2019-01-31

Pabėgėliai Oulu mieste masiškai prievartavo suomių vaikus



Praėjusių metų gruodžio mėnesį Suomijos Oulu mieste kilo didžiulis vaikų prievartavimo skandalas.  Buvo pranešta, kad suimta 10 nusikaltėlių, kurie prievartavo 15 aukų. Manoma, kad suimtų bus žymiai daugiau. Policija tyrė tris seksualinius nusikaltimus – kiekviename iš jų aukomis buvo mergaitės jaunesnės negu 15 metų. Visi nusikaltėliai atvyko į Suomiją kaip pabėgėliai arba prieglobsčio prašytojai.

Ilgą laiką apie pabėgėlių nusikaltimus valdžia dėl „politkorektiškumo“ tylėjo. Gatestone rašoma, kad šiuo metu Oulu yra 16 įtariamųjų, kurie prievartavo 10 ir 15 metų mergaites suomes. Jie 20-40 metų amžiaus.

Oulu – 200 000 gyventojų turintis Suomijos miestas, esantis šalies šiaurėje. 2015 metais į šalį atvyko 32,000 pabėgėlių. Oulu gyventojai papasakojo JAV portalo Gatestone autoriui David Brown, kad pabėgėlių gaujos renkasi miesto prekybos centre, jie siunčia pačius gražiausius, išsikvėpinusius gentainius, „kabinti“ jaunas suomių mergaites. Tėvai bijo dėl vaikų saugumo.



Oulu mieste aktyvūs piliečiai organizavosi į savigynos „Odino karių“ būrius. Jie ėmė patruliuoti gatves ir visuomenines vietas. „Odino kariai“ lanko ir minėtą miesto prekybos centrą. Ši savigynos organizacija atsirado Suomijos miestuose 2015 metais, kai imigrantų šalyje padaugėjo 10 kartų.

Pranešimai liudija, kad policija į nusikaltimus sureagavo tiktai po ryžtingo vienos aukos tėvų įsikišimo, kurie susekė prievartautoją internete. Į kalėjimą buvo pasodinta 8 nusikaltėliai.

Bedru visų nusikaltimų bruožu yra tai, kad įtariamieji su aukomis susipažindavo socialiniuose tinkluose. Policija perspėjo Oulu mergaites nebendrauti su užsieniečiais socialiniuose tinkluose.

Tik tuomet, kai informacija tapo paviešinta visuomenei, vietos policija pagaliau perspėjo tėvus dėl grėsmės, su kuria susiduria jų vaikai. Pabėgėliai Suomijoje buvo „integruojami“ ir vedžiojant juos į mokyklas ir vaikų darželius. Oulu miesto valdžia atsisakė šios praktikos dėl grėsmės vaikams.

Balandžio 14 dieną Suomijoje vyks parlamento rinkimai. Premjeras Juha Sipilä kuris tylėjo dėl šios problemos, 2018 metų gruodį pakeitė kursą ir pareiškė susirūpinimą į pabėgėlių nusikaltimų. Jis pareiškė „liūdesį ir pasišlyštėjimą: dėl šalia pabėgėlių įvykdytų nusikaltimų. Savo pareiškime jis pažymėjo, kad kiekvienas atvykstantis į Suomiją turi gerbti asmens neliečiamumo principą. Jis taip pat pabrėžė, kad prieglobsčio sistema Suomijoje negali ginti nusikaltėlių, ir pavadino šiuos nusikaltimus „visiškai nežmoniškais ir smerktinais“.

Dauguma suomių, kaip rašoma Gatestone, skeptiškai žiūri į jo poziciją. Suomiai atvirai šaiposi iš šio žmogaus veidmainystės, kuris 2015 metais palaimino šia migracijos beprotystę, kai į šią 5,5 milijonų gyventojų šalį buvo įleista 32000 pabėgėlių. Premjeras tuomet net savo nuosavą namą, esantį 500 km nuo Helsinkio leido panaudoti priimti prieglobsčio prašytojus.

Nepaisant premjero tvirtinimo, kad bus imtasi priemonių, bus priimti įstatymai, liečiantys prieglobsčio prašytojus, tačiau realybėje Suomijos valdžia pasisako už nelegalių imigrantų paskirstymą ir dešimteriopą kvotų jiems padidinimą. Šioje šalyje yra ryškus kontrastas tarp politikų žodžių ir jų veiksmų, sakoma Gatestone.

Straipsnyje pažymima, kad musulmonai europietes skaito „baltomis šiukšlėmis“, nes jos musulmonės yra geros ir švarios, kukliai rengiasi, dengia kūną, lieka nekaltos iki santuokos. Baltosios miega su šimtais vyrų, todėl yra bevertės ir nusipelno, kad jas prievartautų.



Sausio mėnesį Helsinkio islamo centras paskelbė savo pasekėjams atvaizdus dviejų ledinukų. Vienas buvo išvyniotas, purvinas, aplipęs musėmis, o kitas švarus. Piešiniai simbolizavo hidžabą, kuris apdengia moterį. Juo neapdengta yra purvina, ją gali prievartauti kiekvienas. David Brown reziumuoja, kad kaltos ne pažintys per internetą, ar nebuvimas integracijos. Prievartautojus skatina mečetės, kurios pastatytos Suomijos miestuose.

Autorius mano, kad kitų Europos valstybių patirtis rodo, kad yra akivaizdus ryšys tarp islamo ir seksualinės agresijos. Tuo metu kai policija ir politikai ir toliau šią problemą slepia nuo visuomenės, kai MIP ir skaitmeniniai gigantai cenzūruoja piliečių nuomonę, atvirai kalbančių apie šią problemą, europiečių vaikus ir moteris prievartaujančios pabėgėlių gaujos ir toliau klestės.

Gatestone manoma, kad vargu ar kitų Suomijos gyventojų yra saugūs nuo pabėgėlių prievartautojų.

P.S. Prieš savaitę prie Italijos krantų atplaukė kontrabandistų laivas Sea Watch 3, kuris atvežė 47 juodaodžius Italijos sienos pažeidėjus. Marionetinė Grybauskaitės-Skvernelio chunta sutiko į Lietuvą atvežti 5 nelegalus iš šio laivo ir maitinti badaujančių Lietuvos senelių ir vaikų sąskaita. Nusikaltėlių valdžia nori, kad ne tik Oulu, bet ir Lietuvos miestuose atėjūnai prievartautų vaikus. Nei viena iš mūsų kaimyninių šalių šių nekviestų svečių nepriims.

Nuorodos:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą