2016-09-18

Asado patarėjos interviu: JAV ir Islamo valstybė galėjo sukoordinuoti savo atakas prie Sirijos armiją



Islamo valstybės teroristai pradėjo puolimą tuojau po to, kai JAV smogė sirų armijai. Apie tai išskirtiniame interviu RT papasakojo prezidento Bašaro Asado patarėja Buseina Šaaban. Ji pažymėjo, kad Vašingtonas nutraukė atakas, kada teroristai užėmė pozicijas ant aukštumų, kurias iki to kontroliavo vyriausybės pajėgos.



„Tai, ką padarė Vašingtonas Deir ez-Zore, — tai tikra gėda. Todėl kad būtent šie vyrai iš Sirijos armijos kovojo su IV ir gynė nuo teroristų daugiau negu 300 tūkstančių taikių gyventojų“, — pareiškė Šaaban.

Komentuodama JAV atstovės prie SNO Samantos Pauer žodžius, kuri pavadino skubų SNO Saugumo Tarybos pasitarimą Rusijos „cinišku veidmainišku išpuoliu“, Sirijos prezidento patarėja pažymėjo, kad Pauer galėtų pareikšti užuojautą žuvusiems kariškiams. „Jeigu JAV iš tikrųjų kovoja su terorizmu, jiems turėtų būti bent jau gėda dėl šio įvykio“, — pažymėjo Busein Šaaban.

Jos nuomone, negali būti kalbos apie paprastą klaidą, nes „būtų labai keista, jei tokia valstybė, kaip JAV, kuri, matomai, yra pati galingiausia karinė valstybė pasaulyje, darytų tokias „klaidas“ — atsitiktinai žudytų dešimtis žmonių.

„Jūs turite suprasti — sirų armija buvo dislokuota ant kalvų, ir JAV smogė į juos su keliais lėktuvais. Ir kaip tik Vašingtonas sudavė smūgį, teroristai pradėjo puolimą iš tos pačios pusės. JAV smogė į teritoriją, kuri buvo užimta sirų armijos. Kiekvienam, kas buvo mūšio lauke, akivaizdu, kad visa tai buvo gerai sukoordinuota tarpusavyje aviacijos ir teroristų“, — pabrėžė Šaaban.

Tęsdama savo kalbą, ji paklausė: „Kodėl, kai IV užėmė pozicijas, kuriose anksčiau buvo vyriausybės pajėgos, JAV nustojo bombarduoti? Kodėl jie nebombardavo IV? Jie bombardavo tiktai sirų kariuomenę“.

Bašaro Asado patarėja taip pat pažymėjo, kad Pentagonas ir Baltieji rūmai skirtingai reagavo į šį įvykį. „Nežinau, gali būti, JAV turi daugiau negu vieną vyriausybę? Mums pasirodė, kad Baltieji rūmai buvo sunerimę, o Pentagonas — ne“, — tęsė patarėja.

Be to, ji sutiko su Rusų kariuomenės atstovais Sirijoje, kurie anksčiau pareiškė, kad ugnies nutraukimo režimą teroristai panaudoja, kad pergrupuoti savo pajėgas, papildyti amuniciją ir pasiruošti puolimui, siekdami užgrobti naujas teritorijas.





Rugsėjo 17 dieną SNO Saugumo taryba buvo sukviesta reikalujant Rusijai dėl JAV oro smūgio į Sirų vyriausybės kariuomenės pozicijas, kurio metu žuvo 62 sirų kariai, daugiau negu šimtas buvo sužeista.   


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą