2019-01-06

Salvini: „prekyba žmonėmis turi būti sustabdyta“


Italijos vicepremjeras Matteo Salvini savo Facebook parašė: „Vokietijos laivas ir Nyderlandų laivas, Maltos vandenyse. Bet pasidžiaugti turėtų dar kartą Italija? Mūsų Italija, kuri per pastaruosius metus jau priėmė beveik milijoną žmonių, mūsų Italija, kur daugiau nei milijonas vaikų gyvena absoliutaus skurdo sąlygomis. Prekyba žmonėmis turi būti sustabdyta: tie, kurie bėga nuo karo, atvyksta į Italiją lėktuvais, kaip jie jau daug kartų darė, o ne laivais. Galime siųsti jiems vaistus, maistą ir drabužius, bet daugiau jokio šantažo. Mažiau nukrypimų, mažiau mirusių. Aš pilno proto.“

Sausio 6 dieną il Giornale pranešė, kad laivai su 49 nelegaliais migrantais, paimtais iš Libijos teritorinių vandenų, jau yra Maltos vandenyse, netoli sostinės Valetos. Laivai su Olandijos ir Vokietijos vėliavomis, todėl šios šalys turi priimti migrantus. Italija nesiruošia pasiduoti „šantažui“. NVO meluoja apie įvykius jūroje, kad įtikinti ministrą įleisti laivus į Italijos uostus. Migrantai buvo paimti iš Libijos pakrantės, todėl į Italiją šie laivai neįleidžiami.





Laivas „Profesorius Albrechtas Penk“ - paaiškino Salvini, „pažeidė vieną iš pačių logiškiausių ir elementariausių taisyklių gelbėjant žmones jūroje: nepaisant to, kad jie gavo Tripolio kranto apsaugos valdininko nurodymus, kad jis rengiasi dalyvauti, ir, atitinkamai, reikalavo NVO, kad liktų vietoje, jie nutarė neklausyti, pakrovė migrantus į laivą ir pabėgo“. Tai patvirtina dokumentai, kurie yra Il Giornale dispozicijoje. Italijos pakrančių apsauga pažymi, kad laivas „Sea Watch 3“ vykdė iš anksto suplanuotą operaciją Libijoje. Gruodžio 22 dieną, 11.50 val. laivas Sea Watch susisiekė su Italijos pakrančių apsaugos tarnyba, Malta ir Olandija, kad „pastebėjo laivą su 33 migrantais 28 mylios nuo Libijos kranto“. Pagal jūrų teisę, koordinaciją operacijos šioje zonoje vykdė Libijos vyriausybė. Laivo kapitonas turėjo susirišti su Tripoliu. Jis to nepadarė. Libija perspėjo Italijos karinį laivyną ir gavo atsakymą apie katerio išsiuntimą į įvykio vietą. Sea Watch pabėgo iš įvykio vietos ir 21.52 val. paprašė Romos ir Valetos dėl migrantų išlaipinimo.

Salvini: Kairiojo sparno merams migrantų biznis baigtas


Penktadienį Salvini perspėjo kai kuriuos uostų merus, kad „reikia laikytis įstatymų“. Iš 8000 Italijos merų 10 bandė pasipriešinti Salvini. Vienas iš jų – Leoluka Orlando iš Palermo. Salvini pasiuntė auditorius patikrinti jų veiklą.



„Yra dešimt merų, kurie protestuoja prieš 8000 visoje Italijoje“, - pasakė Salvini, paaiškinęs, kad „partija baigta“ likusiems merams, kurie turi naudos iš imigrantų verslo.

Valdant Demokratų partijai buvo chaosas ir nelegalūs migrantai, su Lyga tai tvarka ir pagarba“, - pasakė jis. „Kai kurie merai su meile žvelgia į senus gerus migracijos laikus, bet ir jų žaidimas baigtas!” Salvini pasiūlė Palermo merui atsistatydinti, nes merai turi gerbti įstatymus.


Sausio 6 dieną popiežius Pranciškus kreipėsi į Europos lyderius su prašymu priimti afrikiečius


Dauguma iš migrantų yra iš Kot-d'Ivuaro, Nigerijos ir Libijos, šalių kuriose karas nevyksta, tai nelegalūs ekonominiai migrantai, jie jūroje nuo Kalėdų.

„Per kelias pastarąsias dienas, 49 žmonės išgelbėti Viduržemio jūroje buvę dviejuose NVO laivuose, ieškančiuose saugaus uosto, kur juos išlaipinti“, - pasakė Popiežius sekmadienį.

„Aš norėjau kreiptis su nuoširdžiu kreipimusi į Europos lyderius pademonstruoti realų solidarumą su šiais žmonėmis“, - pasakė jis.

Salvini pasakė: „Mes nepasiduosim šantažui: du NVO laivai yra Maltos teritoriniuose vandenyse; žmonės privalo būti išlaipinti Valetoje“, - pasakė jis. Salvini pavadino Europos pozicija „gėdinga“. „Akivaizdu, kad paskaitos apie žmogiškumą adresuotos tik Italijai, bet mes nepasiduodam šantažui.“

Malta ne Santa Klausas, todėl atsisako išlaipinti migrantus




Maltos premjeras Džozefas Muskat pasakė: Malta nenori sukurti precedentą, kuris pavers salą išlaipinimo tašku Viduržemio jūroje. Premjero nuomone, Malta leisdama išlaipinti migrantus pati taps migracijos auka.


Italija sustabdė migrantus


Pasikeitė nelegalių imigrantų pervežimo maršrutai. Aiškų vaizdą parodo Frontex duomenys dėl migracijos srautų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. 2018 metais nelegali migracija į ES sumažėjo 25%. ir 92% lyginant su 2015 metais. 2017 metais migracija į Italiją sumažėjo 80%. Tai įvyko dėl Italijos ir Libijos susitarimo, Italijos uostų uždarymo nelegalus pervežančioms NVO.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą