2020-02-11

Orbanas: Briuselis sugriovė ES ekonominę politiką. Suderinti ES biudžetą pavyks




ES valstybių vadovai jau derina ES septynių metų biudžetą. Vasario 10 dieną Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo kanceliarijoje Berlyne susitiko su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu. Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje Orbanas išreiškė viltį, kad bus surasta galimybė suderinti Europos Sąjungos ilgalaikį biudžetą. Jis pažymėjo, kad Vengrijos ir Vokietijos pozicijos skiriasi. Taip pat Orbanas atkreipė dėmesį, kad „kai kurie ES lyderiai nedirba ES biudžeto klausimu“, bet jis tikisi, „kad jie ras sureguliavimo variantus“.

http://abouthungary.hu/blog/pm-orban-brussels-has-wrecked-europes-economic-policy/
„Sekantis ES biudžetas ant stalo pas Angelą Merkel“, - pareiškė Orbanas ir nurodė, kad „buvo svarstomi dvišaliai klausimai, bet jie turi europinę reikšmę“.

Susitikime buvo kalbama apie ES plėtrą. Orbanas pasisakė už „narių skaičiaus išplėtimą“ ir pažymėjo, kad turi būti pagreitintos derybos su Serbija, pagrindine Balkanų valstybe.

Merkel pasakė: „Vokietija ir Vengrija eina bendru keliu“, o jų „ekonomikos labai tampriai surištos“.

Orbanas dar nurodė, kad susitikimo metu „buvo aptarta politika saugumo ir gynybos srityje, o taip pat migracijos klausimai“, kuriuose „yra bendri momentai ir skirtumai“ dviejų šalių pozicijose.

Angela Merkel reikalauja, kad ES kovo mėnesio susitikime būtų svarstomi ES konkurencingumo ir pramonės politikos klausimai. Jos nuomone, tai bus svarbus susitikimas, nes tai šiandien pagrindinis klausimas „kaip sugrąžinti Europos konkurencingumą.



Briuselis sugriovė Europos ekonominę politiką

Vasario 1 vykusiame Porugalijoje (Beja) Sanglaudos draugų (Friends of Cohesion meeting in Beja) aukščiausio lygio susitikime Orbanas kalbėjo apie ES ekonomikos klaidas ir būsimus ES ekonominius rezultatus.

Viktoras Orbanas teigė, kad „pastaraisiais metais Briuselis sugriovė Europos ekonominę politiką ir jos rezultatai paaiškės netrukus“. Jo nuomone, „Europos ekonomikos konkurencingumas pasaulyje sumažėjo, ir mes turėsime už tai sumokėti.“

Orbanas diskusijoje kalbėjo apie „ateinančių septynerių metų ES biudžetą“, kuris turėtų „padidinti žmonių gerovę ir Europos ekonominius rezultatus.“ Jis pridūrė, kad šiuo metu „mes esame diskusijos pradžioje, [ir] pozicijos vis dar labai tolimos.“

Anot Vengrijos premjero, pagrindinė būsimo ES biudžeto problema yra ta, kad daugelis šalių norėtų sukurti „kitokio pobūdžio ekonomiką“, kuri nėra pagrįsta laisva prekyba ir mokesčių mažinimo konkurencingumu. „Taigi, - tęsė ministras pirmininkas, - pirmiausia turime paaiškinti, kaip susigrąžinti galimybes konkuruoti su išoriniu pasauliu.“

Paklaustas apie konkurencingumo atgavimo prioritetus, ministras pirmininkas Orbanas teigė, kad „būti lanksčiam“ yra svarbiausia. „Mums reikia biudžeto, kuris suteiktų kuo daugiau lankstumo valstybėms narėms, tokio, kuris skatintų tas šalis, kurios yra pasirengusios mažinti mokesčius“, - pridūrė jis.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą