2022-11-30

Mokytoja Astra. Korupcionieriai gatavi suėsti, o Žmogaus teisių organizacijos ją palaiko

 


Mokytoja ir poetė Astra Astrauskaitė myli Lietuvą - šiandien tai didžiausias nusikaltimas. Tik  pagalvokite! Ji myli ne anūką, ne senelį, ne narkotikus, ne 74 šizofrenikų išrastas lytis, ne BLM, ne Švabą, ne Sorošą, ne iš Lietuvos valstybės pavogtus milijonus ir žemės sklypus, o Tėvynę Lietuvą! Už meilę Lietuvai ją ir nori teisti? Daugiau nėra už ką! Poetės poetinės metaforos nusikaltimas? Kodėl? Gal ši Astros meilė Tėvynei Lietuvos naikintojams primena, kad jie tarnauja velniui? Gal jos meilė primena jų pačių menkumą, jų parsidavimą už 30 sidabrinių šetonui. Ryškiausiom šviesom šiandien šviečia paskutinė Vilniaus vagių velniška afera! Kremliaus bokšta, tortas ar Liuciferio rūmai, tik ne Kalėdų šventei skirta eglė! Nei proto, nei saiko, tik siekis kuo daugiau privogti - ir visiškas nebaudžiamumas, jokių įstymų, jokios teisėsaugos! Taip ir atsiranda šetonai, kai viskas leidžiama (F.Dostojevskis. romanas "Šetonai").



Šetonai norėjo paversti Astrą beprote - nepavyko,  dabar jie deda visas pastangas, kad iš garbingos Tėvynės Lietuvos dukters atimti duonos kąsnį.

Dabar šetonai prievartauja Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje direktorę, kad ši atleistų Tautos didvyrę Astrą. Raguotiesiems tarnaujantis LRT informuoja, kad mokykloje bus atliktas platesnis tyrimas, kurį organizuoja apsivogę skandalingosios eglutės-kremliaus statytojai. Šiems nelabiesiems užklausus, mokyklos vadovė pateikė paaiškinimus, kokiomis aplinkybėmis A. G. Astrauskaitė buvo priimta dirbti mokytoja. Ji pažymėjo, kad dėl darbo „neturi jokių pretenzijų mokytojai“.

Korupcijos balose galimai išsivoliojęs „Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas lapkričio pabaigoje teigė, kad po savivaldybės komisijos sprendimo riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė turės palikti „Juventos“ gimnaziją. Anot jo, po to bus sprendžiama ir dėl nuobaudos mokyklos direktorei“.







Žmogaus teisių organizacijos reikalauja nutraukti A. G. Astrauskaitės persekiojimą dėl jos pažiūrų ir įsitikinimų

Tiesos.lt portale rašoma, kad „Žmogaus teisių organizacijos pareiškė protestą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, Vilniaus savivaldybei ir sostinės merui Remigijui Šimašiui dėl žmonių persekiojimo už pažiūras“.

Pažymima, kad lapkričio pradžioje Švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė viešai pagrasino „Juventos“ gimnazijos vadovei, jog jos vadovaujamoje ugdymo įstaigoje bus atliekamas tarnybinis patikrinimas – jos teigimu, mokyklos vadovui esą turėtų rūpėti būsimo darbuotojo vertybės, nuostatos, nes jis dirbs mokyklos komandoje.

LŽTKC atkreipė dėmesį, kad joks asmuo negali būti laikomas kaltu, kol kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu (Konstitucijos 31 str.). Pažymėjo, kad A.G. Astrauskaitės atžvilgiu nėra baigtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje, kurioje ji yra kaltinama riaušių prie Seimo organizavimu ir provokavimu. Todėl nei meras, nei minėta komisija ir juolab ministrė nežino, ar tikrai A.G. Astrauskaitė organizavo ir provokavo riaušęs prie Seimo.


Atkreipiamas dėmesys, kad valstybės institucijos pačios susipainiojo teisiniame vertinime dėl institucijų padarytų procedūrinių pažeidimų, kurie neleidžia objektyviai spręsti, ar minėtos riaušės, apskritai, buvo. Taigi ministrė, Vilniaus savivaldybės komisija ir sostinės meras R.šimašius, pažeisdami konstitucinę asmens nekaltumo prezumpciją be teismo ir nelaukdami ikiteisminio tyrimo pabaigos paskubėjo paskelbti verdiktą pilietei A.G. Astrauskaitei, esą ši kalta organizavusi ir provokavusi riaušęs prie Seimo,- teigiama pranešime.

Konstitucija skelbia, kad valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys yra lygūs, kad žmogaus teisių negalima varžyti įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

LŽTKC protesto kopijos išsiųstos Prezidentui, Seimo frakcijoms, Seimo nariams ir savivaldybei.

Jį pasirašė: Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacija (Romualdas Povilaitis), Piliečių gynybos paramos fondas (Stasys Kaušinis),Lietuvos žmogaus teisių asociacija (Vytautas Budnikas), Nepartinis demokratinis judėjimas (Krescencijus Stoškus) ir Lietuvos Helsinkio grupė (Aurelija Kuzmaitė).

Nuorodos:

https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1833340/mokytoja-astrauskaite-priemusi-gimnazijos-vadove-pedagoge-dirba-jokio-rasto-negavau-neturiu-priezasciu-ja-atleisti

http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/mogaus-teisi-organizacijos-reikalauja-nutraukti-a.-g.-astrauskaits-persekio











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą