2020-12-26

Atsisakau savo eilės vakcinuotis Pfizer-BioNTech vakcina prezidento Gitano Nausėdos naudai

 

Prezidentas Gitanas Nausėda, paklaustas ar ruošiasi vakcinuotis, visai Lietuvai paskelbė, kad būtinai vakcinuosis „atėjus jo eilei“. Man 69 metai, priklausau „rizikos grupei“, tačiau suprantu, kad valstybės vadovas turi būti paskiepytas pats pirmasis. Be eilinio pensininko, jei jis staiga nuo koronaviruso mirtų, valstybė neprapuls. Visai kas kita pirmasis asmuo. Suprantu, kad yra labai didelė problema prezidentui surasti „be eilės“ vakciną, todėl prašau sveikatos ministro man skirtą vakciną peradresuoti prezidentui Gitanui Nausėdai.

Tai joks mano žygdarbis, nes lygiai taip pat pasielgė labai didelis būrys Austrijos piliečių, užleidusių savo vakcinacijos eilę šios šalies pirmiesiems asmenims.



Portalas Unser-mitteleuropa.com vakar pranešė, kad dauguma Austrijos politikų, taip atkakliai propagavusių vakcinas, patys nenori vakcinuotis. Portalas daro prielaidą, kad šie žmonės „matomai, tiksliai žino apie pagreitintos procedūros būdu pagamintų koronaviruso vakcinų rizikas“. Savo „atsisakymą skiepytis jie vaizduoja kaip nesavanaudiškumą“.


Austrų portalas oe24 paskelbė net didelį sąrašą politikų, kurie nori skiepytis, bet pažymi, kad pirmaisiais pasiskiepijusiais jie nenori būti. Net 76 - metis Austrijos federalinis prezidentas Alexander Van der Bellen neskuba. Jis pasakė, kad „vakcinuosis atėjus jo eilei“. Neskuba vakcinuotis Austrijos kancleris Sebastian Kurz ir jo vyriausybės nariai, anksčiau pareiškę, kad būtinai vakcinuosis.



Po tokių Austrijos politikos „gudručių“ išsisukinėjimų dauguma austrų savanoriškai atsisako privilegijos „būti pirmaisiais“ ir siūlo savo vakcinas „eilės laukiantiems“ politikams.

Facebook ir kitose platformose „galima perskaityti nesuskaičiuojamą daugybę piliečių pasiūlymų, kurie nori neatlyginamai perduoti vakcinas altruistams politikams“. Jie, tačiau, abejoja, „ar ponai priims dovanas?“



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą