2020-02-26

COVID-19 per praėjusią naktį. Kiniečių valdžia susisiekia per internetą, o Briuselio tolerastai vis dar bučiuojasi ir glėbesčiuojasi


Welt pranešė, kad Vokietijoje jau 18 užsikrėtusių koronavirusu. Vienas reanimacijoje. Virusas į Baden-Viurtembergo žemę, pranešama, buvo „atvežtas iš Milano, kur epidemija žygiuoja septinmyliais žingsniais“. Dar vienas židinys – Šiaurės Reinas Vestfalija. Imta uždarinėti mokyklas ir vaikų darželius. Visame pasaulyje virusas išplito 30 šalių, 81000 infekuotų, 2600 mirusių.


Italija, kur užsikrėtė 25-metis iš Baden-Viurtembergo, yra stambiausias židinys Europoje. Čia 25 vasario vakare buvo 322 užsikrėtę, 10 mirė. Italijos sienos atviros ir virusas toliau platinamas po Europą. Paisoma ne žmonių sveikata, o ekonomika. Tokia politika, manau, sukels ateityje dar didesnes ekonomikos problemas. Vokietijos Roberto Kocho epidemiologijos institutas informavo, kad COVID-19 yra 10 kartų labiau užkrečiamas už gripo virusą.

Focus praneša, kad Prancūzijoje yra 14 infekuotų. Vasario vidury numirė 80-metis turistas iš Kinijos.

JAV: 53 infekuoti. San-Franciske paskelbta nepaprastoji padėtis.

Sicilija: paskelbtas karantinas, niekas negalės išlipti į krantą iš laivų. Karantinas, 14 dienų, vyks pačiuose atplaukusiose laivuose.

Kinija: 2715 užsikrėtusių, 29700 pasveikusių. Nuo epidemijos pradžios užsikrėtusių buvo virš 78000. 

Kinijos pasiuntinys Rusijoje sukritikavo Vakarų valstybes dėl jų kenkimo Kinijai, infekcijos naudojimo konkurencinėje kovoje ekonomikoje (žiūr.video)



Kinija pastatė naują medicininių kaukių gamyklą, sukūrė panaudotų kaukių surinkimo ir dezinfekcijos įrangą, kuri pastatyta miestų gatvėse, ligoninėse plačiai naudoja robotus sesutes ir robotus daktarus, kas leidžia sumažinti personalo sąlytį su ligoniais. Kinijos valdžia kontaktus vykdo interneto pagalba. Vaizdai iš Briuselio, kur ES valdantieji glėbesčiuojasi ir bučiuojasi, prisipažinsiu, sukelia siaubą: akmens amžius. O gal ir gerai, greičiau išmirs šitie niekam nereikalingi klounai-marionetės.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą