2023-04-20

Italijos premjerė pasisakė už paramą italų šeimoms, o ne už migracijos skatinimą

 


Italijos premjerė Džordžija Meloni sako, kad šalis turėtų didinti gimstamumą, o ne pasikliauti migrantais, rašoma portale Remix News. Reikia pažymėti, kad ši Italijos vyriausybės pozicija disonuoja su Lietuvą valdančiųjų "konservatnikų-narkomanų" vyriausybės vykdomą lietuvių Tautos genocido politika ir migracijos skatinimu.

Italijos vyriausybė yra pasiryžusi didinti gimstamumą šalyje, vykdydama tikslingą šeimos politiką, o ne remdama migraciją, sekmadienį pareiškė ministrė pirmininkė Giorgia Meloni.

"Europa prabunda nuo problemų, dėl kurių kai kurie neseniai buvo pasmerkti kaip pavojingi suverenistai", - antradienį Milane sakė G. Meloni, dešiniosios partijos "Italijos brolija" (FdI) pirmininkė.

Meloni tęsė: "Italija turi vis daugiau žmonių, kuriuos reikia išlaikyti, ir vis mažiau dirbančių žmonių",  o Italijos vyriausybė "negalvoja tik apie migrantus".

"Problemą galima spręsti keliais būdais, ir vyriausybė galvoja ne tik apie migrantus, bet ir apie didžiulius neišnaudotus moterų darbo jėgos rezervus ir gimstamumo skatinimą", - sakė Meloni.


Italijos vadovė pridūrė, kad jos vyriausybė daugiausia dėmesio skiria demografiniam augimui, vykdydama gimstamumą skatinančią paramos šeimai politiką. Ji teigė, kad praeityje neinvestavimas į gyventojų skaičiaus augimą kėlė rimtą grėsmę šalies ekonominiam ir socialiniam išlikimui.

Ministrė pirmininkė kalbėjo Milane vykstančioje baldų parodoje ir mugėje. Ji apibūdino baldų sektorių kaip nacionalinės kompetencijos sritį, pabrėždama, kad jos vyriausybė nacionalinių produktų apsaugą laiko prioritetu. Ji pažymėjo, kad reikia kvalifikuotos darbo jėgos, o ne žmonių, gyvenančių iš valstybės pašalpų.

Meloni komentarai pasirodė po to, kai kadenciją baigiantis šalies Nacionalinio socialinės apsaugos instituto (INPS) prezidentas Pasquale Tridico viename interviu teigė, kad Italijai reikia nesibaigiančio migrantų srauto, kad galėtų išlaikyti savo pensijų sistemą, o šiam teiginiui griežtai prieštaravo konservatyvioji vyriausybė.

Tikroji dabartinė Europos problema - strateginio savarankiškumo stoka

J. Meloni teigė, kad dabartinės Europos problemos turi būti derinamos su nacionalinių interesų apsauga ir kad būtent tai dabartinė Italijos vyriausybė stengiasi daryti kaip įmanydama.

"Nacionalinių interesų gynimas taip pat reiškia Europos strateginio savarankiškumo stiprinimą", - sakė Meloni.

"Mes prabundame ir suvokiame, kad nebesame savo likimo šeimininkai. Šiandien su tuo susiduriame ir apie tai atvirai diskutuojame, o jei kas nors būtų iškėlęs tą patį klausimą prieš kelerius metus, būtų paskelbtas pavojingu suverenistu", - pridūrė ji.

https://rmx.news/italy/meloni-promotes-family-policy-for-italy-instead-of-migration/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą