2023-04-03

Elektrinių paspirtukų nuomą uždraus Paryžiuje, bet ne Vilniuje


https://www.youtube.com/watch?v=kx-S4Jjjzdw

Paryžiuje bus uždrausti elektriniai paspirtukai, rašoma Euronews. Sekmadienį vykusiame miesto referendume apie 90 proc. Prancūzijos sostinės gyventojų pritarė šiai iniciatyvai.

Balsavimas, kuriame dalyvavo apie 100 000 žmonių, buvo patariamojo pobūdžio, todėl sprendimą priėmė miesto valdžia.

Paryžiaus merės Anne Hidalgo teigimu, elektrinių paspirtukų nuoma bus nutraukta nuo rugsėjo 1 d.

Draudimo šalininkai teigia, kad elektrinių paspirtukų nuomininkai juos "mėto kur pakliūna" ir sukuria pavojingas situacijas pėstiesiems ir automobiliams.

Draudimas nebus taikomas asmeniniams elektriniams paspirtukams.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, 2022 m. Paryžiuje per nelaimingus atsitikimus, susijusius su elektriniais paspirtukais, buvo sužeisti 456 žmonės, o 3 žuvo. Tai gerokai daugiau nei 2020 ir 2021 m. Viena iš pagrindinių sužeidimų priežasčių - greičio viršijimas ir šalmų nedėvėjimas. 


Šiuo metu Paryžiuje yra 15 000 elektrinių paspirtukų. Tuo pat metu kas trečio paspirtuko nuomojimo licencija yra pasibaigusi.

Reikia pastebėti, kad Paryžiuje paspirtukai ir dviračiai važiuoja atskirta kelio juosta, bet ne šaligatviais, kaip Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose.

Vilniaus tragedija.

Dviračių ir paspirtukų eismas šaligatviais, kuomet niekas jų nekontroliuoja, mano nuomone, yra baisi nelaimė pagyvenusiems Lietuvos piliečiams. Tuo įsitikinti nesuku, tereikia praeiti Vilniaus centru, senamiesčiu. Net Gedimino prospekte, kur yra atskirta kelio juosta dviračiams ir paspirtukams, vis tiek važiuojama šaligatviu, dideliu greičiu, pavojingai sukaliojantis greta pėsčiųjų.

Aš suprantu, kad valstybėje, iš kurios premjerės burnos laisvai trykšta fekalijos, Seime galimai psichikos ligonis priekabiauja prie parlamentarų, o Prezidentas -  "aukštas ir gražus" atstovauja užsienio bankų, prichvatizuojančių valstybę, interesams, sunku tikėtis, kad kažkas užsiimtų piliečių saugumo problemomis. 



Izraelis elgiasi protingiau.

Norėdami Izraelyje važinėti elektriniu paspirtuku, turite būti ne jaunesni kaip 16 metų ir dėvėti šalmą, kuris paprastai būna pritvirtintas prie paspirtuko. Programėlėje taip pat turite užregistruoti savo vairuotojo pažymėjimą. Tačiau jei esate dviese ir tik vienas iš jūsų turi vairuotojo pažymėjimą, savo rizika galite pasiskolinti du paspirtukus iš skirtingų bendrovių. Bauda už važiavimą be šalmo arba ant šaligatvio yra 250 (šekelis-0,26 euro) šekeliai. 

Atkreipiu dėmesį, kad važinėti šaligatviais ir be šalmo Izraelyje yra draudžiama!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą