2020-02-05

Popiežius Pranciškus apdovanotas Jungtinių Arabų Emyratų premija




Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) deklaracijos dėl Draugystės su Islamu pasirašymo metinių proga popiežių Pranciškų apdovanojo premija. Šia premija jis apdovanotas kartu su imamu Ahmad Al-Tayyib al-Azhar.

Deklaracija su religine sunitų valdžia pasirašyta prieš metus. Konservatyvūs krikščionys ją kritikavo.
Ryškiausias kritikas – arkivyskupas Athanasius Schneider.

Prieš metus popiežius Pranciškus ir vyriausias imamas Ahmad Al-Tayyib al-Azhar, dalyvaujant JAE valdovams, pasirašė istorinę deklaraciją dėl tautų taikaus sugyvenimo ir solidarumo.

Deklaracija, vadinama „Žmogiška brolybė“ deklaracija, kviečia statyti meilės, draugystės ir taikaus sugyvenimo tiltus tarp žmonių ir dėti pastangas kovoje su ekstremizmu ir jo neigiama įtaka į civilizacijos raidą.

„Šiandien, - pasakė Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, kuris yra vykdomosios valdžios vadovas, - JAE turi garbės šį apdovanojimą skirti jo Šventenybei Romos popiežiui Pranciškui...“


Dialogas tarp religijų - pagrindinė popiežiaus Bergoglio politikos linija. Po istorinio vizito į JAE Chorche Mario Bergoglio ir imamas al-Azhar pasiūlė JTO įsteigti Pasaulinę brolybės dieną. Vatikano nuomone, tai būtina, kad galutinai išnyktų tarpreliginiai konfliktai. Ši diena turėtų būti minima vasario 4 dieną.

„Il Giornale“ pažymi, kad per 7,5 metų, praleistų popiežiaus soste, Bergoglio dažnai kritikuojamas už nuolaidžiavimą islamui. Jis pasižymėjo ir nuolatiniu nelegalios imigracijos skatinimu į ES. Italijoje jis dar vadinamas „Islamo“ ir „pabėgėlių“ popiežiumi.

„Il Giornale“ skaitytojas „francoilfranco“ (04/02/2020 – 17:36) komentare parašė:
„Pasauliui ir bažnyčiai abejingai stebint, vyksta krikščionių masinės žudynės ir persekiojimai. (...) Bergoglio linkęs kalbėti apie imigraciją, tapo kairiuoju politiku ir lėtai veda į krikščionybės kapituliaciją prieš islamą.“

Reikia pažymėti, kad JAE vykdo intensyvią Europos islamizacijos politiką, finansuoja mečečių statybą. Apie tai, kad Vatikanas finansuotų katalikų bažnyčių statybą JAE neteko girdėti.

2019 metais popiežius Pranciškus buvo apkaltintas erezija

2019 metų balandžio 30 d. 20 įžymiųteologų kreipėsi į vyskupus atviru laišku, kuriame apkaltino popiežių Pranciškų erezija ir pareikalavo jo atstatydinimo. Jie paskatino „imtis priemonių, būtinų rimtoje situacijoje", nes popiežius vykdo šį nusikaltimą. Laiško tekstas:


Autoriai savo kaltinimą erezija pagrindžia Popiežiaus Pranciškaus pozicija, daugeliu atvejų prieštaraujančią tikėjimui.

„Mes ėmėmės šios kraštutinės priemonės atsakydami į susikaupusią per pastaruosius kelis metus žalą, kurią atnešė popiežiaus Pranciškaus žodžiai ir veiksmai, kurie atvedė į vieną iš didžiausių krizių Katalikų bažnyčioje“, - pareiškė autoriai. Atviras laiškas parašytas olandų, italų, vokiečių, prancūzų ir ispanų kalbomis.

Tarp signatarų tokie autoritetingi mokslininkai, kaip tėvas Thomas Crean, Fr. John Hunwicke, Professor John Rist, Dr. Anna Silvas, Professor Claudio Pierantoni, Dr. Peter Kwasniewski, ir Dr. John Lamont.

„Didžiąją savaitę“ paskelbtas 20 puslapių laiškas yra tęsinys 2017 metais paskelbto ir 62 mokslininkų teologų pasirašyto laiško, kuriam pradžią davė popiežiaus 2016 metų kreipimasis 2016 Amoris Laetitia. Apie tai rašoma Šv.Pijaus X kunigų brolijos Lietuvoje pareiškime „Su didžiuliu nerimu: mes kaltiname popiežių Pranciškų“ rašoma:


Atviro laiško autoriai pareiškė, kad jiems tapo aišku, kad „popiežius Pranciškus suvokia savo asmeninę poziciją, prieštaraujančią tikėjimui, ir kad atėjo laikas eiti „toliau“, tvirtinant, kad popiežius Pranciškus „kaltas erezija“.

„Mes apsiribojame kaltinimu jo erezijos tais atvejais, kada jis viešai neigė tikėjimo tiesas, o po to nuosekliai veikė tokiu būdu, kuris demonstruoja, kad jis netiki į šias tiesas, kurias jis viešai neigė“, - reziumuoja autoriai.

Susiklosčius šiai situacijai teologai kviečia Bažnyčios vyskupus imtis priemonių, nes „eretinės popiežystės negalima kentėti ar slėpti, kad išvengti didžiausio blogio“.

Dėl šios priežasties autoriai „nuolankiai prašo Bažnyčios vyskupų ištirti kaltinimus, esančius laiške, tam, kad, jei jie juos skaitys pagrįstais, jie galėtų išlaisvinti Bažnyčią nuo jos dabartinės nelaimės atitinkamai su šventu posakiu Salus animarum prima lex („sielų gelbėjimas yra aukščiausias įstatymas“). Autoriai mano, kad vyskupai gali tai padaryti, „įtikindami Popiežių Pranciškų atmesti šias erezijas, o jeigu jis to ryžtingai atsisakys, pareikš, kad jis laisva valia atsisakė popiežystės“.

Nuorodos:











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą