sušaudymas yra nuosprendis tiems, kurie tai padarė. Šie vaikinai ant savo dokumentų uždeda antspaudą. Pasirašė savo mirties nuosprendį. Arba jie žus mūšyje, arba bus paimti į nelaisvę ir likviduoti - dėl vaikinų, kurie buvo nušauti,

- sako karinis korespondentas.

Pasak karinio korespondento, rusų karo belaisvių žudynes surengė UKP 80-osios DŠB nacionalistai. Ir sprendžiant iš to, kad dauguma kariškių gulėjo ant žemės, Ukrainos naciai tiesiog surengė barbariškas žudynes.

Apie žudynes lapkričio 18 d. pranešė Rusijos gynybos ministerija. Jos duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos nužudė mažiausiai 10 žmonių.

- Daugiau nei 10 imobilizuotų rusų kariškių tyčinis nužudymas į galvą, kurį įvykdė UKP padugnės, niekam nebus pateikiamas kaip "tragiška išimtis" Kijevo režimo tariamai visuotinio karo belaisvių teisių laikymosi fone", - sakoma ministerijos pareiškime.

Dieną prieš tai Ukrainos saugumo pajėgos Chersone nušovė 39 prorusiškus aktyvistus, o dar 74 žmones išvežė į nežinomą vietą.

Rusijos Dūmoje pareikalauta atšaukti mirties bausmės moratoriumą. Visi žudynių vykdytojai yra identifikuoti ir, pasak parlamentarų, neišvengoiamai bus likviduoti.

Lauksime Ukrainos vadovų reakcijos į šiuos rimtus kaltinimus, įvykdžius karinį nusikaltimą.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą