2020-12-07

Buvęs Pfizer viceprezidentas reikalauja ES nutraukti COVID-19 vakcinos tyrimus dėl galimo nevaisingumo sukėlimo ir kitų neigiamų efektų

 


Buvęs Pfizer viceprezidentas ir Pfizer mokslinis direktorius Dr. Michael Yeadon ir pulmonologas parlamentaras Dr. Wolfgang Wodarg pateikė skubią paraišką į Europos Medicinos Agentūrą (European Medicine Agency) su kreipimusi nedelsiant sustabdyti visus vakcinos prieš SARS – CoV-2 tyrimus, konkrečiai BioNtech/Pfizer study on BNT162b (EudraCTnumber 2020-002641-42).

Yeadon ir Wodarg tvirtina, kad tyrimai turi būti sustabdyti, kol nebus atliktas tyrimas, kuris išspręs daugybę saugumo problemų. Tokį susirūpinimą reiškia ir nuolatos didėjantis mokslininkų ratas, kurie skeptiškai vertina tokį greitą nepatikrintos vakcinos pasirodymą, kaip rašomas Vokietijos portale 2020 News.

Mokslininkai reikalauja, kad dėl žinomo PGR metodo netikslumo rimtuose tyrimuose būtų naudojamas Sanger sekvenavimo metodas. Tai vienintelis būdas patikrinti vakcinos nuo COVID-19 efektyvumą. Dėl nevienareikšmių PGR metodu gaunamų rezultatų nei susirgimo rizikos, nei galimos vakcinos naudos negalima nustatyti, todėl testavimas vakcinos su žmonėmis, mokslininkų nuomone, neetiškas.



Yeadon ir Wodarg taip pat nurodė problemą, iškeltą dirbant su kitais koronavirusais: susidarymą taip vadinamų ne neutralizuojančių antikūnų, kas gali sukelti padidintą imuninę reakciją, ypač kai testuojamasis susiduria su „laukiniu“ virusu po vakcinavimo. Tai yra taip vadinama antikūnų priklausoma amplifikacija (antibody-dependent amplification, ADE), jau senai žinoma iš eksperimentų su kačių koronavirusais. Visos katės šiuose tyrimuose, kurios iš pradžių gerai pakeldavo vakcinavimą, nugaišo po užsikrėtimo laukiniu virusu.

Tikimasi, kad vakcinavimo pasekoje pasigamins antikūnai SARS-CoV-2 spyglio baltymams. Tačiau tarp spyglio baltymų yra homologiškų syncytin baltymams, kurie būtini placentos susidarymui.

Turi būti absoliučiai užtikrinta, kad vakcina nuo SARS-CoV-2 negali sukelti imuninės reakcijos prieš syncytin-1 baltymą, nes priešingu atveju moterų vakcinavimas gali sukelti moterų nevaisingumą neapibrėžtą laiką.

BioNTech/Pfizer mRNR vakcinoje yra polyethylene glycolio (PEG). Pas 70% žmonių atsiranda antikūnai prieš PEG, o tai reiškia, kad pas daugelį skiepytųjų gali išsivystyti alergija, kurios vėlyvojo efekto neįmanoma ištirti esant trumpam tyrimo periodui. 

Per trumpas tyrimo periodas neleidžia realistiškai ištirti vėlyvus vakcinos sukeltus efektus. Kaip ir narkolepsijų, atsiradusių po skiepijimo nuo kiaulių gripo, milijonai sveikų žmonių neleistinai rizikuotų, jei juos būtų leista vakcinuoti ir atsirastų galimybė stebėti vėlyvas vakcinavimo pasekmes. Nepaisant to, BioNTech/Pfizer, matomai, pateikė paraišką skubiam vakcinos patvirtinimui nuo 2020 metų gruodžio 1 dienos.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą