2019-07-27

„Solidarumo mechanizmo“ realizacijos ilgai laukti nereikėjo



Vakar italų karo laivas „Gregoretti“ atvežė į Italijos Lampedūzos uostą 135 jūroje išgelbėtus afrikiečius. Penki paguldyti į ligoninę. Jie išgyveno po laivo, kuris vežė 300 nelegalų, katastrofos neutraliuose vandenyse. Italija oficialiai kreipėsi į Europos komisiją, kad ji koordinuotų perkėlimą šių imigrantų į kitas ES valstybes.

Praėjusį pirmadienį Lietuva ir dar 6 valstybės-savižudės pasirašė „solidarumo paktą“ ir dabar turės progą pasidalinti šiuos jūroje išgelbėtus juodaodžius ekonominius imigrantus.


Nei viena iš mūsų kaimynių šio beprotiškos „solidarumo mechanizmo“ sutarties nepasirašė. Priešingai, Vyšegrado šalys ir Estija paskelbė apie susitarimą drauge priešintis Globalios migracijos pakto diegimui. Šios šalys veiks kartu prieš JTO ir Briuselio migracijos pasiūlymus.

Liepos 22 dieną Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Sijarto pasakė, kad pro-migracinės jėgos nori padaryti JTO Globalios migracijos paktą (Lietuva irgi pritarė šiam savižudiškam susitarimui), „patį pavojingiausią dokumentą pasaulyje, privalomu“.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį JTO Generalinėje Asamblėjoje 152 šalys balsavo už Globalų migracijos paktą, penkios-prieš, 13-susilaikė, 57- nebalsavo.

Vengrija, Lenkija, Čekija, JAV, Izraelis ir Estija atmetė šį dokumentą. Slovakija paskutiniame balsavime nedalyvavo.

Sijarto pažymėjo, kad visa, kam pritaria JTO, iš esmės tampa tarptautinės teisės ir teismų praktikos dalimi. Jis pabrėžė būtinybę kovoti su „pro-migraciniais pasiūlymais“.


Grasinimai iš Turkijos atidaryti Balkanų maršrutą

Šiuo metu Turkijoje yra 3 milijonai Sirijos pabėgėlių. Už ES finansinę paramą Turkija 2016 metais įsipareigojo šiuos migrantus laikyti savo teritorijoje ir priimti atgal iš ES ekonominius migrantus, atėjusius iš Turkijos. Praėjusią savaitę situacija pasikeitė.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlüt Çavuşoğlu pareiškė, kad Turkija nesilaikys sandorio su ES ir Ankara nepasiruošusi priiminėti nelegalius imigrantus ir pabėgėlius, kurie į ES atvyko iš Turkijos.

Konfliktas tarp ES ir Turkijos kilo dėl naftos ir dujų turkiškojo Kipro šelfo zonoje, kur ši valstybė pradėjo naudingųjų išteklių paiešką. Be to Turkija kaltina Briuselį, kad negavo visos 6 milijardų eurų sumos pagal sutartį.

Mevlüt Çavuşoğlu pasakė: „kai mes atidarysime šliuzus, jūsų vyriausybės neišgyvens net 6 mėnesių.“

Ką tada mums pasakys Nausėda ir Linkevičius, kai reikės pagal jų pasirašytą „solidarumo mechanizmą“ dalintis ne tik afrikiečiais, bet ir 3 milijonais sirų?

Aš manau, sirais, ne tik Afrikos juodaodžiais, Nausėdai teks dalintis, nes toks „Didžiojo Izraelio“ planas, kad visus sirus išvaryti į Europą. Gal jį pagirs buvę darbdaviai Valenbergai už tokį uolumą?

Lietuva yra nesvarbi šiems ponams, jei tylima, kai naikinamos Lietuvos didvyrių paminklinės lentas, gatvių pavadinimai.

Ar gali kas bebūti baisiau ir kvailiau už uolius šabesgojus?

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą