2020-10-16

Vengrija ir Lenkija vadovauja pasipriešinimui prieš kairiojo sparno ES politiką, sako Italijos partijos Fratelli d'Italia pirmininkė Giorgia Meloni

 



Spalio 15 d. partijos Fratelli d'Italia (Italijos Broliai) lyderė Giorgia Meloni kalbėjo Italijosparlamente ir pasakė, kad Vengrija ir Lenkija yra „sektini pavyzdžiai“ opozicijos kairiųjų politikai, kuri nukreipta priversti ES valstybes-nares paklusti jų valiai.

Meloni žodžiais, Italijos vyriausybė „melagingai tvirtina, kad Vyšegrado šalys-tai tos, kurios nepadeda migracijos situacijai. Ji nurodė, kad kairiųjų vyriausybė, vadovaujama Džiuzeppe Konte, neteisingai suprato Europos Komisijos pirmininkės Ursulos fon der Layen migracijos paktą, kuris apima apsaugą Europos išorės sienų ir aiškiai skiria pabėgėlius, nelegalius migrantus ir deportuotinus asmenis. Vengrija, Lenkija ir Čekija išreiškė savo nepritarimą dėl naujo migracijos pakto, o Prancūzijos Nacionalinio judėjimo lyderė MarinLe Pen pareiškė, kad jis yra „Europos savižudybė“.

„Jūs vaizduojate Orbaną, kaip blogą žmogų, tuo pačiu metu apsimetate, kad niekas nenori dalintis nelegaliais imigrantais, pradedant jūsų draugais Merkel ir Makronu“, - pasakė Meloni, ir nurodė, kad dėl Conte vyriausybės „migracijos siautėjimo“ kitos valstybės narės visiškai neatidarys savo sienų migrantams.



„Jums pavyks priversti juos uždaryti sienas visiems, atvykstantiems iš Italijos“, - sakė ji. „Roma pašalins save iš Šengeno erdvės ir pavers Italiją didžiausia pasaulyje pabėgėlių stovykla".

Meloni skaitoma kylančia žvaigžde, ir jos partija Fdl gaus 16 procentų Italijos rinkėjų balsų pagal Politico apklausą.

Meloni pasakė, kad jai gėda matyti Italiją, darančią tai, ką ji daro, ypač lyginant su pavyzdinga Vyšegrado šalių pozicija.

„Man dar labiau gėda matyti, kaip tokios šalys, kaip Lenkija ir Vengrija, kurios ne tokios stiprios, kaip mes, keliančias galvas prieš Europos šantažą“, - pasakė Meloni. Ji taip pat įvardino Konte vyriausybę netinkamą kovai su nusikalstamumu, ypatingomis situacijomis sveikatos apsaugos srityje, ekonomikos kilimu ir migracija. Tuo pačiu metu politikai iš partijos Fdl ir Lyga priėmė planą vieningų veiksmų prieš vyriausybės sprendimą, įskaitant nutarimą amnestuoti 600000 nelegalių imigrantų koronaviruso krizės metu. Šį mėnesį vyriausybė sušvelnino Lygos lyderio Matteo Salvini griežtas migracijos taisykles, kurios leido stipriai sumažinti nelegalią migraciją, tuo metu kai Salvini buvo Vidaus reikalų ministru. Nuo tada nelegali migracija labai išaugo.

Ketvirtadienį Romoje priešais Italijos mokesčių inspekciją protestuodamas Salvini pareiškė, kad vyriausybė laikosi „griežtos pozicijos“ prieš italus, kurie gyvena labai sunkiai varginami ekonomiškai ir psichologiškai, nors prieš migrantus vyriausybė „silpna“.

„Jei pamiršite užsidėti veido kaukę, jums bus skirta tūkstančio eurų bauda, ​​jei atvyksite laivu, gausite nakvynę, išlaikymą ir telefono kortelę“, - parašė lygos politikė Silvia Piani „Facebook“ puslapyje.

Tuo metu centro dešinės Domodossolos meras Pjemonte įsakė uždaryti paskutinį miesto migrantų centrą, pabrėždamas, kad italams išgyvenant ekonomikos sunkumus yra „nepateisinama“ remti ekonominius imigrantus.

Nuotraukoje: Lyderė partijos Fratelli d'Italia (Italijos Broliai) lyderė Giorgia Meloni kalba mitinge centro-dešiniosios opozicijos Romoje.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą