2020-12-18

Orbano patarėjas: „Šiais metai į Vengriją veržėsi 42 tūkstančiai grobikų“

 

Šiandien Vengrijos premjero patarėjas vidaus saugumo klausimams Katonák Kelebia kalbėjo apie Briuselio išpuolius prieš Vengrijos valstybę dėl vykdomos sienų apsaugos ir pranešė, kad per metus pagauta apie 42 tūkstančiai grobikų (sienos pažeidėjų) ir 460 žmonių kontrabandininkų.

Pasienio apsaugos viršininkas Bakondi György pasakė, kad pasienio apsaugoje dalyvaujanti policija ir karinėse pajėgos pasižymi pavyzdinga drausme, profesionalumu ir efektyviu darbu. Tam yra visos priemonės ir teisinė bazė.

Vengrijos valdžia pasieniečiam pateikia duomenis, kad šie reaguotų, apie iš už sienos dirbančius žmonių kontrabandininkus, jų keitimosi schemas, pasakė generolas.

„Kareiviai ir policija pamainomis tvarkingai budi švenčių dienomis, jie gali vykdyti savo pareigas, jie daro viską, kad vengrų visuomenės saugumas ir kartu saugumas Europos būtų efektyviai garantuota“ - pasakė Bakondi György.


Nesenai Europos teismas nusprendė, kad senai panaikintos tranzitinės zonos yra neteisėtos. Tai kalba apie tai, kad sprendimas skirtas tam, kad ignoruoti Vengriją, leisti pabėgėliams vietiniame lygyje teikti savo pareiškimus, o apeliacijos metu likti šalyje.

Bakondi György paaiškino, kad vyriausybė tęs vidaus saugumo politiką, daugybės nepageidaujamų žmonių sulaikymą, garantuojantį sėkmingą vengrų tautos migracinę politiką.

Németh Szilárd, parlamentinis Gynybos ministerijos valstybės sekretorius, pasakė, kad pietinė siena „praktiškai uždaryta“, vengrų tauta saugi ir gali ramiai sutikti šventes.



Tačiau, panašu, „Briuselyje kairieji politikai vykdo serijinį planą“. Sprendimuose Teismo, kuris yra pavaldus Europos komisijai, tokia medžiaga pateikta, - pasakė politikas.

Magyar Hirlap portalas pažymi, kad Vengrijos parlamentas savo nutarime atsisakė nuo plano, kuris numato į Europą atvežti 34 milijonus imigrantų, aprūpinti juos pašalpomis, būstu, suteikti pilietybę, balsavimo teisę.

Referendumas, nacionalinės konsultacijos ir šalies ekonomika įrodo, kad vengrų tauta nepalaiko kairiųjų politikų plano vežti į šalį imigrantus, o vengrų tauta nenori, kad migrantai gyventų kartu, pasakė Németh Szilárd . Jis pabrėžė: „Mes vengrai, nutarėme apginti savo šalį ir krikščionių kultūrą, kurioje mes gyvename“.

Valstybės sekretorius pažymėjo, kad sienų apsaugai buvo panaudoti šiuolaikiniai prietaisai: naktinio matymo prietaisai, termovizoriai ir detektoriai, o taip pat atliktas patikrinimas vengrų armijos sraigtasparniais.

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20201218-tobb-mint-42-ezer-hatarsertot-fogtak-el-iden








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą