2020-02-28

Viena signatariška afera. Kai beždžionės uodega trukdo mylėti Lietuvą


Patriotų susiskaldymas mūsų tautai blogiau už bet kokį koronavirusą. Liūdna konstatuoti, bet lietuviško patriotizmo žiežirbos dūžta į horizonte kabančias „morkas“ - asmeninę naudą. Mylėti Lietuvą be kabančios „morkos“ mūsų Tautos šaukliams trukdo iš kelnių kyšančios beždžionių uodegos ir beždžionių instinktai.

Kaip mes besistengtume filosofiniu dekoru užmaskuoti savo biologinę esmę, tai sunkiai pavyksta. Iš po mūsų kelnių ir sijonų nuolatos išlenda protėvių „uodegos“ - primatų baziniai instinktai: griebti ir kaupti, dominuoti, daugintis. Per didinimo linzę žiūrėdami į Seimą, tai matome geriausiai. Čia patekę Homo sapiens patinai ir patelės šiems instinktams atsiduoda pilnai.

Ypač liūdna matyti tas beždžionių uodegas kabančias iš Lietuvos valstybės visaip pamylėtų ir išlepintų „signatarų“ sėdynių.

Vakar buvau teisme. Vasario 27 dieną tautiečiai ėmė teistis Vilniaus apylinkės teisme labai įdomiu klausimu: „civilinėje byloje dėl Lietuvos visuomenės tarybos narių visuotinio susirinkimo pripažinimo neteisėtu ir jo priimtų nutarimų panaikinimo“.



Esmę perpasakosiu koncentruotai, kaip ją matau. Dalyvaudamas įvairioje finansinėje veikloje, signataras Zigmas Vaišvila gerokai išsipurvino, o, pasinaudojęs Seimo suteikiama tribūna, ėmė telkti organizaciją, kuri pasivadino „Lietuvos visuomenės taryba“. Ilgainiui paaiškėjo, kad ši organizacija turėjo „Zigmukui“, kaip jį liaudiškai vadina, pasitarnauti buferiu, savotišku „muilu“, padėsiančiu atsiplauti prilipusį ankstesnės veiklos purvą, o ne kovai už lietuvių tautos gerovę, lietuvių laimę. Prie šios organizacijos prisidėjo vienas anksčiau už narkotikus teistas artistas, pavadinsiu jį „ekspertai.eu“. Šis artistas atsivedė kitą artistą-aferistą, teisininką Stanislovą Tomą, dirbusį vieno EP deputato-suvirintojo padėjėju ir rengusį EŽTT skundus prieš Lietuvą dėl per mažų pensijų, minimalios algos. Šie keli minimi veikėjai ėmė dalintis planuojamus per aferą iš skurdžių surinkti pinigus, iš kiekvieno po 50 eurų. Viso buvo planuojama iš ubagų pavogti 50000 eurų.

Šiai „Zigmuko“ aferai pasipriešino didžioji dalis „Lietuvos visuomenės tarybos“, todėl purvinas signataras juos neteisėtai, jų nuomone, pašalino iš šios organizacijos.

Štai tokia liūdna istorija. Žmonės norėjo veikti tautos labui, o apsidirbusiam „Zigmukui“ rūpėjo asmeniniai reikalai – apšikti Lietuvą, pasipelnyti, o tam reikėjo tarptautinio aferisto Stanislovo Tomo paslaugų.

Ką aš ten veikiau? 2019 metais balandžio mėnesį aš kreipiausi į prokuratūrą dėl aferisto Stanislovo Tomo veiklos. Po pusmečio tyrimo, kai šitas feikinis profesorius ir advokatas pabėgo iš Lietuvos, byla buvo nutraukta. Tai aš apskundžiau ir šiuo metu mano skundas yra nukeliavęs iki Apygardos Teismo. Būčiau prašęs Teisėjo mano parodymus prijungti prie minėtos bylos. Byla buvo atidėta...




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą