2024-03-19

JAV finansų analitikas M.Armstrong: "Europa neteisėtai konfiskuoja Rusijos aktyvus, nes jiems reikia grynųjų pinigų"

JAV finansų analitikas Martinas Armstrongas mano (1), kad artėjant lemiamam 2024 m. balandžio 19-20 d. posūkio taškui šiame Vakarų nuo pat pradžių prieš Rusiją organizuotame proxy kare, Ukraina atsidūrė ties žlugimo riba. Užuot siekę taikos, net po to, kai žuvo daugiau kaip 500 000 ukrainiečių, Vakarai nori dar daugiau kraujo. Ukrainos žmonės visada buvo tik patrankų mėsa, nes neokonai juos kvailino.

Autoriaus nuomone, Vakarai NEleis Ukrainai pradėti taikos derybų su Rusija, nors Ukrainoje didėja įtampa prieš Vakarus, o žmonės pradeda suprasti, kad pasauliui nerūpi nei jie, nei jų tauta. Nors daugelis pradeda matyti, kad Zelenskis yra neokonų ir NATO marionetė, o Ukrainos žmonės yra nereikalingi, ne nuo Ukrainos žmonių priklauso, ar bus taika, ar ne. Įtariama, kad Vakarai suklastojo V. Zelenskio rinkimus, o V. Zelenskis kandidatavo žadėdamas taiką su Rusija po to, kai amerikiečių neokonai nurodė laikinajai neišrinktai vyriausybei pulti Donbasą ir pradėti pilietinį karą.

Kovo 20 d. baigiasi Zelenskio įgaliojimai, bet Ukrainos žmonės neturi teisės balsuoti dėl savo šalies likimo. V. Zelenskis sustabdė rinkimus, todėl jis tapo faktiniu diktatoriumi ir tik Vakarai gali nuspręsti, kada baigsis karas Ukrainoje, atsižvelgiant į jų paramą Kijevui.


V. Zelenskis propagandistams sakė, kad Ukraina laimės, jei Vakarai ir toliau teiks pinigus (2). Rusijos kariuomenė buvo 10 kartų didesnė už Ukrainos kariuomenę, kol buvo nužudyta 500 000 ukrainiečių. Nė vienoje Europos vyriausybėje, juo labiau Vašingtone, NIEKAS NESITIKĖJO, kad Ukraina laimės. Tikslas buvo pasinaudoti Ukrainos žmonėmis, kad susilpnintų Rusiją. Net Lindsėjus Grehemas (Lindsay Graham) sakė, kad tai buvo geriausi Kongreso kada nors išleisti pinigai rusams žudyti. 

Vakarai atsidūrė ant finansų krizės slenksčio. Jiems trūksta pinigų ir jie bando įgyvendinti šią klimato atšilimo ir neapykantos Rusijai darbotvarkę. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas penktadienį pritarė planui pirkti ginklų Ukrainai už pelną, gautą iš konfiskuoto Rusijos turto. Žinoma, konfiskuodama turtą Rusija pažeidė tarptautinę teisę. Perdavusi Rusijos turtą labiausiai korumpuotai valdžiai Žemėje, Rusija konfiskuos visą europiečių ir amerikiečių turimą privatų turtą ir turės teisę tai daryti, nes teisinės valstybės neliks".

Scholzas tai paskelbė kartu su Prancūzijos prezidentu Macronu ir Lenkijos prezidentu Tusku. Jis sakė:

"Netikėtą pelną, gautą iš Europoje įšaldyto Rusijos turto, panaudosime finansiškai paremti ginklų įsigijimą Ukrainai".

M.Armstrong neabejoja, kad "artėjame prie labai rimto valstybės skolos įsipareigojimų nevykdymo. Vakarų šalių vyriausybės vykdė Ponzi schemą, o kortų namelis sugrius, kai jos nebegalės parduoti naujos skolos, kad išpirktų senąją. Šis karas jiems reikalingas kaip pretekstas nuslėpti savo netinkamą fiskalinį valdymą, o tada jie viską pradės iš naujo su skaitmeninėmis valiutomis ir jų numatytu antruoju Bretton Woods'u. Vien tai, kad jie naudojasi Rusijos turtu, neabejotinai įrodo, kad jiems trūksta pinigų.

Visa tai daroma tam, kad būtų skatinamas karas, nes jie tai laiko savo išeitimi. E. Macronas pasiūlė siųsti karius į Ukrainą, žinodamas, kad tai būtų karo veiksmas ir reikštų, jog visa Europa dabar taptų Rusijos taikiniu. Paprasti Rusijos, Europos, JAV, Kanados, Japonijos ir Kinijos gyventojai NEPRITARIA karui. Karą visada sukuria vadovai, o iš mūsų tikimasi, kad mes mirsime ir atiduosime savo ir savo vaikų ateitį - ir visa tai dėl jų netinkamo valdymo", -rašoma straipsnyje.




Rusijos aktyvų konfiskavimo galimos pasekmės

ES ir JAV valdžios institucijos įšaldė Rusijos turtą (3), kurio bendra vertė siekia 260 mlrd. Iš jų 190 yra laikomi "Euroclear". Praėjusiais metais depozitoriumas iš jų investicijų uždirbo 4,4 mlrd. eurų. Jos dar nenusprendė ar įšaldytą Rusijos turtą pervesti Ukrainai. Tačiau ES pripažino, kad leidžiama iš jų gautas pajamas pervesti Kijevui. Pasak "Financial Times", tai bus padaryta liepos mėn.

Manoma, kad Centrinis bankas gali užblokuoti arba konfiskuoti 33 mlrd. eurų "Euroclear", esančių Rusijos jurisdikcijoje. Iš viso depozitoriumas valdo 37 trilijonų vertės turtą. Daugelis ES nepriklausančių šalių neabejotinai stengsis kuo greičiau atsiimti savo pinigus iš "Euroclear." Tai gerokai susilpnins euro, kaip pasaulio rezervinės valiutos, stabilumą ir patikimumą. 

Kaip pažymi "Reuters", pasekmės Europos depozitoriumui gali būti sunkios, įskaitant bankrotą. Agentūra cituoja aukšto rango pareigūną, kuris apskaičiavo, kad įšaldytas turtas iki 2027 m., priklausomai nuo palūkanų normų, gali atnešti nuo 15 iki 20 mlrd. eurų pelno po apmokestinimo.

Skelbiama, kad Maskva taip pat reikalaus areštuoti "Euroclear" lėšas, esančias Honkongo ir Dubajaus vertybinių popierių depozitoriumuose. Po to bus iškeltos bylos Vakarų bankams, praradusiems Rusijoje investuotus pinigus. Iš tikrųjų tai visiškai sužlugdys "Euroclear", pabrėžė pareigūnas.

Nuorodos:

(1) https://www.armstrongeconomics.com/world-news/sovereign-debt-crisis/europe-illegally-confiscating-russian-assets-because-they-need-cash/

(2) https://www.voanews.com/a/zelenskyy-voices-optimism-over-peace-plan-that-could-include-russia-/7501916.html

(3) https://ria.ru/20240319/aktivy-1934096578.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą