2023-04-17

Marine Le Pen: "Aš išlieku euroskeptikė ir kiekvieną dieną tampu dar didesnė euroskeptikė"


Marine Le Pen kritikuoja Meloni užsienio politiką ir sako: "Aš išlieku euroskeptikė ir kiekvieną dieną tampu dar didesnė euroskeptikė."

Keliuose naujuose interviu Nacionalinio ralio parlamento vadovė Marine Le Pen teigia, kad remia Matteo Salvini, o ne Giorgia Meloni, nepritaria Prancūzijos dalyvavimui NATO ir netiki E. Macrono Europos vizija.

Prancūzijos partijos "Nacionalinis ralis" vadovė Marine Le Pen atmeta teiginius, kad ji ir Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni yra tos pačios politinės pakraipos, ir tvirtina, kad jos iš esmės yra labai skirtingos politikės. Interviu Vokietijos laikraščiui "Die Welt" ir Italijos laikraščiui "La Repubblica" G. Le Pen teigia, kad G. Meloni yra pernelyg nuosaiki, remia NATO ir nėra euroskeptiška politikė.

"Aš išlieku euroskeptikė, esu įsitikinusi, kad Prancūzija turi pasitraukti iš integruotos NATO vadovybės, ir esu prieš puolamųjų ginklų tiekimą Ukrainai", - sakė M. Le Pen. Ji taip pat pareiškė: "Aš esu ištikima savo šaliai: "Aš išlieku euroskeptikė ir su kiekviena prabėgusia diena tampu dar didesnė euroskeptikė".


Be to, kad atmeta Meloni užsienio politikos pozicijas, Le Pen žengė dar vieną žingsnį toliau, sakydama, kad remia "Lygos" partijos lyderį Matteo Salvini, kuris šiuo metu yra sudaręs ginčytiną koaliciją su Meloni.

Politiškai jaučiuosi artimesnė Matteo Salvini, - sakė Le Pen. "Savo kalbos nepritaikiau prie rinkimų rezultatų: Esu lojalus žmogus."

"Nesu Meloni dvynė, lieku ištikima Salvini", - pridūrė ji.

Tuo pat metu M. Le Pen teigė, kad V. Putino pergalė būtų katastrofa. Tačiau, užuot tiekusi ginklus Ukrainai, ji siektų taikaus karo sprendimo.

"Būdama prezidentė daryčiau viską, kad konfliktas būtų išspręstas taikiai, nes gerų sprendimų nėra: Jei Rusija laimėtų karą, tai būtų katastrofa. Visos valstybės, kurios turi teritorinį konfliktą, įsivaizduoja, kad gali jį išspręsti ginklais", - sakė Meloni ir pridūrė: "Jei laimėtų Ukraina, tai reikštų, kad NATO pradėtų karą, nes Ukraina viena negali kariniu požiūriu pasipriešinti Rusijai. Taigi sukeltume trečiąjį pasaulinį karą. Jei ir toliau žvanginsime ginklais, pradėsime dar vieną Šimtametį karą, kuris, atsižvelgiant į aukų skaičių, būtų žmonių katastrofa. Man susidarė įspūdis, kad daugelis apie šį konfliktą kalba taip, tarsi tai būtų kompiuterinis žaidimas."

Meloni, priešingai, tvirtai palaikė tolesnį ginklų tiekimą Ukrainai, o Meloni sąjungininkas Salvini ragino Europą siekti taikaus konflikto sprendimo. Panašios pozicijos laikosi ir kiti jo partijos lyderiai. Lygos frakcijai Italijos Senate vadovaujantis Massimiliano Romeo taip pat kritikavo, anot jos, gilesnį Italijos įsitraukimą į karą ir klausė: "Ar kas nors tikrai mano, kad mes galime įveikti Rusijos kariuomenę?

Lygos pozicija labiau atitinka konservatorių lyderių, tokių kaip Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir Austrijos laisvės partijos (FPÖ) lyderis Herbertas Kicklas, poziciją.

Po pergalės rinkimuose Meloni taip pat sulaukė vis daugiau konservatorių dėmesio, ypač dėl jos palaido požiūrio į imigraciją.

Atsižvelgiant į M. Le Pen poziciją, nenuostabu, kad ji pritarė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono strateginės autonomijos siekiančiai Europai, apie kurią jis kalbėjo šio mėnesio pradžioje lankydamasis Kinijoje. Tačiau M. Le Pen sakė, kad Prancūzijos prezidentas "yra nenuoseklus, nes paklūsta Europai ir Jungtinėms Valstijoms".

"Sutinku su juo, tačiau E. Macrono problema yra ta, kad... viena vertus, jis daro tokius pareiškimus, tačiau, kita vertus, jis paklūsta ES diplomatinei darbotvarkei, kuriai, kaip visi žinome, didelę įtaką daro JAV. Jis prieštarauja pats sau, nes kartu su juo yra Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, kuri diplomatiškai niekam neatstovauja", - sakė M. Le Pen.


Be to, nepaisant E. Macrono kalbų apie suverenitetą, ji sakė netikinti jo versija.

"Macronas jau daug metų mums pardavinėja Europos suverenitetą, bet jo nėra. Kad galėtum kalbėti apie suverenitetą, reikia tautos. Europos tautos nėra. Europa neturi mandato ir balso didžiųjų valstybių, tokių kaip JAV ir Kinija, atžvilgiu", - sakė ji.

Grįžusi prie Meloni, M. Le Pen sakė, kad, nepaisant jų nesutarimų, ji teikia pirmenybę Meloni, o ne savo politiniam pirmtakui Mario Draghi. M. Le Pen taip pat sakė pripažįstanti, kad M. Meloni, kaip Italijos vadovas, gali turėti kitokių politinių interesų nei Prancūzijos politikai.

"Prancūzija turi politinį palikimą ir nepriklausomybę tarptautiniu lygmeniu. Meloni pasisako už NATO, nes ji yra italė. Kai kurioms jos projekto dalims aš nepritariu", - sakė M. Le Pen.

M. Le Pen taip pat užsiminė, kad turi planų 2027 m. kandidatuoti perrinkimo rinkimuose.

"Šiandien esu natūrali savo politinės šeimos kandidatė, bet ne kandidatė visam gyvenimui", - sakė ji.

Tačiau artimiausiu metu ji taip pat turi ambicingą tikslą - po 2024 m. pavasarį įvyksiančių rinkimų Europos Parlamente suformuoti suverenistų bloką. Ji tikisi, kad ši grupė gali susiformuoti esminiams klausimams, pavyzdžiui, imigracijos, spręsti, ir mano, kad ši grupė galėtų tapti "didžiausia Europos Parlamente".

Atsižvelgdama į Meloni poziciją, M. Le Pen sakė, kad, kalbant apie susivienijimą su Italijos partija Europos Parlamente, ji gali siekti tik vienybės su Lyga iš Italijos pusės.

https://rmx.news/crime/marine-le-pen-criticizes-melonis-foreign-policy-says-i-remain-euroskeptic-and-every-day-that-passes-i-become-even-more-euroskeptic/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą