2019-01-02

Degeneracija


Išklausęs naujametinę Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės kalbą, aš pagalvojau: - Juk turi degeneratyvi Lietuvos prezidentės kalba atspindėti jos degenaratyvią veiklą šiame poste? Todėl palyginau Latvijos, Estijos ir Lietuvos prezidentų naujametines kalbas.

Mes esame labiausia atsilikę iš trijų Baltijos valstybių. Mūsų mažiausi atlyginimai ir pensijos, mūsų prezidentė labiausiai rūpinasi Ukrainos reikalais ir labiausiai kolioja Rusiją. Lūzeriais juk tapome valdant būtent Grybauskaitei! Ar ne ji ir yra Lietuvos atsilikimo priežastis?

Ir iš tiesų, Grybauskaitės naujametininis sveikinimas yra toks pats tuščias ir degeneratyvus, kaip ir jos veikla prezidentės poste.


Siūlau palyginti patiems:

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas:



Mieli Lietuvos žmonės,
baigiasi nepaprasti – istoriniai metai!
Ryškūs ir spalvingi.
Mes pamatėme, kiek daug pasaulyje turime draugų, kurie mus lankė, sveikino ir kartu su mumis garsino Lietuvos vardą.
Kitais metais laukia daugybė iššūkių. Ir tarptautinėje arenoje, ir šalies viduje.
Viską įveiksime, jeigu neleisime įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui.
Saugokime laisvą Lietuvą bei mūsų žmonių teises ir laisves. Ginkime jas ir nieko nebijokime – pasitikėkime savimi!
Visiems linkiu drąsos ir išminties!
Sveikinu Jus su Naujaisiais metais!

Latvijos prezidento Raimondo Vējonio (Raimonds Vējonis) sveikinimas (išverčiau iš rusų kalbos, nuorodoje kalbos tekstas ir video):


Brangūs Latvijos gyventojai kiekvienoje apskrityje, mieste ir visame pasaulyje! Latvijos draugai! Praėję metai pasiliks visiems laikams mūsų atmintyje kaip metai, apvainikavę Latvijos valstybės šimtmetį. Metai, kada mes patys save pamatėme iš naujo. Kokia didi ir stipri Latvija.

Mes sukūrėme naujas kultūrines vertybes, o taip pat dainomis ir šokiais išreiškėme visą šimtmetį. Priėmėme atsakingus sprendimus, padedančius ekonominiam mūsų šalies augimui ir kartu statydami stiprią ir klestinčią valstybę.

Raudonai-balta-raudona Latvijos vėliava išdidžiai plazdėjo ir mūsų tautos malda – nacionalinis himnas – su tikru išdidumu nuskambėjo visame pasaulyje. Mes dar tampriau dalyvaujame statant mūsų bendrą ateitį vieningoje Europoje. Mes patiriame tikrą pasididžiavimą už savo šalį ir savo tautą. Šiais metais sužydėjo savimonė, susikaupusi per visą šimtmetį!

Aš įsitikinęs, kad kiekvienas iš mūsų pridėjo ir pridės savo pastangas, kad ir Naujaisiais metais, ir sekantį šimtmetį Latvijoje ir kiekvienoje šeimoje viešpatautų meilė, saugumas, santarvė ir gerovė.

Mes pamatėme, ant kiek mes išaugome, ir tai įžvelgė ir likusiame pasaulyje. Pas mus atvyko su sveikinimais karališkų šeimų asmenys ir daugelio šalių lyderiai (neatvyko tik Dalia Grybauskaitė, A.L.). Jie buvo nuoširdžiai patenkinti mūsų pasiekimais, mūsų žemės grožiu ir mūsų tautos tvirtybe.
Mums patiems Latvija tokia artima ir brangi, kad mes pastebime kiekvieną net patį menkiausią trūkumą. Tai kada-nors gali atimti iš mūsų viltį padaryti ją geresne.

Todėl gerai bent per šventes atidėti į šalį kasdienius rūpesčius, kad iš visos širdies ir su pasididžiavimu pasakyti: „Štai mano šalis! Tai mano Latvija!“

Visada prisiminkime, kad mes patys žingsnis po žingsnio kuriame Latviją – savo veiksmais, savo darbais ir savo žodžiais. Latvijos istorija yra ir bus tokia, kokią mes patys sukursime ir papasakosime.

Praėjusiais metais mes matėme, ką mes galime pasiekti. Aš kviečiu Naujaisiais metais semtis jėgų pasiekimuose, įkvėpti ir palaikyti vienas kitą, kad kartu pasiekti dar daugiau. Būkime kupini ryžto įgyvendinti savo svajones ir pasiekti savo tikslus mūsų artimųjų džiaugsmui ir vardan savo valstybės šlovės!

Su Naujaisiais metais, Latvija!

Reikia prisiminti, kad Latvija nepasirašė JTO Globalios migracijos ir pabėgėlių sutarčių. Lietuvos valdžia pritarė šioms sutartims ir išdavė mūsų tautos interesus, sutiko užtvindyti Lietuvą Afrikos ir Azijos gyventojais, suteikti jiems lygias socialines garantijas su lietuviais.


Estijos prezidntės Kersti Kaljulaid sveikinimas:




Pripažinkime, kad kvailesnio ir tuštesnio sveikinimo už Grybauskaitės mes dar nesame girdėję. „Karingas neraštingumas“, paminėtas tarp grėsmių jos sveikinime, mano galva, yra Grybauskaitės disertacija, skirta sovietinių kolchozų ekonomikai ir jos pačios pastarųjų dešimtmečių veikla vadovaujant Finansų ministerijai, o vėliau Lietuvos valstybei. Jos „karingas neraštingumas“ plaukioja Klaipėdoje „Independence“ vardu, jos „karingas neraštingumas“ reiškėsi skolinantis iš privačių bankų milijardus, mokant 10% palūkanas, griaunant bankus. Juk taip gali elgtis tik nieko ekonomikoje neišmanantis žmogus, idiotas arba nusikaltėlis!

Dar savo degeneratyviame sveikinime Grybauskaitė mus gąsdina „agresyviu populizmu“? Aš įtariu, kad Grybauskaitė nesupranta šio žodžio prasmės.



Pačia bendriausia prasme, „populizmas reiškia nemeluoti rinkėjams“. Tai Italijos vicepremjero Matteo Salvini žodžio „populizmas“ išaiškinimas. Italai Salvinį pasitinka su ovacijomis, jis pats populiariausias politikas Italijoje.

Gana išsamiai žodžio populizmas reikšmę išaiškino Dr.G.Navaitis straipsnyje „Pagiriamas žodis populizmui.“

Didžiausia ES kolchozinių globalistų problema – jų protinė degeneracija. Pats ryškiausias tokios degeneracijos pavyzdys EK pirmininkas Žana Klodas Junkeris. Jis šlovina Karlą Marksą, Europą užtvindė pabėgėliais, sukėlė Brexit. Būtent Junkerio ir panašių į jį kompanijoje Dalia Grybauskaitė jaučiasi it „žuvis vandenyje“.

Didžiausia grėsmė Lietuvai yra ne „agresyvus populizmas,“ o Grybauskaitės kolchozinis globalizmas.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą