2020-12-16

Augantis mirtingumas Lietuvoje ir jo priežastys

 

Šių metų lapkričio mėnesį mirčių skaičius Lietuvoje padidėjo 43,3%, lyginant su praėjusių metų lapkričiu.

Statistikos departamento analitiko Jono Bačelio žodžiais, kiekvieną savaitę šis skaičius išauga 400 mirčių. Toks mirčių skaičiaus augimas turi daug priežasčių. Pagrindinės yra tai, kad dėl koronaviruso isterijos nebeaptarnaujami kitais susirgimais sergantys žmonės.

Pastarąją savaitę užfiksuota beveik 1200 mirčių. Ankstesniais metai per savaitę mirdavo apie 600-700 žmonių. Dėl COVID-19 miršta apie 30 žmonių per dieną. Tai rodo, kad daugiau nei du trečdaliai žmonių miršta dėl kitų priežasčių. 

Nacionalinio vėžio instituto profesorė Sonata Jarmalaitė pasakė, kad dėl karantino metu pristabdytų sveikatos priežiūros paslaugų žmonės nesikreipia į medikus, dėl to vėluoja onkologinių ligų nustatymo diagnozė, o tai onkologinių ligų atveju turės fatalines pasekmes. Negauna paslaugų ir kraujotakos ligomis sergantys pacientai.



Higienos instituto skyriaus vadovė Dr.Rūta Ustinavičienė pasakė, kad mirčių padidėjimą lėmė kraujotakos sistemos ligos, taip pat – infekcinės ir parazitinės ligos, kvėpavimo sistemos ligos, virškinimo sistemos ligos, piktybiniai navikai ir išorinės mirties priežastys.

Apie mirčių „nuo koronaviruso“ ar „su koronavirusu“ skaičiaus augimą kalbama kiekvieną dieną, tik nekalbama apie tai, kodėl COVID-19 sukelia tiek daug mirčių, nors liga toli gražu ne pati baisiausia tarp užkrečiamųjų ligų?

Lietuva uoliai vykdo visas PSO direktyvas. Lygiai taip kaip pasaulio pinigų šeimininkų kolonija Rusija. 

 


Lietuvoje turime profesorių Eduardą Vaitkų, kuris nebijo praskleisti COVID-19 melo uždangas. Rusija didesnė, todėl čia ir narsuolių daugiau. Prie tokių narsuolių nesenai prisijungė net šios šalies Pirmojo kanalo laidos „Sveikata“ profesūra, o epidemiologas prof. I.Gundarovas paaiškino, kodėl toks didelis mirtingumas nuo koronaviruso. Jis be užuolankų sukritikavo dabartinę kovos su šia liga tvarką Rusijoje (žiūr.video).

Pagrindinė mirtingumo priežastis, pasak profesoriaus, yra ta, kad šalyje buvo sugriaustas infekcinių ligų ligoninių tinklas, todėl COVID-19 ligoniai, gydomi nepritaikytose tam ligoninėse patiria kryžminį užsikrėtimą kitomis infekcinėmis ligomis. Tai ir sąlygoja didžiulį mirtingumą. 

Tas pats vyksta ir Lietuvoje. Ligoninės per pastarąjį dešimtmetį buvo „optimizuotos“, todėl dabar valgome to „optimizavimo“ ir „laisvosios rinkos“ vaisius. 

Augančio mirtingumo Lietuvoje priežastis - koroninė šizofrenija. Tai pinigų šeimininkų gyventojų naikinimo projektas,  kompradorinės valdžios įdiegtas Lietuvoje.



https://youtu.be/6ehsol2tNr8  



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą