2019-07-13

Lietuvai naudingi Nausėdos žingsniai į Lenkiją


Lenkai labai teigiamai reaguoja į pirmuosius Nausėdos žingsnius. Galima šios politikos nauda Lietuvai: parama apsisaugant nuo dykaduonių barbarų invazijos iš Azijos ir Afrikos, bendra pozicija apsisaugant nuo „holokausto industrijos“, bendras apsisaugojimas nuo galimos suirutės Rusijoje ir pilietinio karo Europos vakaruose padarinių.

Lenkijos radijas vakar citavo Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos žodžius, pasakytus inauguracijos metu: „Mūsų strateginis kursas privalo išlikti tvirtas ir nuoseklus – dar gilesnė euroatlantinė integracija ir glaudūs santykiai tiek su Europos Sąjunga, tiek su JAV. Turime plėtoti ir vystyti dvišalius santykius su kaimyninėmis valstybėmis – Lenkija, Latvija, Estija – kartu siekti energetinės nepriklausomybės bei ginti savo interesus Europos Sąjungoje ir NATO.“



Pažymima, kad liepos 16 dieną „naujasis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda vyks į Lenkiją“, kur susitiks su Lenkijos prezidentu Andžejumi Duda ir premjeru Mateušu Moravieckiu.

Prezidentas Andžejus Duda pasakė, kad Gitanas Nausėda artimas jam konservatyviomis pažiūromis ir tradicijoms. Lenkijos prezidento nuomone, santykiai tarp šalių pastaruoju metu klostosi gerai:
„Aš buvau laimingas, kad Lietuvos prezidentas savo pirmojo vizito vyks į Varšuvą. Tai aiškiai parodo prezidento požiūrį į mūsų kaimynystę“.

Lenkijos prezidentas pabrėžė: „svarbu, kad santykiai tarp Lenkijos ir Lietuvos būtų kaip galima geresni, kad siena neskirtų mūsų, nes pas mus bendra didinga istorija ir mes esame draugai“.

Andžejus Duda pažymėjo, kad jaučia Lietuvos palaikymą Europos sąjungoje, kas, jo nuomone, susieta su bendra praeitimi, kada abi šalys įėjo į tarybinį bloką: „Tenka apgailestauti, mes turime šį paveldą, todėl mes suprantame vieni kitus. Mūsų demokratija bus normali, kada mes būsime laisvai funkcionuojančia valstybe, šiuolaikine valstybe be senų komunistinės epochos klanų.“

ES gali ir nelikti, o kaimynai liks. Mums Lenkija svarbi dėl kelių priežasčių.

Pirmiausiai, Lenkija priklauso Vyšegrado valstybių grupei (Lenkija, Vengrija, Čekija, Slovakija), kurios pasisako prieš beprotišką Merkel-Makrono atvirų durų politiką, jos neįsileido „pabėgėlių“, kurie yra ekonominiai migrantai, dauguma - „socialiniai parazitai“, ieškantys geresnio išlaikytinių gyvenimo. Vyšegrado šalys savo poziciją grindė tuo, kad šie žmonės kelia terorizmo pavojų juos priimančioms valstybėms, dažnai turi nusikaltėlių praeitį, yra katalikams priešiškos religijos ir kultūros.

Lenkija svarbi mums ir tuo, kad pasipriešino „holokausto industrijai“, norui paversti lenkų tautai atsakomybę už holokaustą. Šiai problemai buvau skyręs eilę straipsnių. Lenkų nuomone, visos žydų pretenzijos dėl prarasto žydų turto turi būti skirtos Vokietijai, okupavusiai Lenkiją (1, 2, 3, 4, 5).

Galimą Rusijos sunaikinimo scenarijų svarsto ne tik JAV strategai, bet ir patriotiškai nusiteikę Rusijos jėgos struktūrų veteranai. Jų nuomone, Lenkijos ir Lietuvos kariuomenės ruošiamos ne invazijai į Rusiją, bet palaikymui okupacinės valdžios ir teritorijos kontrolei.

                  https://www.youtube.com/watch?v=GUOXUPPU5Cs                     


Lietuvos-Lenkijos aljansas gali praversti ir saugantis nuo galimo pilietinio karo padarinių Europos Vakaruose. Arabų ir Afrikos gyventojų nekontroliuojama imigracija anksčiau ar vėliau sukels Prancūzijoje ir Vokietijoje pilietinį karą. Skirtingai nuo JAV, šios šalys ekonomiškai nebus pajėgios šimtmečius išlaikyti dešimtis milijonų juodų dykaduonių. Kas savaitę trečiojo pasaulio valstybėse gimsta po milijoną potencialių imigrantų į Europą. Tuo tarpu Briuselis stengiasi kuo daugiau jų atvežti į Europą. Tai kelias į savižudybę.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą