2020-02-24

Italija - pavyzdys, kad ES neugeba adekvačiai reaguoti koronaviruso epidemijos akivaizdoje


Suvereni, centralizuotai valdoma Kinija, su jos specifine komunistiškai-kapitalistine santvarka, pasauliui įrodė, kad gali efektyviai kovoti su koronavirusu COVID-19. Šis virusas-rekombinantas atsirado ne Uhano žuvų turguje, kaip buvo vakaruose teigiama, o buvo atneštas į tą turgų. Kaip jis ten atsirado – nežinoma. Tik viruso struktūra, atsiradimo geografinė vieta, laikas – kelia negerų įtarimų. Bėgant laikui, manau, bus išsiaiškinta, ar gali būti tiek daug sutapimų, ar kažkieno pasistengta, kad pirmoji pasaulio ekonomika Kinija, užleistų lyderio pozicijas transnacionalinių finansinių spekuliantų valdomai JAV.



Dezinfekcija Pietų Korėjoje

Koronaviruso plitimas prilyginamas cunamiui


Zerohedge pranešė, kad Kinijoje vasario 23 dieną apsikrėtė 409 žmonės, 150 mirė, vasario 22 buvo 648 naujai apsikrėtusių ir 97 mirusių. Viso apsikrėtimo atvejų - 77150 ir 2592 mirusių. Pietų Korėjoje – 763 užsikrėtę, prieš parą buvo 152. Mirusių – 7. 

Italija – 152 apsikrėtę, 3 mirę. Valdžia blokuoja dešimtį nedidelių miestų, atšaukė Venecijos karnavalą, Milano operos spektaklius, sporto rungtynes ir pan. 

Iranas – 8 mirties atvejai. 

Britanija – dar 4 patvirtinti užsikrėtimo atvejai. 

Izraelis200 patalpintų į karantiną. Viena serganti moteris iš kruizinio lainerio Diamond Princess. Čia viso yra 11 šio lainerio keleivių. Izraelyje didžiausią rūpestį kelia turistai iš Pietų Korėjos, kurie čia lankėsi vasario 8-15 dienomis. Izraelio sveikatos ministerija vasario 23 dieną paskelbė naujas rekomendacijas izraeliečiams, kurie lankėsi Taivanyje, Italijoje arba Australijoje pastarųjų dviejų savaičių laikotarpiu, jeigu pas juos pasireikš kokie nors ligos simptomai. Rekomenduojama neišeiti iš namų, nesusitikinėti su artimaisiais artimiausias kelias savaites. Anksčiau buvo tokios pat rekomendacijos grįžusiems iš Kinijos, Honkongo, Makao, Tailando ir Singapūro.

Izraelis uždraudė į šalį atvykti Japonams ir Pietų Korėjiečiams. Draudimas įsigalioja vasario 24 dieną 8 valandą ryto. Korėjos lėktuvo keleiviai į šalį jau buvo neįleisti vasario 22 dieną. Izraelyje atšaukiami renginiai. Vienas iš jų – Telavivo maratonas, kuriame ruošėsi dalyvauti 40000 bėgikų.


Austrija buvo uždariusi traukinių susisiekimą su Italija. Keliom valandom buvo sustabdytas traukinys Venecija-Miunchenas su 300 keleivių. Įtariami du užsikrėtę keleiviai.

Austrija ir Rumunija svarsto galimybę uždaryti valstybės sieną su Italija. Rumunijoje paskelbtas 14 dienų karantinas visiems, grįžusiems iš Lombardjos ir Veneto.

Italijos opozicijos lyderis Mateeo Salvini pasakė, kad Italijos vyriausybės antiepideminės priemonės vėluoja dvi savaites. Visi apie problemą perspėjantieji buvo vadinami „panikieriais“. Salvini atkreipė dėmesį į chaosą su migrantai iš Afrikos, kurie, nepaisant epidemijos, toliau vežami į šalį.

Facebook Salvini parašė:

„Conte ir jo ministrai neturi manęs atsiprašinėti už visus įžeidimus, kuriuos jie man padarė šiomis dienomis, man tai nerūpi. Jie turi atsiprašyti 60 milijonų italų, kad jų negynė ir nesaugojo. Atsiprašykite, o tada atsistatydinkite.“

„Tiesiog beprotiška, kad iškrovimai (afrikiečių iš Libijos) tęsiasi, lyg nieko nebūtų įvykę, ši vyriausybė kasdien vis labiau nenuspėjama ir nenusakoma. Ir Conte turi drąsos eiti ir tai pasakyti per televiziją: "Stebiuosi"....“

Lietuva – pavyzdys, kaip galima aplaidžiai reaguoti į rimtą pavojų valstybei. Mūsų premjeras, korupcionierius ir idiotas, atostogauja, kai valstybė susiduria su rimta problema, o sveikatos ministras – tesiog neįgalus, ką jis įrodo bandydamas spręsti bet kurį klausimą.


Vienintelė valstybė, kuri, mano manymu, ES kaiminystėje imasi adekvačių priemomių COVID-19 epidemijai stabdyti yra Izraelis. ES, bent kol kas, demonstruoja visišką savo neadekvatumą ir neįgalumą. Gal tai vyksta todėl, kad ES, skirtinai nuo Kinijos, sudaro suvereniteto neturinčios valstybės, kurioms iš šalies kažkas įsako, kada reikia kelti klimato kaitos beprotybę, sugriauti savo valstybes, vežti pas save ir mylėti afrikiečius, kada tapti homoseksualistais, kada pradėti valdyti musių lervas...???

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą