2019-07-14

Prancūzijos suicidas. Politikų ir intelektualų nuomonės



Vienas iš pražūtingo globalaus migracijos pakto iniciatorių Europoje buvo Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas. Praėjus vos pusmečiui jis Prancūzijos Panteone, kur palaidoti žymiausi respublikos piliečiai, skina šios globalios beprotybės vaisius.

Penktadienį maždaug 700 nelegalų, daugiausiai iš Vakarų Afrikos, užėmė Lotynų kvartale esantį Panteoną, kuriame palaidoti iškiliausi Prancūzijos piliečiai: Viktoras Hugo, Balzakas-tėvas ir kiti.



Vandalai, pasivadinę „Juodosiomis liemenėmis“, pareikalavo suteikti jiems Prancūzijos pilietybę, išlaisvinti nusikaltėlius, susitikimo su premjeru Eduardu Filipu. Jie pabrėžė, kad Paryžiuje yra 20000 tuščių namų, tuo metu jie priversti nakvoti gatvėse. 


Romano „Paryžiaus Dievo Motinos mečetė“autorė Elena Čiudinova laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ taip pakomentavo eilinį skandalingą „naujųjų europiečių“ užgrobimą:

„Tame nėra nieko naujo, Italijos žurnalistė Oriana Fallaci apie migrantų pavojų tradicinei europinei kultūrai viską jau išsakė knygoje „Pyktis irpasididžiavimas“ (The Rage and the Pride) dar 2001 metais. Šioje knygoje yra epizodas: Florencijos katedros aikštėje somaliečiai stato palapinę, reikalauja iš valdžios suteikti įvažiavimo ir prieglobsčio teisę visiems jų giminėms, įskaitant tolimus. Tuomet Fallaci reikalauja iš valdžios: arba jūs nukeliate palapinę, arba aš ją sudeginsiu. Todėl, kad kultūrinė vieta bus išniekinta ir tiesiogine, ir perkeltine prasme – po „svečių“ ten tradiciškai pasilieka, kaip literatūriškiau išsireikšti, įvairūs nešvarumai. Tą palapinę pašalino, bet kokia prasmė – migrantai, neturintys nieko bendro su europinėmis vertybėmis, vis vien gavo prieglobstį.

Lygiai tas pats, tik didesne apimtimi, vyksta dabar. Tai užgrobimas, ekspansija nekontroliuojama okupacija. Ji tęsiasi blokavimu kultūrinių objektų, tokių kaip Panteonas. Ir jeigu Vakarų Europa nepakeis savo politikos (su dabartinėmis valdžiomis – vilties tam, atvirai kalbant, nedaug), tai dvasinis, o kai kada ir fizinis sunaikinimas jos tradicinio pamato tęsis“.



Marin Le Pen, partijos Rassemblement National lyderė, sureagavo į protestus ir pareiškė:

 „neleistina, kad nelegalūs imigrantai tvirtina, kas nebaudžiamai užėmė šią garbingą Respublikos vietą, kuria yra Panteonas“. „Vienintele ateitimi nelegaliems imigrantams Prancūzijoje turi tapti deportacija, nes tai įstatymas“, - pažymėjo ji. 

Protestas vyko prabėgus vos mėnesiui po to, kai juodaodžiai nelegalai buvo užgrobę Šarlio de Golio oro uostą, kur jie skandavo „Prancūzija nepriklauso prancūzams! Kiekvienas turi teisę būti čia!“


Migrantai taip pat pareikalavo Air France kompanijos “nutraukti bet kokį finansinį, materialinį, logistinį ar politinį dalyvavimą deportacijose“.

Protestai prasidėjo po to, kai Prancūzija du metai buvo stebimas rekordinis skaičius prašymų dėl prieglobsčio suteikimo.



Makrono veidmainystė


Makronas garbės piliečio vardu apdovanojo Laivo Sea Watch 3 kapitonę vokietę Carola Rackete, atvežusią Afrikos nelegalus į Italiją, o praėjus vos kelioms dienoms tokie patys juodaodžiai nelegalai šturmavo ir užėmė Panteoną. Migrantai savo teisę į Prancūzijos pilietybę grindžia tuo, kad juos „žemino, eksploatavo ir deportuoja“, rašoma Il Giornale.

Il Giornale pažymi ir Makrono valdžios veidmainystę, nes, kaip tapo žinoma, laivas Sea Watch 3 prašė Prancūzijos valdžios, kad ši suteiktų galimybę įplaukti į Marselio uostą. Prancūzija į prašymą neatsakė. Laivui teko išbūti 17 dienų prie Italijos krantų.

Matteo Salvini taip komentavo Prancūzijos akibrokštą: „Paryžiaus veidmainystė: vokiečių komandą jis vertino, tarytum didvyrius, bet Paryžius neatsiliepė į pagalbos prašymą.“ „Prancūzai vienijasi su visuomenine organizacija, kuri daro politiką Italijoje, ir su žmogumi, kuris taranavo finansų Gvardijos katerį, sukeldami pavojų italų kariškių gyvybėms, kaip didžiausi geltonųjų liemenių chuliganai“.

Garsaus italų žurnalisto Giulio Meotti nuomone, „dienos Prancūzijos, kokią mes ją žinojome, suskaičiuotos: visuomenė prarado savo kultūrinį gravitacijos centrą: senasis gyvenimo būdas gesta ir arti „išmirimo“. „Prancūziškumas“ nyksta ir pakeičiamas savotiška balkanizacija anklavų, kurie vienas su kitu nesusisiekia. Valstybei, labiausiai nukentėjusiai nuo islamo fundamentalizmo ir terorizmo, tai nėra geriausias receptas“.

Autorius nurodo, kad vietoj integracijos, asimiliacijos ir europeizacijos musulmonų ekstremistai Prancūzijoje stengiasi vykdyti skaldymą per multikultūralizmą. 18 procentų naujagimių Prancūzijoje turi arabiškus - musulmoniškus vardus. Sparčiai nyksta krikščionybė.

Nesenai Prancūzijos filosofas Alenas Finkelkraut parašė: „gaisras Notr-Dam ne užpuolimas ir ne nelaimingas atsitikimas, o bandymas nusižudyti.“




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą