2020-02-22

Italijoje nuo koronoviruso mirė 78-metis. Koronovirusas sparčiai plinta Italijoje (pildoma)



Vasario 21 d. vakare Italijoje jau buvo 18 žmonių užsikrėtusių koronovirusu. Daugiausiai užsikrėtusių buvo šalies Šiaurėje. Lombardijoje buvo 16 užsikrėtusių, du Padujoje. Vienas iš jų,78-metis Luca Zaia, mirė. 30 žmonių yra izoliuota.


Padujoje miręs senelis ligoninėje jau buvo 15 dienų. Tiktai šiandien buvo gauti teigiami testai jam ir dar vienam ligoninės infekcinio skyriaus pacientui. Kitam užsikrėtusiam – 68 metais. Jie lankydavo tą patį barą. Seneliai buvo hospitalizuoti dėl plaučių infekcijos. Tyrimus atlieka Spallanzani institutas Romoje. Kol kas nėra aišku, kaip virusas jiems buvo perduotas.

Vakar vakare buvo surengtas šalies civilinės saugos (Protezione Civile) pasitarimas, kuriame dalyvavo premjeras Giuseppe Conte, užsienio reikalų ministras sveikatos Roberto Speranza ir civilinės saugos Angelo Borrelli, Lombardijos regiono vadovas Attilio Fontana. Premjeras pasakė, kad „Imtasi visų priemonių, ir bus priimtos papildomos, jei tai būtina“. Epidemijos židiniuose numatoma įvesti karantiną.


Italijoje yra keli milijonai imigrantų iš Afrikos, kurių tikslas - migruoti į Vokietiją, Švediją, kitas turtingas ES šalis. Su migracija Konte vyriausybė nesusitvarko. Esu tris kartus apvažiavęs visą Italiją, žinau apie korupciją ir betvarkę šioje šalyje. Tai ne Kinija, su jos griežta drausme ir drausmingais kiniečiais. Labai greitai ES turės didelių problemų. ES vykdoma „atvirų durų politiką“ - geriausia, kas gali padėti epidemijai plisti.


Politinė padėtis Italijoje dėl koronoviruso


Il Giornale vakar vakare pranešė, kad koronovirusas tapo „politinės kovos elementu tarp valdžios ir opozicijos.“

Matteo Salvini, partijos „Lyga“ pirmininkas, sukritikavo sveikatos ministro įsakymą, kuris numato privalomą karantiną tiems, kas turėjo kontaktus su infekuotais koronovirusu, bet ne sugrįžtantiems iš Kinijos. Salvini pareikalavo: „įveskite karantiną tiems, kas grįžta iš Kinijos.“ Ir pridūrė: „Ką mes apgaudinėjame? Mūsų žmonių sveikata pirmiausia. Mes pavargome nuo vyriausybės, kuri nieko nesprendžia. Konte turi atsistatydinti.“ 

Konte vyriausybė atsisakė dėl koronoviruso epidemijos Italijoje stabdyti Šengeno susitarimą.

https://www.ilgiornale.it/news/politica/coronavirus-conte-non-necessario-sospendere-trattato-1830335.html

Antra mirtis


Il Giornale pranešama, kad prieš kelias valandas nuo koronaviruso infekcijos Lombardijoje mirė moteris. Ji buvo hospitalizuota diagnozavus pneumoniją. Tyrimo rezultatai gauti tik moteriai mirus.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą