2020-02-06

Lietuva prisijungė prie JAV sukurto „Aljanso už religijos laisvę“




JAV valstybės sekretorius Maiklas Pompeo pranešė, kad Baltijos šalys prisijungė prie JAV sukurto „Aljanso už religijos laisvę“. Jis pasakė: „Aljanso sukūrimas – pirmas pavyzdys istorijoje, kada tarptautinė koalicija sutelkiama nacionalinių lyderių lygyje, kad skatinti religinių laisvių klausimą visame pasaulyje.“

Religinė laisvė suprantama kaip religinių organizacijų teisė dėstyti šventą raštą mokyklos ir nepripažinti visuomeninius institutus, tokius kaip vienalytės santuokos. Skelbiama apie religinių mažumų apsaugą.



Vengrija buvo pirmąja ES nare, prisijungusia prie aljanso. Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjártó praėjusį trečiadienį pasakė: „Mes didžiuojamės tuo, kad Vengrija tapo pirmąja Europos valstybe, prisijungusia prie naujo JAV sukurto tarptautinio aljanso.“ Jo nuomone, tarptautinės organizacijos „užsimerkia“ kai yra persekiojamos krikščionių bendruomenės visame pasaulyje.

Praėjusį rudenį Vengrijoje buvo surengta tarptautinė paramos persekiojamiems krikščionims konferencija. Šioje konferencijoje Szijjártó pažymėjo, kad krikščionių fobija yra paskutinė toleruojama fobija pasaulyje. Interviu Breitbart jis tuomet pasakė, kad Vengrija nesutinka su siekiu atsikratyti nacionalinio identiteto ir krikščioniškos kultūros.

Kartu su Jungtinėmis Valstijomis aljanso steigimo sutartį pasirašė 26 valstybės: Albanija, Austrija, Bosnija ir Hercegovina, Brazilija, Bulgarija, Kolumbija, Kroatija, Čekija, Estija, Gambija, Sakartvelas, Graikija, Vengrija, Izraelis, Kosovas, Latvija, Lietuva, Malta, Olandija, Lenkija, Senegalas, Slovakija, Slovėnija, Togas, Ukraina, Jungtinė Karalystė.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą