2020-12-01

Irano mokslininką nužudė per palydovą valdomu ginklu

 

RIA naujienos, su nuoroda Al-Alam televizijos kanalą, informuoja, kad Irano branduolinį fiziką Mochseną Fachrizade nužudė iš kosmoso valdomu ginklu.

https://ria.ru/20201201/uchenyy-1587073009.html

https://www.alalamtv.net/

Al-Alam pranešė, kad „Nužudyme panaudotas Izraelio gamybos ginklas buvo kontroliuojamas palydovo pagalba“.

Mokslininkas Mochsenas Fachrizade žuvo pasikėsinimo metu Teherano provincijoje lapkričio 27 dieną. Jis buvo sunkiai sužeistas ir mirė ligoninėje. Apžvalgininkai atkreipia dėmesį į tai, kad sužeistą mokslininką atvežus į ligoninę, dingo elektra ir sužeistąjį teko pervežti į gretimą ligoninę. Taip buvo prarastas gyvybei išgelbėti brangus laikas. Įtariama, kad elektros atjungimas irgi buvo šios teroro atakos dalis.



Irano gynybos ministerija patvirtino, kad mokslininkas jos struktūroje vadovavo inovatyviems tyrimams. Respublikos parlamento pirmininkas Mochamedas-Bager Galifab patikslino, kad Mochsenas Fachrizade buvo Irano gynybos ministro pavaduotojas.

Fars agentūros duomenimis, Fachrizade sušaudė iš 150 metrų atstumo, iš nuotolinio valdymo Izraelio gamybos ginklo, kuris buvo įtaisytas Nissan automobilyje. Mašina nuotoliniu būdu buvo susprogdinta. Be Fachrizade ir asmens sargybinio, teroro atakos vietoje nieko nebuvo.

Teheranas patvirtino, kad nusikaltimo vietoje nieko nebuvo, tačiau, Irano valdžios žodžiais, pavyko išaiškinti, kas suplanavo nužudymą. Taigiama, kad tai JAV ir Izraelio bendra operacija. Šis tarptautinio terorizmo aktas kelia didelį pasaulio visuomenės susirūpinimą, nes gali tapti rimto karinio konflikto regione pretekstu.




Portale postoday rašoma, kad Izraelis, pats slapta pasigaminęs branduolinį ginklą, sistemingai žudė branduolinės fizikos specialistus Artimuosiuose Rytuose. Pirmas teroro aktas įvyko dar 1979 metais, kuomet Irakas pirko iš Prancūzijos branduolinius reaktorius. Atsakomybę už transportavimui paruoštų reaktorių susprogdinimą prisiėmė niekam nežinoma organizaciją French Ecological Group. Sekančiais metais Paryžiuje buvo nužudytas pagrindinis branduoline programa užsiimantis Irako fizikas Jachja Al-Mašd, kuris čia atvyko išbandyti reaktoriui skirtą kurą. Fizikas buvo papjautas viešbutyje. Dar keli Irako mokslininkai fizikai buvo nunuodyti, o programoje dalyvaujančios firmoms buvo siunčiami laiškai-bombos ir grasinimai.

https://parstoday.com/ru/news/middle_east-i121308

Irano branduolinių fizikų nužudymų chronologija

2007 m. sausio 15 d. buvo nužudytas Širazo universiteto profesorius Ardešir Chasaptur.

2010 m. sausio 12 d. Teherane susprogdintas profesorius Masud Ali Mochammadi.

2010 m. lapkričio 29 d. Teherane susprogdintas Teherano universiteto branduolinės fizikos katedros vadovas Šachidas Bešechti Madžid.

2010 m. lapkričio 29 d. susprogdintas branduolinės fizikos fakulteto dekanas Bašechti Madžid Šachriari.

2012 m. sausio 11 d. Teherane susprogdintas urano sodrinimo centro Natanze darbuotojas Mostafa Achmadi Roušan.

Manoma, kad visus šiuos teroro aktus organizavo Izraelis ir JAV.

https://tass.ru/info/10121243










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą