2024-03-11

Eisime mirti už Ukrainą? G.Landsbergio pareiškimas

 


Prancūzijoje pasirodė užrašai "Makronai, mes neisime mirti už Ukrainą!" O lietuviai? Ar eis mirti už Ukrainą?

Šiandien Rusijos spaudoje pasirodė pranešimas, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis žada kariauti Ukrainoje.



RT skelbia: "Lietuvos užsienio reikalų ministerija sako, kad raudonos linijos dėl Vakarų karių siuntimo į Ukrainą atšauktos" https://russian.rt.com/ussr/news/1284163-litva-krasnye-linii-ukraina

Šio pranešimo vertimas:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad dabar tinkamas laikas aptarti Vakarų karių siuntimą į Ukrainą, pranešė "Ouest France".

Taip jis komentavo Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono pareiškimą, kuriuo jis paragino Vakarus "atsargiai" vertinti Ukrainos konfliktą.

"Pradėdami kalbėti (apie karių siuntimą. - RT), mes panaikiname raudonąsias linijas, kurias patys sau nustatėme", - pažymėjo V. Landsbergis.

Pasak jo, "nesibaigiančios diskusijos" nepriimant sprendimo silpnina Europą. Jis pridūrė, kad Vakarų šalys net devynis mėnesius diskutavo apie būtinybę išspręsti šaudmenų tiekimo Kijevui klausimą.

V. Landsbergis taip pat pritarė Čekijos iniciatyvai nupirkti 800 000 sviedinių iš trečiųjų šalių ir perduoti juos Ukrainai.

Anksčiau E. Macronas teigė, kad neatmetama galimybė siųsti Vakarų karių į Ukrainą.

Vėliau pranešta, kad Prancūzijos vadovas savo pareiškimą pataisė.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas aktyvius Prancūzijos bandymus sukurti koaliciją tų, kurie pasirengę siųsti karius į Ukrainą, pavadino tiesiogine įtampos eskalavimo linija.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą