2020-02-29

Viktoras Orbanas pasisakė dėl naujos migrantų bangos, koronaviruso epidemijos, „kalėjimų verslo“, Sorošo įtakos, mokesčių




Tradicinėje Kossuth radijo laidoje penktadienį Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė, kad reikia laukti migrantų reguliarių atakų prieš pasienio užtvaras. Buvo priminta, kad Turkija nutarė daugiau nestabdyti Sirijos migrantų nei prie jūros, nei prie sausumos sienos.

Vengrijos vyriausybės vadovas pabrėžė, kad reikia ginti sienas ir pačius vengrus. Kyla dar viena migracijos banga. Vengrijos pasienio policijos pajėgios užtikrinti šalies saugumą. „Man nereikia jaudintis dėl Vengrijos saugumo“, pasakė Orbanas.

Viktoras Orbanas pasakė, kad šia tema bus kalbama Višegrado grupės susitikime (Čekija, Lenkija, Vengrija, Slovakija) iki susitikimo su Turkijos prezidentu Tajipu Erdoganu, ir bus ES susitikimas kovo mėnesį.

Vengrija yra ir bus dešimt-dvidešimt metų vienas iš svarbių sausumos maršrutų. Migracija vyks bangomis. Jis pabrėžė, kad Graikija neturi galimybių apsaugoti sienos, o ir iš „Balkanų Vengrija sulauks daug nemalonumų.“

Visai tikėtina, kad koronavirusas pasirodys Vengrijoje


Orbanas pasakė, kad Vengrijos neįmanoma „hermetiškai izoliuoti“ ir „virusas su didele tikimybe atsiras Vengrijoje.“ Prieš Vengrija iškilo du pavojai: koronaviruso epidemija ir migrantai-grobikai, kurie išeina iš Turkijos ir vyksta į šiaurės vakarus, į kontinentinę Europą, tai „tik laiko klausimas, kada tūkstančiai ir tūkstančiai šauktinio amžiaus vyrų susirinks prie Vengrijos sienos.“ Kad apsaugoti vengrų tautą, Orbanas ir Vengrijos vyriausybė imasi prevencijos veiksmų.



Tas faktas, kad virusas jau išplito po visą Italiją ir Vakarų Balkanų šalis, „būtina pasakyti, kad virusas pasirodys ir Vengrijoje, ir mes ruošiamės šiai įvykių eigai“.

Orbanas užtikrino tautą, kad jo vyriausybė „dirba 24 valandas per parą“ ir jau prieš mėnesį buvo sukurta speciali grupė, kuri turi visas technines galimybes ir žmogiškuosius resursus, būtinus kovai su viruso plitimu.

„Visa svarbi informacija bus perduota, Vengrijos komanda sudaro septyni žinomi profesionalai“,- pasakė Orbanas. Jo nuomone, didesnę grėsmę už koronavirusą civilizuotam pasauliui sukelia migrantų srautas iš globalių Pietų, kurie apima Artimuosius Rytus ir Afriką.

Orbanas pažymėjo, kad viruso identifikavimui turimi visi instrumentai, pasaulyje pripažinti epidemiologai budi apskritą parą pasienio punktuose, paleisti filtracijos mechanizmai, ypatingai stebimi oro uostai.

Jis paprašė žmonių bendradarbiauti ir vengti kelionių į užkrėstus rajonus, nes „pandemiją plečiasi greta mūsų“.

„Yra tiesa, kad nuo gripo miršta daugiau žmonių negu nuo koronaviruso (…) bet mes žinome, kaip gripą kontroliuoti“. Štai kodėl pas žmones yra „paniška reakcija ne visai pateisinama, nes mes susiduriame su nežinoma liga“. Jis pabrėžė, kad „su žmonėmis nedelsiant dalinasi visa nauja gaunama informacija."

Nacionalinė konsultacija


Kovo viduryje visi šalies gyventojai gaus nacionalinės konsultacijos anketas, kurias turės užpildyti ir išsiųsti atgal. Konsultacijos tema bus „kalėjimų verslo“, įkalinimo terminų ir mokyklinio mokymo klausimai.

Dėl „kalėjimų bylų“ Orbanas pasakė: „tarptautinės konvencijos draudžia prieš kalinius naudoti kankinimus, tai teisinga, bet problema tame, kad tarptautiniai teismai kankinimams duoda aiškinimą, kuris prieštarauja žmonių teisingumo jausmui.“

Kaip pavyzdį jis paminėjo, kad prievartautojų šeimoms mokami milijonai, nes kaliniams „skirtas per mažas plotas“ ir ten nėra ventiliacijos. Tokių bylų gali būti 12 tūkstančių, priklausomai nuo aplinkybių. „Tai verslas, jį reikia sustabdyti“, - pasakė vyriausybės vadovas.

Premjeras pažymėjo, kad jis šiuo klausimu vykdo tarptautinius debatus. Jis nori, kad ir Vengrija šiuo klausimu priimtų visuotinį sprendimą.

Ne opozicija yra pagrindinis priešininkas, o Džordžo Sorošo pasaulis


Orbanas nurodė, kad „Džordžas Sorošas ir jo pasaulis“ kelia žymiai didesnę grėsmę valstybei, negu jam dirbanti opozicija.

Sorošo tikslas - įtakoti vyriausybę ir gauti finansinę naudą. Opozicija bendradarbiauja su Sorošu. Sorošas ir „jo komanda“ finansuoja masinės informacijos priemones, žurnalistus, aktyvistus, visuomenines organizacijas.

Kalbėdamas apie mokesčius, Orbanas pažymėjo, kad turtingesni šalies gyventojai turi mokėtų daugiau, bet kraštiniu atveju ne mažiau, negu neturtingieji.

Šaltiniai:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą